Did some baking – Halloween cake

Het was alweer even geleden dat ik lekkere taartjes had gebakken en zo eind Oktober, begin November geeft elk jaar weer genoeg redenen om de keukenprinses uit te gaan hangen. Zowel de verjaardag van mijn vriend als van Oliver de kat en van onze zoon. Nou heb ik geen taart gemaakt voor de kat -die is verwend met een lekker stuk zalm- maar wel voor de verjaardag van mijn vriend (en ook voor mijn zoon natuurlijk) die rond Halloween jarig is. Dus voor mij een mooie gelegenheid om een Halloweentaart te maken. Hem hoef ik natuurlijk niet blij te maken met autootjes op een taart of een mega grote Bumba. Een voetbalveld misschien dan weer wel 😉

Anyway ik koos dus voor een Halloween thema met een pompoenenveldje, grafstenen (leuk voor een verjaardag :-P), pruttelende heksenketel en een oude toverhoed. Allemaal geboetseerd van amandel marsepein (3:1). De taart is afgesmeerd met botercrème en een laagje marsepein waarop ik met een speciale pen de scheuren en barsten heb gemaakt. Een spin en een spook konden natuurlijk niet ontbreken bij dit thema.

Maar om de binnenkant gaat het natuurlijk ook hè! Ik heb een paarse kleurstof gemengd in de biscuitdeeg die na (tijdens) het bakken een diep paarse kleur geeft, Love it! De taart heb ik vervolgens door twee gesneden en gevuld met een verukkelijke chocolade bavarois en naturel bavarois. De grap van de naturel bavarois is dat ik eigenlijk te weinig mix had waardoor de verhouding met de slagroom niet helemaal klopte, maar juist deze verhouding blijkt super lekker te zijn. Normale bavarois wordt behoorlijk stijf en stevig, maar juist doordat ik maar de helft van de mix had gebruikt, bleef de slagroom nog een beetje zacht en heerlijk romig zonder dat het een stijve machtige plak werd. VERRUKKELIJK 😀 als ik het ff zelf mag zeggen. Om de bovenste laag nog extra lekker te maken had ik er kersen in gedaan van HAK vlaaifruit. NOM NOM NOM Delicious was deze combi! Ik krijg er weer zin in als ik de foto’s terug zie.

De halloweentaart en vooral de combi van smaken is hier in huis erg goed bevallen en voor herhaling vatbaar. Ik weet alleen wel weer waarom ik al een tijdje niets had gebakken want oei oei deze taart gaat op je heupen zitten! Dat wordt weer flink trainen in de sportschool 😀

Alle ingrediënten die ik heb gebruikt op de kersen na zijn afkomstig van Taartje Tuttebelle

Q: Bak jij wel eens een lekkere taart en zoja wat voor taart is nou jouw favoriet?

2 thoughts on “Did some baking – Halloween cake

  1. WAUW! WAUW! WAUW! die taart is onwijs gaaf geworden. Voor zulke mooie taarten hoef je geen speciale gelegenheid te hebben. Ziet er onwijs mooi en lekker uit.
    Liefs, Renate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *