Oopsies – Het lekkerste recept

lekkere-oopsiesOopsies!

De lekkerste volgens Yasmin en gezin 🙂

Volgens mij kun je oopsies in hele vele variaties maken.

Voor de ‘die hard keto lowcarb’ eter. Of gewoon voor de lekker. Of voor de mensen zoals ik die de koolhydraat inname wil beperken.

Het feit blijft dat deze ‘broodjes’ vrijwel geen koolhydraten bevatten. Ideaal zijn als broodvervanger of als lekker tussendoortje. Als hamburger broodje of als borrelbroodje.

Zelf gruwel ik van iedere vorm van kaas dus in mijn recept gebruik ik de milde kwark van Campina. Deze milde kwark zit alsnog heel erg laag in koolhydraten, maar bevat ook geen vet! Ik geloof dat de echte keto dieeters juist wel veel vet willen. Of nodig hebben voor de verbranding en het afvallen. En veelal wordt het gebruikt met roomkaas. Maar persoonlijk wil ik niet te veel vet in dit lijf stoppen en al zeker geen kaas.

Daarom hier mijn receptje zoals ik ze maak.

Ingrediënten:

  • 200 gram milde kwark (Campina)
  • Snuf zout
  • 2 thee lepels bakpoeder
  • Pizzakruiden (AH)
  • 6 eieren waarvan 6 eiwit en 5 dooiers

Oven voorverwarmen op 150 graden.

Bereiden:

De eieren ga je scheiden in 2 verschillende bakjes. Je gaat namelijk de eiwitten stijf kloppen. 1 dooier wegmikken. Dat vind ik zelf lekkerder.

En bij de dooiers doe je de ingrediënten. De eiwitten klop ik stijf in een droge vetvrije pan. Ben je er niet zeker van dat je bakje of pan vetvrij is? Ga er dan met een citroentje even langs en maak het droog met keukenpapier.

  • Eiwitten goed stijf kloppen
  • Dooiers losmaken en ff roeren
  • Bakpoeder/zout/kwark/kruiden mengen met de dooiers
  • Voorzichtig het dooier mengsel spatelen door de eiwitten (het hoeft geen egaal mengsel te zijn)
  • Verdelen op bakpapier op een bakplaat

Ook het verdelen op de bakplaat kun je aanpakken zoals jij je oopsie wilt hebben. Je kunt het mengsel verspreiden als 1 grote koek. Je kunt er hoopjes of bolletjes van maken. Of je doet het mengsel in een cupcake vorm of Whoopie pan (vet dit wel heel goed in!). Je kunt er eindeloos mee variëren.

oopsies-in-de-oven

Vervolgens bak je ze af op 150 graden variërend van 30 tot 60 minuten. Hoe langer ze in de oven zitten des te brosser/krokkanter worden ze.

oopsies

Waar je ook eindeloos mee kan variëren is met de kruiden en ingrediënten. Je kunt ze naturel maken of net zoals ik met pizzakruiden. Maar je kunt er ook een beetje vanille of amandel extract in doet van Dr. Oetker. Misschien zelfs wat geraspte kokos of choco nibs.

Zelf ben ik nog een beginner hoor en heb ik dit net ontdekt. En ga ik helemaal los in de keuken met het variëren. Omdat ik zoveel vraag kreeg via Instastories (yazyliciousnl)naar het recept leek het mij handiger om het online te zetten.

oopsies-met-zalm

Ik vind het heerlijk als ontbijt of lunch met wat gerookte zalm of kipfilet. Of met rosbief en een gebakken eitje Hmmmm.

In het weekend ga ik eens kijken of je er ook lekker koolhydraat beperkt borrelbrood mee kan maken. Met wat fijn gesneden paprika, ui en olijven. Lijkt me heerlijk! En ook een goede vervanging voor het bekende stokbroodje in het weekend. Leven hoeft niet saai te zijn toch? 😉 Het moet ook lekker blijven.

Ik ben dus na al die reacties wel heel erg benieuwd wie ze gaan maken. Dus laat vooral een reactie achter en laat me weten hoe ze je smaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *