Pasta zalm: Mijn basis recept

recept pasta zalm

Iedereen in mijn omgeving en misschien jullie ondertussen ook wel weten dat ik dol ben op zalm. Vooral gerookte zalm! Nu maak ik regelmatig een pasta zalm en post daar een foto van op twitter en instagram waarbij ik nog wel eens de vraag krijg wat het recept is.

Heel eerlijk, ik heb geen echt vast recept. In de keuken gooi en mik ik gewoon van alles bij elkaar en uiteindelijk blijkt het nog te smaken ook. Een klein basis receptje heb ik wel.

recept pasta zalm

recept pasta zalm

De minimale producten die ik altijd gebruik zijn:

  • Gerookte zalm +/- 200 gr. Tip: Aldi heeft lekkere prijswaardige gerookte zalm!
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • kerriepoeder (klein beetje), bieslook, dille & peper (lekker veel)
  • Olijfolie
  • Room culinair
  • Pasta
  • Droge witte wijn (de helft van zo’n klein flesje of gewoon een flink glas)

Met de kruiden doe ik eigenlijk ook maar wat. Ik doe het op gevoel en natuurlijk is smaak heel erg persoonlijk. Ik hou bijvoorbeeld van lekker veel peper, maar niet iedereen vindt dat lekker. Wat betreft de bereiding van de pasta kun je het beste even op de verpakking kijken van de pasta die jij gebruikt. Bij deze verse pasta van de Albert Heijn die ik heb gebruikt, is het heel simpel. Deze hoeft maar 4 minuten in kokend water te liggen. Ik zorg ervoor dat er een pannetje kokend water vast opstaat zodat ik op elk gewenst moment de pasta erin kan doen. Meestal is dat vlak voordat ik de room culinair in de pan doe (de laatste stap van de saus).

recept pasta zalm

Als eerste laat je de pan goed heet worden voordat je een flinke scheut olijfolie in de pan doet. Pas wanneer de olie ook heet is doe je de ui en knoflook erin en roer je de boel even lekker om en geniet je van de geuren die vrij komen (ik vind dat altijd zo lekker ruiken).

recept pasta zalm

Al snel doe je ook de gerookte zalm in de pan en hussel je boel even lekker door.

recept pasta zalmWacht niet te lang met het toevoegen van de kruiden want zalm gaart snel door en mag straks gerust doorgaren in de wijn. Je doet gewoon alle kruiden erbij en weer roer je het zaakje even een keer door.

recept pasta zalm

recept pasta zalmEn vis moet zwemmen! 😀 Dus schenk lekker wat wijn in de pan en laat de boel ff sidderen en sudderen totdat de wijn nagenoeg is ingekookt.

recept pasta zalm

recept pasta zalm

Vervolgens giet je de room culinair erbij en zet je het gas lager. Dit hoeft maar heel eventjes te koken (misschien 1 à 2 minuten) en daarna is eigenlijk je saus al klaar.

recept pasta zalm

Giet de saus over je pasta en dan lekker smikkelen! Deze saus is eigenlijk voor 2 personen, maar hier at ik alleen en had ik echt een mega bord vol zalmsaus! Achteraf gezien een beetje teveel *burp* 😀

Zoals ik zei is dit meer een basis recept. Soms doe ik er ook garnalen bij. Heb ik nog champignons in de koelkast die op moeten, dan snij ik die in kwartjes en bak ik die ook mee. Zo kun je eigenlijk eindeloos varieren. Net zoals de pasta. Ik vind de verse pasta van de Albert Heijn erg lekker en ik sla deze gulzig in wanneer ze in de bonus zijn. Heb ik deze niet in huis dan gebruik ik gewone spaghetti of een andere pasta. Het ligt er maar net aan wat ik in mijn keukenkastjes heb liggen.

Ga je uitgebreid tafelen dan is een stokbroodje met knoflookboter en een lekker glas wijn natuurlijk erg lekker. Mocht je nog vragen hebben of ik iets vergeten zijn let me know!

Q: Maak jij vaak pasta’s? En zoja heb je nog lekkere suggesties voor mij?
bloglovin

19 thoughts on “Pasta zalm: Mijn basis recept

  1. Oh dat ziet er heerlijk uit! Wil het van de week ook maken! Thanks voor het delen van het recept.

  2. Omnomnomnomnom!!!!
    Ik ga vanavond denk ik pasta met zalm eten… haha!
    Ik eet pasta met zalm meestal met crème fraiche, uitje, courgette en dille. Een heel simpel recept, maar zó lekker <3 Ik krijg er spontaan honger van 😉

    • Courgette erbij! Dat ga ik ook lekker vinden. Creme fraiche vind ik persoonlijk net iets te machtig, liever room culinair.

      • Ik eet alles als er crème fraiche op zit… ik ben fan, haha!
        Kookroom gebruik ik graag door een prutje van tartaar, ui, champignons en paprika. Pandan rijst er bij en: omnomnomnom!

        • Dat tartaarprutje klinkt lekker! Gebruik je daar nog speciale kruiden bij of zou een zakje stroganoffkruiden er ook bij passen?

          • Dat zou prima kunnen denk ik!
            Ik vind het ook erg lekker met Cajunkruiden <3

  3. Ik maak trouwens niet zo vaak pasta. In dit huis zijn er geen liefhebbers hiervan, behalve ik. Maar pasta met zalm gaat zeker gewaardeerd worden. Ik maak pasta meestal met rode saus. Met een blikje tonijn smaakt het ook erg goed!

  4. OMG Yasmin! Ik houd van pasta en al helemaal van de verse van Appie. En zalm tja… Gotta love it!! Yumzzz

  5. Ziet er heerlijk uit lady! ik zit zelf momenteel ik mijn gerookte zalm fase 🙂 Maak er zelf vaak een salade van met zelfgemaakte mayo en rucola en tomaat en noten ook erg fijn

    • Oja heerlijk zalm in de salade 😀 Gerookte zalm is overal lekker op. Ook met rucola en dille in een wrap. Alleen die mayonaise laat ik toch liever achterwege, dat doet geen goed voor mijn lijf 😉

    • Dat is helemaal nog zo’n slecht idee niet. Saus maken en daarna pas stukjes gerookte zalm erover doen.

  6. Ziet er heerlijk uit! Zelf maak ik vaak gevulde ravioli (ook kant-en-klaar van AH!) met gekaramellisseerde tomaatjes (tomaatjes 20 min met olie zout peper en kruiden in de oven doen), en een mengseltje van ansjovis, kappertjes , gesnipperde rode ui en pijnboompitjes! Ik zelf eet het zonder saus, maar mijn vriend met groene pesto erdoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *