Nieuw huis gekocht

We hebben in februari een nieuw(bouw) huis gekocht.

Voor ons kwam de koop op zich niet als een verassing. Wel een paar jaar eerder dan verwacht. Ik kan me nog goed herinneren dat ik zomer ’16 samen met mijn man een strandwandeling aan het maken was. Indy was toen net iets ouder dan 1. We hadden het er over wat te doen als de kids ouder zouden worden. Ons huis is groot, vooral de keuken en woonkamer, maar beperkt in opbergruimtes en Indy haar slaapkamer. Zo missen we bijvoorbeeld nu een zolder en een ruime berging.

Voor nu kan het allemaal nog makkelijk, maar vanuit comfortabel leef oogpunt als de kinderen groter zijn, zou een huis met meer kamers en opbergruimte prettiger zijn. Geen noodzaak. Gewoon wat luxer en prettiger.

Maar eigenlijk kwamen we er steeds op terug. We hebben zo’n fijn huis. Rondom een prachtig vrij uitzicht. Park en recreatie mogelijkheden achter ons huis. Op 10 minuten fietsen van de stad, maar toch rustig buiten de stad. Dus nee. We hadden besloten de komende tijd nog lekker te blijven zitten waar we zitten. Misschien komt er vanzelf eens iets voorbij.

 

En ja hoor dat kwam! Zo ineens een paar dagen voor oudjaarsavond. Ik zag toevallig op Funda een huis waar ik op slag verliefd op werd. Drie ruime slaapkamers. Grote tuin en garage. Een zolder met nog eens twee slaapkamers, washok en zelfs een extra badkamer. De keuken en vloeren waren ook exact zoals ik het zou willen. In gedachte was ik al aan het verhuizen. Ik zag de kinderen ook heerlijk wonen op de zolder als ze eenmaal ouder zijn. Fijn met een eigen badkamer en genoeg ruimte om huiswerk te maken en vriendjes en vriendinnen te ontvangen. Ik nam dus ook direct contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Ik geloof dat mijn man het toen een beetje benauwd kreeg. Maar ik zat in dromenland te fantaseren over hoe fantastisch het wonen zal zijn in dit grotere huis. Mijn droom spatte helaas na een paar dagen uit elkaar. De woning viel kennelijk in de smaak want hij was binnen een week verkocht. Ik was er toch echt even ziek van. Mijn man was opgelucht … Hij had weer een wild plan van zijn vrouw weten te overleven 😀

Nou goed. We zitten hier dus heel prima, geen haast. Voor een paar dagen keken we nog naar wat bestaande huizen op Funda, maar overal viel wel een keuken of vloer tegen en moesten we flink investeren om het op te leuken. Maar toen begonnen ook de radartjes bij mijn man te draaien. De rente is nu wel verdomd laag. We zouden er financieel gezien op vooruit gaan. En als we nu iets in de nieuwbouw zoeken …. dan is alles weer lekker nieuw en fris en kunnen we het maken exact zoals wij het willen. Het zou een hele goeie investering zijn. En als we toch over een paar jaar willen verhuizen. Tja dan is nu kopen misschien toch wel het goede moment.

We gingen dus kijken naar de nieuwbouwprojecten in de buurt. Ons huidige huis was ook nieuwbouw dus dat schrikt ons niet af. Wel bleek de markt ineens behoorlijk te zijn aangetrokken. De huizen gingen letterlijk als zoete broodjes over de toonbank. Projecten net in de verkoop waren grotendeels al verkocht of er zat al een optie op.

signatuur

Na zelf ook wat verschillende opties te hebben gehad op het een en ander in verschillende buurtjes. En na wat verschillende bouwtekeningen te hebben bekeken kochten we een nieuw te bouwen huis. Op dit huis werden we beide verliefd. Het is de rechterhoek van een driekap. Met een tuin die ook aan de zijkant van het huis loopt. Met garage en zolder (hebben we nu niet). De stijl spreekt ons erg aan met het witte hout en de luikjes. Ook het feit dat het nieuwe huis aan de rand komt te staan van de wijk in een rustig straatje vind ik heel fijn. Zo zitten we nu namelijk ook. Ik hou van rustig 🙂 We hebben een vrij uitzicht van voren en kijken uit op een eikenlaan. Achter het eikenlaantje is nu nog een weiland te zien. Maar ik verwacht dat daar in de toekomst wellicht nog wat huizen komen.

img_0949

Het doet me heus echt pijn aan mijn hart om onze fijne huidige wijk te gaan verlaten en ik zal het bovenstaande vrije uitzicht echt vreselijk gaan missen. Net zoals onze enorme grote woonkeuken. Maar daar in de plaats komen dan wel weer grotere slaapkamers, luxere badkamer, grotere tuin en een zolder. Veel meer bergruimte voor ons en de kindjes. Een huis waar we allemaal net even wat ruimer in kunnen leven en ons gang kunnen gaan. Voor nu en voor als de kinderen groter zijn.

Ik heb er ontzettend veel zin in! Ook heb ik het gevoel dat het een nieuwe start voor mij zal zijn. Ik kan het niet zo goed uitleggen. Ik laat een huis achter waar we twee kinderen in hebben gekregen en in zijn getrouwd. Maar waar ook veel persoonlijk zeer en trauma inzit. Mijn trauma’s zal ik wellicht nooit kwijtraken. Maar al poedelend in een whirlpool en luxe badkamer zal dit wellicht wat makkelijker gaan 🙂

Zowel ik als mijn man weten nu heel goed wat we willen en hoe we het willen. We zitten ook heel fijn op dezelfde lijn wat betreft het meer en minder werk (we laten veel extra doen). Als hoe de keuken eruit moet komen zien en de badkamer. Zo hebben we ook beide dingen die we nu heel graag zouden willen hebben in het nieuwe huis. En natuurlijk zou ik Yasmin niet zijn als het complete plaatje met geur en kleur allang in mijn hoofd zit 🙂

Voor wat betreft ons huidige huis. We hebben verschillende makelaars over de vloer gehad en allemaal zijn we het er over eens. Dit huis raken we met gemak voor een goeie prijs kwijt. Het zit op de beste locatie in de wijk. We hebben dan ook besloten om ons huis pas volgend jaar te gaan verkopen. Zo bouwen we ook een stukje rust in en hoeven we maar 1x te gaan verhuizen met het hele gezin. Maar ook de verhuizing gaan we op ons gemak doen. Geen haast. Geen stress. Als alles met de bouw vlot zal verlopen dan is het huis medio maart/april 2018 klaar.

img_0906

One thought on “Nieuw huis gekocht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *