Vrolijk pasen

Vrolijk pasen iedereen! Pasen begint elk jaar wat feestelijker te worden waarbij bijna net zo wordt uitgepakt als bij kerstmis, wat betreft eten dan h√®. In de supermarkt kun je, je kont nog niet keren of je ziet heerlijke paasschuimpjes, koekjes, chocolade, speciale broodjes en noem maar op. Ook in mijn huis doen we wat extra’s met Pasen. Vandaag op 1e Paasdag hebben we met zijn drietjes genoten van een heerlijk Paasontbijt, vanavond een Paasdiner met familie en morgen een Paasbrunch. Kortom … volgende week de sportschool maar weer eens opzoeken ūüôā

Alsof er nog niet genoeg zal worden gegeten, heb ik ook een aantal heerlijke Paascupcakes gemaakt. En ja ik zeg het alvast, ze zijn echt lekker als ik het zelf mag zeggen. Realy yummy in the tummy!

Ik heb hiervoor de Royal Muffin mix van Taartje Tuttebelle gebruikt. Deze is niet alleen lekker, maar super makkelijk en snel gemaakt. Je hoeft alleen water aan de mix toe te voegen en daarna 25 minuten in de oven. Makkelijk dus. Omdat ik ook nog wat appeltjes had liggen heb ik deze gesneden in kleine blokjes, wat rozijntjes erbij en flink wat bloemenhoning.

Daarna heb ik in een¬†muffin bakblik de¬†papieren vormpjes gedaan. Je kunt het ook zonder muffin bakblik maken, alleen heb je dan kans dat de papieren vormpjes ‘uitlopen’ waardoor je brede en platte cakejes krijgt. Vervolgens heb ik de vormpjes voor de helft gevuld met¬†de mix.¬†Het is altijd een beetje uitkienen en omdat ik er meerdere¬†wilde maken en bang was om mix te kort te komen, heb ik geen geweldig grote, hoge cupcakes. Doordat ik er honing door heb gedaan, is de kleur ook wat donkerder geworden en de cupcake wat sappiger en zoeter.

Ik heb er een kaneel botercrème bij gemaakt. Dit heb ik gedaan met een kant & klare boter crème mix van Taartje Tuttebelle waar je alleen een beetje ongezouten roomboter doorheen hoeft te mixen. Als extra touch heb ik er een theelepel kaneel door gedaan waardoor het een zachte kaneel botercrème is geworden. Dit heerlijke tongstrelende goedje gaat op de cupcake en als extra versiering een kuikentje van marsepein. Natuurlijk kun je ook een mooie toef maken met een slagroomspuit of een stevig plastic zakje waarbij je de hoek schuin afknipt. Ik heb onder de noemer laziness gewoon wat met de lepel op de cupecake gedaan.

Het eind resultaat¬† …… Delicious!

Q:Wat zijn jullie plannen met pasen en pakken jullie ook extra uit met eten of maken bakken jullie ook wat lekkere dingen? 
bloglovin

2 thoughts on “Vrolijk pasen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *