De gevreesde leeftijd

40 geworden

Het is zover. Vandaag tik ik de gevreesde leeftijd van 40 aan. VRE.SE.LIJK. vind ik dat. There I said it.

Al die mensen die zeggen dat je er niets van merkt geloof ik niet. Dat werd me namelijk ook vertelt toen ik 30 werd. They were lying!

Echt in dat eerste jaar tussen 30 en 31 kreeg ik ineens vreselijk veel rimpels. Veranderde mijn huid drastisch en is het sindsdien voor mij geloof ik berg afwaarts gegaan.

Nou nou nou hoor ik je denken … Dat valt toch wel mee. Nee. Dat vind ik niet.

Voor mijn gevoel sluiten vandaag de gordijnen van akte 1. Is de eerste helft van mijn leven voorbij. Is de rigor mortis opgetrokken tot de helft van mijn lijf. En sta ik reeds met 1 been in het graf.

Is er dan niets leuks aan om 40 te worden? Ja tuurlijk wel … een beetje …

Het leuke aan zo’n leeftijd is dat er veel meme’s te vinden zijn. En vooral leuk voor je omgeving want die kunnen weer lekker de draak gaan steken met je leeftijd. Wat zou er nog meer ‘leuk’ zijn aan deze leeftijd …

do-me-sweater-209x300

Je mag de hashtag #fashionover40 gebruiken

The hell with that 😀 Ik wil liever de hashtag #fashionover30 gebruiken thank you verry much!

a1056e78c226d27042ee1c3e39cdcf9a

Welkom bij de club!

Club? Aaargh ik weet niet wat ik enger vind klinken hoor. Bij een club horen of ouder worden.

happy-birthday-memes-11

Ach 40 is toch maar een nummertje

Nee het is een woord en echt een heel lelijk woord ook. Het einde van de 1e helft van mijn leven. De gordijnen voor akte 1 hebben zich nu gesloten. Boohoo. Stapt met 1 been in haar grafkist.

8bt7kgcti6i

Men zal je dan op z’n minst nu toch wel serieus gaan nemen?

Ehh ….  Dat zullen ze niet. Nooit. Never. Trust me.

dora-the-explorer-40-years-later

Je voelt je nu vast zekerder dan 10 jaar geleden!

Nee toch niet. 10 jaar geleden zat ik in het begin van mijn lichamelijk verval. Nu ben ik een stuk verder in dit verval. En ook nog eens 20 kilo te zwaar.

Je weet nu vast wat je later wil worden!

Shit man! Moest ik die beslissing nu al maken! Oke, ik wil later 25 worden. Deal?

il_fullxfull-645481405_bzf4

Niet aanstellen joh, 40 is het nieuwe 30

Ja doei. Een spreuk bedacht door een stel hippe strakke twintigers.

Is er dan echt niets?

Bovenstaande is natuurlijk een beetje gechargeerd en zwartgallig 🙂 Hou ik van. Maar ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik al die cliche’s gewoon een beetje stom vind. En dat ik gewoon echt moeite heb om 40 te worden. Ik vond 30 worden ook al helemaal niet leuk!

Tuurlijk wanneer je ouder aan het worden bent verander je non stop. Zowel qua uiterlijk, maar zeer zeker ook qua gedachtes en opvattingen. Daar waar ik mij 10 jaar geleden toch echt no way druk over zou maken. Kan het mij nu slapeloze nachten opleveren. En natuurlijk ook andersom. Vroeger liet ik het toe als mensen mij kleineerde, manipuleerde of lelijk deden. Nu maak ik er direct korte metten mee.

Het verschil nu vergeleken met 10 jaar geleden is dat ik door talloze ervaringen niet meer naïef ben. Weet ik hoe men mij zou horen te behandelen. En ik niet zonder meer van alles pik. Ik kan sneller beslissingen nemen. Ik ben veel liever voor mijzelf geworden en gun mijzelf veel meer. Maar ik ben wel harder naar de buitenwereld geworden. Mijn eisen liggen op een hogere lat dan 10 jaar geleden. Ik maak selectiever keuzes. Ik wacht niet op kansen, maar creëer ze zelf.

Dus tja als ik het zo bekijk dan zorgt het ouder worden en de vele ervaringen ook echt wel voor positieve dingen.

…. Maar toch vind ik het niet leuk om 40 te zijn geworden en sluip ik het liefst stiekem weg naar een onbewoond eiland 🙂 #okdoei

One thought on “De gevreesde leeftijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *