De bruiloft

De week voor de bruiloft ging nog niet alles helemaal goed. We hadden nog een laatste dansles, een spraytan die hopelijk dit keer wel goed ging, de lokatie die we moesten versieren en noem het maar op. Tot de avond voor de grote dag zijn we nog druk geweest. En 2 dagen voor de trouwdag werd ik ook nog eens ziek. Voorhoofdholte ontsteking! Gelukkig kreeg ik van de huisarts een antibiotica kuur die de volgende dag al aansloeg. Verbazend genoeg heb ik de avond voor de dag heerlijk geslapen en werd ik super relaxed wakker. Vandaag was de dag dat ik eindelijk met mijn vriend na 9,5 jaar mocht gaan trouwen. Vandaag hadden we ons feestje YEAH!

Ik zal jullie onthouden van alle talloze details en proberen om de dag in grote lijnen te beschrijven, maar pak toch maar even wat te drinken en misschien wat lekkers 🙂

’S Morgens werden make up en haar gedaan en werd ik door mijn moeder en schoonzus geholpen met mijn jurk. We liepen wel wat uit waardoor mijn vriend de gelegenheid nam om nog even flink te toeren in de trouwauto.

We hadden een Porsche 356 speedster. Ik heb altijd een zwak gehad voor dit model en vroeger al gezegd dat als ik ooit mocht trouwen dat ik dat in zo’n mooie auto wil. Om hierin te rijden vond mijn vriend alleen maar mooi dus samen met onze zoon reed hij wat rond en werden er flink wat foto’s gemaakt totdat hij mij mocht ophalen thuis.

En toen was het moment daar. Ik was helemaal klaar en werd opgehaald. Toen werd ik toch wel heel eventjes zenuwachtig. Wat gaat hij vinden van mijn jurk? Hij had al verwacht dat ik geen ‘standaard’ jurk zou hebben, maar hij had niet verwacht dat hij van voren kort was. De jurk viel gelukkig wel in de smaak :-). Zijn pak had ik overigens al gezien want ik was mee met het uitzoeken van alles. Ik vond hem er super goed uitzien. Volgens mij heb ik in de afgelopen 9,5 jaar sowieso nog nooit gehad dat ik hem er slecht vond uitzien, maar zo in dat trouwkostuum … yum :-p

Yeah daar gingen we dan! Op weg naar het openlucht museum in Arnhem waar we de fotoreportage hebben gedaan. Onderweg kregen we aardig wat bekijks en deze foto (en overigens alle andere foto’s die we als voorproefje van de fotograaf kregen) vind ik zo ontzettend gaaf! Kijk ons eens gaan wiiiii.

In het openlucht museum hebben ze een straatje nagebouwd van oud Amsterdam. Een oud jordaans straatje met onder andere een kroegje. We hebben elkaar leren kennen in een kroeg en ik ben geboren in Amsterdam dus alles klopte aan het plaatje.

We hebben ontzettend veel lol gehad met het maken van de foto’s. Wel brak na 30 passen de hakjes van mijn schoenen af. Inwendig baalde ik daar ontzettend van aangezien ik nog tot ’s avonds laat van plan was om op deze hakken te lopen, maar aan de andere kant kon het me geen reet schelen want ik ging trouwen en dat vond ik het belangrijkste! Het was deze dag ontzettend warm. Ik denk dat het bijna 30 graden is geweest en we hadden het ontzettend warm. Ik zweette mijn jurk en schoenen zowat uit.

Na de fotoreportage reden we naar de feest en trouwlocatie in Sonsbeekpark bij Brasserie de Boerderij. Mijn nichtje was het bloemenmeisje en onze zoon heeft de ringen gebracht. Wat zien ze er geweldig uit! Hier liepen zij samen met mijn moeder alvast naar de vlonder te wachten tot wij zouden aankomen.

Ik werd bij de achterdeur gedropt en mijn vriend reed met de auto over het pad wat tussen de locatie en de vlonder ligt.

Dit filmpje laat eigenlijk alleen de aankomst zien waar we worden toegezongen door mijn vriendin en Wouter Vink (bekend van the voice of holland). Ze zongen ‘Lopen over water’ van Marco Borsato en Sita. KIPPENVEL!!! Precies zoals we gedacht hadden dat het zou zijn. Ik heb genoten! Elke keer weer wanneer ik hun nu hoor zingen en het filmpje terug kijk moet ik huilen. Op de dag zelf heb ik geen traan gelaten (want eenmaal die kraan open en hij gaat niet meer dicht!).

Tijdens de kus heeft Wouter nog een nummer heeft gezongen, namelijk I belong to you van Lenny kravitz (akoestisch) samen met zijn gitarist. Ook dit nummer was weer bijzonder voor ons. Mijn man heeft dit ooit jaren geleden voor me in een lichtelijke dronken bui in de kroeg toegezongen. Zijn versie van dit nummer is op youtube terug te vinden. Net als overigens zijn slaapliedje voor zijn toen nog ongeboren kindje. Zoooo ontzettend mooi! Onze versie is overigens privé net als de rest van de film met de ceremonie :-).

De Ceremonie zelf was wel erg mooi. Omringt door de mensen die ons dichtbij staan werd ‘ons’ verhaal vertelt door de ambtenaar van de burgelijke stand. Als verassing had ik een gelofte geschreven voor mij aanstaande man. Ik had het op een ieniemienie roze papiertje geschreven en verstopt in mijn torselet. Hij was compleet verrast en ontroert toen ik mijn zegje deed. Mission completed 😉

Na de ceremonie hebben we meteen alle officiële groepsfoto’s gemaakt met ook wat gekke foto’s ertussen. We hadden voor iedereen een witte hartjes bril die ze op moesten zetten en een gekke bek moesten trekken. Even het serieuze doorbreken 😀

Daarna was het tijd om te feliciteren, te proosten en taart te eten. Ow wat was die taart lekkerrrr! Witte chocolade crème met verse frambozen. Lekker fris zoet en perfect in combi met de prosecco. Onze taart hebben we zelf ontworpen bij Taartje Tuttebelle waarbij het thema ‘Terschelling’ en het beachy idee weer terugkwam. We wilden geen poppetjes bovenop de taart, maar 3 harten die ons gezin symboliseren en ook weer terugkomen op onze trouwkaart.

Terwijl iedereen aan het genieten was is mijn vriendin naar een schoenenmaker gegaan om mijn hakken te laten maken. Gelukkig had ik de avond ervoor ook een paar platte witte schoentjes op de locatie neergezet, maarja die hakken moest iedereen onder de jurk eigenlijk wel nog even zien.

We werden ‘s middags ook verrast met een ‘stukje’. Echt een super leuk in elkaar gezet toneelstukje door onze vaders en mijn zwager met daarbij een dia show met (hoe kan het ook anders) foto’s van onze jeugd, foto’s van mijn blog en veel foute foto’s met gekke bekken. We hebben ons kapot gelachen! Als aandenken kregen we een ‘JA!sipolitan’ een glossy die onze familie heeft gemaakt met leuke (gekke) foto’s, verhaaltjes over ons en zogenaamde advertenties. Wanneer je familie zulke dingen in petto heeft voel je je wel heel bijzonder en geliefd. We hebben het echt heel mooi gevonden dat niet alleen wij verassingen hadden bedacht, maar ook onze dierbaren.

Daarna begon het ineens met bakken uit de hemel te vallen. Regen en onweer! En o wat heerlijk even die verfrissing. Zelf gingen we met z’n allen aan het diner en zaten we in een overdekte serre dus hadden we geen last van de regen.

We hadden ervoor gezorgd dat er verschillende hapjes en kleine gerechten op grote schalen werden geserveerd. Geen standaard voor, hoofd en na gerecht, maar je kon verschillende kleine voorgerechtjes, hoofdgerechtjes en nagerechtjes pakken van de schalen die op tafel werden gezet. Allemaal met de keuze tussen vis en vlees en oei wat was het lekker! Erg veel uiteindelijk, maar heerlijke bijzondere gerechtjes die we vorig jaar al zorgvuldig hebben uitgekozen en geproefd.

De middag hebben we doorgebracht met een select gezelschap van ongeveer 30 man. De rest van alle gasten waren welkom vanaf 20:30 voor het avondfeest. We hadden een DJ van Skyfly die de muziek van de avond heeft verzorgt als ook een digitaal gastenboek (die ik zelf helaas vergeten ben in te spreken). Maar we hadden ook een verassing voor onze gasten. Namelijk onze openingsdans. Toen eenmaal iedereen binnen was slipte wij stiekem weg om mijn jurk van achteren hogerop te knopen, platte schoenen aan te doen, manchetknopen van mijn man af te doen en even adem in adem uit.

We hadden de afgelopen maanden namelijk een spetterende openingsdans ingestudeerd waarvoor we privé dansles hebben genomen. Uiteraard gaat het in de lessen altijd goed en konden we goed synchroon dansen en zul je net zien dat de vloer op de locatie stroever is en het allemaal net even anders gaat. Maar ondanks dat was iedereen geloof ik verbaasd op een leuke manier. Wat we alleen niet hadden verwacht is dat onze gasten ook een verassing voor ons hadden. Een FLASHMOB! S U P E R gaaf! Stuk voor stuk begonnen onze gasten op Black eyed peas met I gotta feeling te dansen. Onze ceremoniemeesters bleken de afgelopen maanden korte filmpjes te hebben opgenomen en gemaild naar de gasten met hoe ze moesten dansen. Hoe origineel is dat!!

Helaas staat niet de volledige openingsdans op film, maar we hebben wel de laatste dansles op film. Dus niet in bruidskleding, maar zo kun je toch zien hoe de dans eruit zag.

Vervolgens hebben we vooral op de dansvloer gestaan en lopen feesten als een malle. Tegen het einde (01:00) mochten we nog beide aan het water een wensballon aansteken. Wat een mooi moment ook weer. Eigenlijk elk moment van de dag was zo mooi en bijzonder en voelde zo fijn aan!

We zijn gewoon met de taxi naar huis gegaan. Het was wel grappig dat we vlak voordat we de taxi instapte beide erachter kwamen dat we geen van twee een huissleutel mee hadden. Dat werd dus nog snel mijn vader optrommelen die gelukkig nog niet thuis was en een reserve sleutel heeft. Door de warmte is mijn lijf gedurende dag wel gaan opzetten (hebben jullie dat ook met warm weer?) en is de jurk flink gaan schuren waardoor ik op een gegeven moment schaafwonden kreeg onder mijn oksels (auw). De striemen hebben nog twee weken op mijn huid gestaan.

De hele dag is aan ons voorbij gevlogen. Het is echt waar wat ze zeggen, het is voorbij voordat je het in de gaten hebt. Maar O wat was het mooi!

De tastbare herinneringen van zowel het vrijgezellenfeest als de bruiloft worden bewaard in een speciaal voor ons gemaakte kist. Ik kan je vertellen dat de kist al aardig vol zit, maar op elke trouwdag wil ik iets van een aandenken in de kist stoppen zoals bijvoorbeeld de kurk van een champagnefles of een tekening gemaakt door onze zoon. Alles om deze prachtige herinneringen aan deze dag en onze toekomst en liefde in ere te houden.

En hoe voelt dat nu om getrouwd te zijn??? … Gewoon hetzelfde als voorheen alleen toch iets specialer <3
bloglovin

38 thoughts on “De bruiloft

 1. Wat hebben jullie een schitterende dag gehad, en al die details zijn geweldig! Heb met je mee zitten genieten! Fijn dat je dit stuk met ons wilde delen <3

 2. Heel mooi hoe je ons als lezeressen mee terug hebt genomen naar jullie bijzondere dag… xx

 3. Wat ontzettend leuk om te lezen, zo te lezen hebben jullie een prachtige dag gehad. Wat zagen jullie er allebei mooi uit, vind je jurk ook echt heel erg gaaf! Mooie locatie waar jullie getrouwd zijn en leuk dat er ‘echt’ gezongen werd (mooi liedje trouwens!). Alsnog gefeliciteerd!

 4. Prachtig meissie! Het is zo’n speciale/mooie dag (weet ik uit ervaring) en tijdens het lezen- en bekijken van jullie foto’s voelde ik toch bijna een traantje opkomen

 5. Ik word iedere keer emotioneel als ik het lees… Super mooi om zo mee te mogen genieten yas! Xx

 6. Wow, wat prachtig om te zien! Ik was je blog even een poos uit het oog verloren, maar ben heel blij dat ik dit artikel als eerste weer lees, wow 😀

  • The full report to the max hihihi Jij staat trouwens ook op 1 vd dia slides die tijdens het ‘toneelstukje’ werd gelaten zien. Een foto van ons gekleed in jaren 80 kleding op het bedrijfsfeest 😀

 7. wat geweldig dat we dit mogen zien 🙂 Hele mooie foto’s en zo te zien een fantastische dag gehad. erg leuk dat jullie een openingdans geoefend hadden 🙂

  • Graag gedaan. Nog even en dan mag jij hè? Ben je er al klaar voor? Heb je de schoenen nog besteld?

 8. Wow prachtig gewoon, alles zag er zo mooi uit, jullie, de foto,s, de dans, taart en herinneringen kist. Kan me voorstellen dat jullie op en top genoten hebben!

 9. Wat een mooi verslag! Het klinkt als een prachtige dag! En wat een mooie locatie hebben jullie gekozen (Ik heb lang in Arnhem gewoond, en kwam vaak op Sonsbeek.). En wauw, je jurk! Prachtig stelletje!

 10. hoi hoi wat heb ik genoten van deze blog, zo ontroerend als je met je vader aangelopen komt, prachtig. En het samen dansen complimenten hoor. Heb natuurlijk al veel van je moeder gehoord maar om het te zien is toch wat anders. Voor jullie gezin een hele mooie fijne en gezonde toekomst gewenst. Jannie Laamers wandelvriendin van je moeder.

 11. Wat een geweldige dag hebben jullie gehad en schitterend weer!
  Wat leuk om mee te lezen hoe jullie de dag hebben beleefd en wat een schitterende taart hadden jullie. Grappig dat jullie ook schelpen en zeesterren op de taart hadden (wij dus ook). En die filmpjes, wat leuk! Jullie zijn een leuk stel zo te zien en hebben een superdag gehad. Ook heel erg leuk dat jullie die herinneringsdoos hebben.
  Jullie dag doet me weer even herinneren naar mijn eigen bruiloft 4 jaar geleden (ook in september).

 12. Pingback: Afsluitertje |

 13. Wat een heerlijke bruiloft!
  Wat leuk dat je dit met ons deel
  En van harte natuurlijk!

 14. Jullie stralen helemaal op de fantastische foto’s! En wat een mooi filmpje van jullie bruiloft, ik kan mij inbeelden dat jullie erg genoten hebben! Van harte gefeliciteerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *