Nieuw huis #2

Hier weer een update over het nieuwe huis. Zoals je kon zien in het eerste deel heb ik uitgebreid laten zien hoe voornamelijk de beneden verdieping eruit komt te zien. Ik ben er een van de details en in mijn hoofd weet ik exact hoe de rest eruit moet komen te zien. Zo ook de slaapkamers.

slaapkamersHier hebben we ook goed over nagedacht. In eerste instantie wilden we de muur tussen de kamer van Dion en Indy opschuiven zodat we twee evenredige kamertjes kregen. De kamer van Indy is namelijk aan de kleine kant. Maar op de zolder willen we ook 1 tot 2 slaapkamers maken. Tussen Dion en Indy zit een leeftijdsverschil van 4 jaar. Als we gaan verhuizen zal ze net 3 zijn en nog geen grote kamer nodig hebben. Voor Dion is een grote kamer wel fijn. Hij zal 7 zijn als we gaan verhuizen. Tegen de tijd dat Indy echt een grotere kamer nodig heeft dan zal Dion naar de zolder verkassen. Heeft hij meteen wat meer privacy om bijvoorbeeld ook gerust een muziekje te draaien, te gamen en huiswerk te maken. En dan kan Indy natuurlijk naar zijn oude kamer en hebben beide kinderen alle ruimte die ze nodig hebben.

De tekening is overigens in spiegelbeeld. Ik heb de juiste wel op papier maar niet digitaal.

Dion is sinds vorig jaar rijkelijk voorzien van nieuwe slaapkamer meubels. Voor hem hebben we dus eigenlijk alleen gordijnen nodig, likje verf op de muren en misschien voor 1 muur een leuk behangetje.

Indy is een ander verhaal. Zij gebruikt nu nog haar babykamer en zal gerust tot de verhuizing in haar ledikant kunnen slapen. In het nieuwe huis willen we eigenlijk meteen overgaan tot een peuterkamertje en hebben we nieuwe meubels nodig. Dion heeft oa de kasten van de Ikea (Stuva) en daar zijn we heel tevreden over. Voor Indy wil ik eigenlijk hetzelfde. Deze kasten zijn stevig, past veel in en zijn voor nu leuk, maar als de kinderen ouder zijn blijven het leuke kasten en geen kinderachtige dingen. Als het goed is investeren we dus maar 1 keer in goede kasten. Dion kreeg toen hij 3,5 was zijn eerste echte ‘grote jongens’ bed. Dat was meteen een volwassen 1 persoons bed waar hij ook makkelijk als tiener nog in kan slapen.

Omdat Indy haar kamertje nu nog wat kleiner is wil ik liever eerst een peuterbedje. Die is wat compacter en zo blijft er genoeg ruimte over om te spelen en spullen op te bergen. Ik zou Yasmin niet zijn als mijn wishlist voor haar al klaar ligt 😀

kamer-indy-nieuwe-huis

Het licht roze peuter bedje van Ikea vind ik erg leuk met de hoge ronde bedranden. Een lamp in de vorm van een wolk boven het bed en een wolken kussentje in bed. Ze zal slapen in de 7e hemel <3 Ik heb van haar baby tijd nog een prachtige licht grijze hemel. Die zouden we ook nog boven het bed kunnen hangen. Dan heeft ze helemaal een prinsessenbedje.

Als kast moeten we tegen die tijd kijken wat qua afmeting beter uit zal komen. Optie 2 vind ik mooier. Op het bureau heeft ze genoeg plek om een poppenhuis neer te zetten, aan te zitten op een stoeltje. En in de grote lade kan ze lekker veel speelgoed in opbergen. Alleen is deze opstelling zo naast elkaar te lang. Haar muur in haar 1e kamertje is geen 300cm. In de 2e kamer zou hij met gemak wel in deze opstelling passen. Bij opstelling 2 past aan de muur ook precies een wandrek waarin speelbakken in kunnen met poppenkleertjes/barbies en noem maar op. Jaja … deze meisjes moeder heeft alles al uitgedacht 😀

Als ik de prijzen zo bij elkaar optel ben ik blij dat we niet voor twee kinderen nieuwe meubels nodig hebben en nog een jaartje hebben om te sparen 😀

Waar komen de meubels van jullie kinderkamer vandaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *