Happy Valentine’s Cake

Taartjes, taartjes, taartjes. Wie houdt er nou niet van taartjes? Ik heb ontdekt dat naast het eten van taartjes, het zelf maken ook nog eens heel erg leuk is. Afgelopen weekend mocht ik bij Taartje Tuttebelle (Don’t you just love the name?) meedoen met een workshop, waar ik samen met een paar andere dames een echte valentijnstaart ging maken. Aangezien de liefde van de man nog steeds door de maag gaat, was ik vast besloten om een echte rode liefdes hartentaart te maken. Hij is gemaakt van luchtige chocolade biscuit, gevuld met 2 lagen aardbeien bavarois en afgesmeerd met botercrème. En O, wat moest ik mijzelf inhouden om niet een mega lik te nemen van al die zoetigheden!
 Ziet het er nu al niet geweldig uit?
Door Ilse van Taartje tuttebelle werd nog even voorgedaan hoe de marsepein over de taart gedaan moet worden.
Nadat alle taartjes mooi bekleed waren met verschillende kleuren marsepein (die we overigens zelf hebben gekleurd) was het tijd voor het in mijn ogen aller-leukste van taarten maken. Namelijk de versieringen maken van marsepein. Je zou haast denken dat tijdens zo’n middag er behoorlijk wat afgelachen werd, maar het grappige is juist dat iedereen zo ontzettend geconcentreerd aan het werk is, dat het muis en muisstil is. We moesten zelfs tot 3x toe geattendeerd worden dat er koffie koud stond te worden.
Kijk, ook ik ben heel aandachtig aan het werk om roosjes te vouwen en draperen van marsepein. GELUKT!
Alle taarten zien er aan het einde van de middag echt geweldig uit. De rode taart met de hartjes, roosjes & kussende duifjes heb ik gemaakt. Speciaal voor mijn eigen Valentijn. Maar kijk ook eens naar de prachtige bloemendetails die mijn mede cursisten hebben gemaakt. Elk taartje is heel uniek en eigen.
Taartje Tuttebelle kende ik overigens al van haar webshop waar je werkelijk ALLES op taartgebied kunt vinden. Vorig jaar oktober heeft ze ook een winkel geopend in Angeren. Ik kom daar regelmatig graag om even te neuzen en bakmixen te kopen. Haar winkeltje is gewoon een meisjesdroom. Helemaal roze en vol met leuke en lekkere snuisterijen.
 Hierboven staat Elle, de eigenaresse van Taartje Tuttebelle. Afgezien dat ze zelf de meest geweldigste taarten op bestelling maakt, draaitze haar hand niet om,om ‘even’ strikken te maken die ze gebruikt voor cadeauverpakkingen.
Naast alle lekkere dingen, kwam ik ook geniale schorten tegen met bijpassende ovenwanten en theemutsen. Deze zijn allemaal handmade (en dus uniek) gemaakt door Ilse, die op freelance basis werkt voor Taartje Tuttebelle om oa workshops te geven. Ze heeft haar eigen creatieve onderneming RiDL en naar mijn mening daarmee een uniek concept op de markt gezet die verkocht wordt in haar eigen webshop Schorten & zo en in de winkel van Taartje tuttebelle. Ik vind deze stijl echt super leuk en gezellig.
Wil je nou ook eens zo’n leuke en gezellige workshop volgen of lekkere taartjes maken en je woont in de buurt van Arnhem & omstreken. Dan zou je zeker eens bij Taartje tuttebelle een kijkje moeten nemen in haar winkel (Jan Joostenstraat 23 in Angeren). Woon je verder weg dan kun je natuurlijk ook kijken op haar webshop http://www.taartjetuttebelle.nl/
Ik heb absoluut een hele gezellige dag gehad en ‘s avonds is de taart meteen aangesneden. Hij was heerlijk! YumYummy in my tummy

2 thoughts on “Happy Valentine’s Cake

  1. Pingback: How 2 bake a Cake |

  2. Pingback: Valentijn |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *