Easter Cake

easter cake

How to bake an … Easter Cake  😀

Het is bijna pasen en het leek me leuk om weer eens een taartje te maken met pasen/eieren als thema. Omdat ik geen zin en tijd heb om uren in de keuken te staan, heb ik gekozen voor ready to use producten. Het is dan ook niet echt een recept wat ik je kan geven, maar wellicht inspiratie. Geef vooral je eigen touch aan je eigen Easter Cake!

De taart die ik heb gemaakt is een heerlijk fris/zoete taart die jawel linea recta op je heupen blijft plakken. Af en toe mag dat best want hij is wel heul heul erg lekker 😀

easter cake

Wat heb ik gebruikt?

  • Biscuitmix Dr. Oetker
  • Botercrème Dr. Oetker
  • Bakspray Dr. Oetker
  • Vanille aroma Dr. Oetker
  • Abrikozen jam (niet op foto)
  • Geklopte slagroom
  • 4 eieren
  • Melk
  • Abrikozen
  • Perzikken
  • Madarijntjes
  • Fondant (volgende keer gebruik ik liever marsepein)
  • Ongezouten roomboter (niet op foto)

Alle producten heb ik bij Albert Heijn gekocht, maar kun je vast bij iedere supermarkt krijgen.

Hoe heb ik het gedaan?

Je volgt eigenlijk exact de gebruiksaanwijzing op van Dr. Oetker voor de biscuitmix en botercrème. Ze zijn super makkelijk en snel te maken. Wel geef ik je als tip mee om de botercrème pas te maken wanneer je taart al gebakken en afgekoeld is.

easter cake

Na het bakken moet je de taart echt goed af laten koelen. Om de bovenkant plat te krijgen leg ik direct na het bakken een snijplank met iets zwaars bovenop de taart.

Afgekoeld? Snijden maar! In drie gelijke stukken. Althans zo gelijk mogelijk. Zorg dat de onderste laag niet te dun is.

easter cake

1. Taart dus snijden in drie stukken

2. De onderste laag smeer ik in met botercrème

3. Daarover abrikozenjam

4. Op de jam leg ik partjes perzik

easter cake

5. Volgende taartdeel kan erop

6. Slagroom met mandarijntjes en gesneden abrikoos

7. Kieren dichtsmeren met botercrème (kan met een mes of spatel)

8. De rest van de taart afsmeren met botercrème en minimaal een half uurtje in de koelkast terugzetten voordat je de fondant erover doet

easter cake

9. Fondant uit de verpakking halen

10. Over de taart neerleggen

11. Zo glad mogelijk proberen te strijken en overtollige fondant wegsnijden

12. Een abrikoos goed droogdeppen en als spiegelei neerleggen

easter cake

easter cake

En smullen maar! Prop de Easter Cake er maar lekker in. Dat rondje extra rennen komt de volgende dag wel :-p

Voor de oplettende kijker. Het bovenste stuk taart heeft geen jam. Dit was de 2e keer dat ik de taart wilde maken en eigenlijk zou verfijnen, maar ik was deze keer de jam vergeten *Ooops* Mèt jam is hij onwijs lekker. Echt wel een goeie toevoeging. Zelf ben ik niet zo’n fan van fondant dus de volgende keer maak ik hem met marsepein. Alhoewel hij alleen afgesmeerd met botercrème ook erg lekker en luchtig is.

Happy baking!
bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *