New York

New York

Kort reisverslag New Yorkkkk *insert Alicia Keys* Concrete jungle where dreams are made offfff there’s nothing you can’t dooooo cause now you’re in New Yoooooork 😀

uitzicht empire state building

Yes eindelijk! Als een soort van pré honeymoon vertrokken ik en mijn vriend voor een klein weekje naar The Big Apple. We zaten in een hotel (Amsterdam Court) op een hoek van Times Square aan Broadway. Echt perfect in het middelpunt vanwaar we ook overal makkelijk met de metro naartoe konden gaan. We hadden een superdruk programma voor onszelf gemaakt zodat we zoveel mogelijk konden zien en meemaken. We hebben wat foto’s gemaakt met een klein cameraatje en onze iphones. Sommige foto’s zijn daardoor wel wat beter dan andere. Veel van mijn volgers of familie hebben al aardig wat voorbij zien komen op Feestboek of Instagram.

We kwamen aan het einde van een donderdagmiddag aan op Newark. Nadat we een belachelijke eerste schrik van 85 dollar mochten afrekenen aan de taxi om ons van airport naar hotel te brengen, realiseerde ik me dat deze week ons aardig wat geld ging kosten. Hoezo Amerika goedkoop? Opfrissen en hopla richting Times Square.

Ik zeg het je eerlijk, mijn ogen waren zo groot als de Freedom Tower. Ik kan je onmogelijk beschrijven hoe megagroot de gebouwen en flatscreens met reclame zijn en hoe groot de eerste indrukken waren. Zo ontzettend veel reclame met flitsende snelle en felle kleuren. Reclame met M&M’s die zo groot zijn als ons huis flitsten voorbij. Het eerste uur, nee twee uur heb ik alleen maar rondgekeken en was het enige geluid wat uit mijn mond kwam ‘Aaaah, Oeeeeh, Owww’. Mijn vriend die vaker in New York is geweest en al bekend was met de drukte en het reclamegeweld moest er dan ook smakelijk om lachen. Ik leek op een klein kind wat voor het eerst in een pretpark kwam.

We hebben ontzettend veel gelopen door zowel uptown als downtown. Grotere stukken deden we overigens met de metro. Voor 30 dollar pp kun je een week onbeperkt met de metro overal naartoe reizen. Ideaal! We hebben alleen maar op sportschoenen gelopen. Net zoals de meeste New Yorkers overigens.

New York Manhatten

vrijheidsbeeld miss libertyMet de gratis ferry zijn we naar Staten Island gegaan zodat we langs het vrijheidsbeeld kwamen. Het eilandje zelf waar miss Liberty op staat is afgesloten vanwege de orkaan Sandy die daar heeft huisgehouden. Maar de ferry naar Staten Island is geheel gratis en komt er ook vlak langs. Zo konden we miss Liberty toch nog even zien. Ik vond haar in het echt overigens kleiner dan ik had gedacht. Helemaal omdat ALLES zo groot is in New York.

gratis ferry staten island langs vrijheidsbeeld

We hadden overigens perfect weer. Lekker zonnetje en een gemiddelde temp van 20 graden woohoo. Het zal teveel zijn om alles te beschrijven wat we hebben gedaan of gezien. Daarom maar even wat highlights.

 • Freedom Tower rondom bekeken (alles incl. ground zero was afgezet met grote hoge hekken waar je alleen tegen betaling in een flinke rij mag aansluiten om iets te kunnen zien).
 • Kerkje voor ground zero (St-Paul’s Chapel) onze respect getoond aan de overleden mensen. Dit vond ik erg indrukwekkend en hier hebben we ook een boodschap achtergelaten. Met dichtgeknepen keel stapte ik weer naar buiten
 • Brooklyn brigde gelopen
 • Stukje central park
 • American museum of natural history (de show Journey to the stars was erg gaaf! I love stars, planets, super nova’s and nerdy science stuff)
 • Madison square market
 • Roof top bar aan 5th av. (ben de naam kwijt)
 • Empire State Building
 • Broadway musical: Spiderman
 • Highline (oude spoorlijn op 9 meter hoogte in meatpacking district waar een park van is gemaakt)
 • Heel heel heel veel gelopen door alle straten en avenues

new york tipsSt-Paul’s Chapel (4 Love & Peace)

new york tipsAmerican museum of natural history

empire state buildingnew york tipsOp het Empire state Building

empire state building uitzicht central parkUitzicht vanaf het Empire State Building op central park (in de verte)

Natuurlijk hebben we ook wat geshopt. Niet super veel overigens. Voornamelijk hebben we gelopen en dingen bekeken in de stad. Een paar winkels hebben we wel aangedaan en ik wilde sowieso langs Victoria Secret, Century21, Baby GAP, Macy’s, Mac en Davids bridal shop.

century21Ahum …. onze gekochte schoenen! Overigens ook een paar voor mijn moeder, mijn sportschoenen waren versleten (daar achtergelaten) en flatjes voor de bruiloft. Dus ik heb eigenlijk maar 3 paar schoenen gekocht 😀 …. Logica op z’n Yasmin’s hehe.

calvin klein shoesDeze flatjes van Calvin Klein zijn fantastisch. Super zacht leer en een strikje op de achterkant. Voor mochten jullie het nog niet weten, ik ben dol op strikjes.

new york tips

Stoere stappers voor Dion (die nog veel te groot zijn) en een NYPD t-shirt

ice breaker snoepjes lady speed stick deodorantIce breakers yum yum heerlijke snoepjes. Lady speed stick deodorant is inderdaad zo goed als men zegt. Heerlijk spul! Ik heb meteen een duopak gekocht. Jammer dat we dit niet in NL verkopen.

Het verbaasde me hoe weinig cosmetica ik heb gekocht. Slechts 2 losse oogschaduw pans bij Mac (Retrospeck & soft brown) en een lipstick (cremecup). Op wat ondergoed van VS na ook geen kleding voor onszelf. Wel kleding voor Dion en verder hebben we voornamelijk dus schoenen ingeslagen. Als complete schoenneuroot kreeg ik ook bijna een black out bij Macy’s. 1 hele verdieping (van de 7!) was compleet ingericht met een walhalla aan schoenen schoenen schoenen 😀

Sushiiiiiii

M&M world voor ‘slechts’ 14 dollar wat roze m&m’s (slik)

new york tipsVan een stewardes (Delta air lines) kregen we op de heenweg een glas champange te drinken en een fles mee om onze pré honeymoon te vieren. Super tof! En daarnaast alle (schoenen) doosjes en tasjes van geshopte artikelen die we natuurlijk achter hebben gelaten.

Ik was heel even bang dat het eten in New York uit zou gaan lopen tot een ramp van alleen vette hamburgers en patat, maar gelukkig vonden we genoeg deli’s waar we steeds salades, broodjes of sushi konden krijgen. 1x hebben we bij Mc Donald’s gegeten omdat we in tijdnood zaten voor de musical en 1x hebben we ontbeten als een echte baas bij Ellen’s stardust (met zingende obers!). Verder konden we zonder problemen gezond eten. Uiteraard wel tegen een flinke prijs want gezond eten en drinken is in Amerika duur.

In het meatpacking district op de highline

Op broadway de musical Spiderman. Die was serieus erg gaaf omdat de acteurs ook aan lijnen aan het plafond over het publiek heen scheerden.

De mensen zijn in New York heel verschillend. We zijn overdreven aardige mensen tegen gekomen, maar ook vreselijk arrogante oppervlakkige ongeinteresseerde verkopers in Century21. Oh well, dat heb je hier in Arnhem of Amsterdam natuurlijk ook.

Wat mij het meest verbaasde waren de verschillende winkels die soms 12 of zelfs 24uur per dag open zijn en de hoeveelheid verkwisting. In elke straat zitten wel 10 verschillende broodjeszaakjes. Overal krijg je een pak servetten en bestek mee waarvan je minimaal 3 kwart niet nodig hebt en weggooit. Als je nadenkt hoeveel mensen er per dag wat kopen bij al die zaakjes en hoeveel er dan wordt weggegooid … got no words for it.

uitzicht manhatten empire state building

Uitzicht vanaf het Empire State Building op Manhatten

Verder is de stad gewoon magisch. Zo groot, zo mooi, zo overweldigend. Er staan vreselijk lelijke grote gebouwen in de stad, maar tussen de lelijke staan ook enorm veel (oude) gebouwen met een fantastische architectuur. Wat ik ook apart vond om te zien is dat er op elke hoek van de straat een grote kerk staat. Alsof de kerk vroeger de Subway van nu is.

Vers sapje drinken en een broodje eten

 Brooklyn brigde

 

Dit groepje streetdancers kwamen we tegen vlak voordat we de Brooklyn bridge op wilde lopen.

Vanaf het moment dat we in NY aankwamen voelde ik de energie van de bruissende stad. On top of the world! Ik voelde me fantastisch en mijn benen leken mij overal zonder problemen naartoe te brengen. Ik leefde volgens mij op pure adrenaline want ik was niet moe te krijgen. Pas op het moment dat we weer naar huis gingen en op Newark airport aan het wachten waren ging er een knop om. BOEM. Ik miste vreselijk mijn zoontje (die logeerde bij mijn geweldige ouders) en elk gewrichtje in mijn lijf begon zeer te doen. Toen pas sloeg de moeheid toe. Dinsdag kwamen we weer in NL aan en ai wat was het meteen koud!

We gaan zeker nog eens terug. Without a doubt! New York smaakt absoluut naar meer en oh boy er is nog zo veel te zien! Nu eerst afkicken van de Starbucks 😀

Q: Ben jij wel eens in New York geweest?

11 thoughts on “New York

 1. Wat een leuk verslagje, ik heb ervan genoten! Ik zou zo graag een keer naar New York gaan, ik moet alleen dan nog heel wat sparen haha

  • Dat is inderdaad zo jammer. Het kost gewoon veel geld 🙁 ook al zou de reis voordelig zijn, het eten en drinken en leven daar is gewoon toch prijzig.

 2. Pingback: Shoplog Curacao |

 3. Pingback: My best purchase |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *