Birthday Crown

diy birthday crown

Go shawty it’s ya birthday …. Kleine Indy Pindy is over een maandje jarig. Het kleine ding is zo klein niet meer, ze gaat alweer 1 jaar worden. 1 jaar mensen!

Afgezien dat het bij mij als moeder op het moment de nodige emoties oproept naar toen ze net was geboren en ik werd opgenomen in het ziekenhuis met alle ellende van dien. Kijk ik er ook een beetje naar uit. Het jaar mag afgesloten worden en ik ben blij dat ik steeds weer een stukje dichter bij mijzelf terugkom. Ik zwijmel en droom weg bij de herinneringen aan Indy die nog zo mini was en in mijn armen na een fles in slaap viel. Toen ze haar handjes aan het ontdekken was en alle eerste keertjes van hapjes tot papjes.

En nu gaat mijn kleine muppet binnenkort 1 worden. En net zoals bij Dion wil ik met zo’n eerste verjaardag uitpakken. Mijn brein maakte overuren in het bedenken van leuke Do It Yourselfs, bedenken van de taart, versiering, uitnodigingen en natuurlijk hèt kado. Verschillende dingen zijn in gang gezet en zullen de komende maand op de blog langskomen. In deze Indy spam laat ik je haar Birthday crown zien. Ja echt … ik had het idee in m’n hoofd en ging vervolgens aan de freubel. Drie pleisters, 2 blauwe vingers, stijve nekspieren en 11 uur later was het dan eindelijk klaar. Ik heb er geen speciale dingen voor gekocht en de kroon gemaakt met alle knutselspullen die ik in huis had. Lang leven mijn hoarding tic! Af en toe wat gevloek omdat het niet naar mijn zin was en ik het weer uit elkaar haalde, maar ik ben erg tevreden met het eindresultaat.

Tadáááá ….

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

Ik heb de kroon gemaakt van oa stof en vilt en extra stevig voor de komende 5 verjaardagen. Met klittenband aan de achterkant is de kroon verstelbaar zodat hij ieder jaar kan meegroeien.

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

De cijfers 1 tot en met 5 kun je met klittenband aan de voorkant vastmaken. Ieder cijfertje ziet er weer net iets anders uit maar in de basis lijken ze op elkaar.

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

Om de kroon te kunnen bewaren heb ik een stofzakje gemaakt. Want tja, stof en vilt gaan met de jaren wel ehm stoffig worden.

DIY birthday crown

DIY birthday crown

DIY birthday crown

Aan de onderkant van het zakje heb ik een bodem van dikke vilt gemaakt. De binnenkant heeft een andere stof dan de buitenkant. Ik ben alleen nog niet tevreden over het koordje. Het is een elastiek en ik wil daar een ander touwtje voor in de plaats hebben met leuke fleurige kraaltjes aan de onderkant. Deze heb ik alleen nog niet in huis. Het lijkt me ook erg leuk om als overtreffende trap een kleine hoge ronde doos (karton of hout) te fabriceren/kopen en er een hoedendoosje van te maken. Ga ik nog naar op zoek! Weet jij waar ik het kan krijgen? Laat het me dan in een comment hieronder achter.

DIY birthday crown

Tja en hoe denkt deze kleine snotterige meid nou over die schreeuwende kroon? So far voert ze een gedoogbeleid van 2 minuten voordat de kroon met een zwiep op de grond beland 😀

Er zit achter het kroontje natuurlijk ook wel een klein verhaaltje. Door dit soort dingetjes te doen/maken wil ik mijn kindertjes iets extra’s meegeven aan jeugdsentiment. Iets extra’s wat hun later zal herinneren aan bijvoorbeeld hun verjaardagen. Soort van mini tradities. En hoe leuk zou het zijn wanneer deze meid ooit zelf kindjes mag krijgen en wij opa en oma worden, ons kleinkind ook de kroon op heeft. <3

Maar voor nu gaat deze meid eerst 1 worden 😀

Als er vraag is naar een how to van de kroon laat het me weten in een opmerking hieronder. Ik heb foto’s van het maakproces voor een DIY als er genoeg animo voor is.

Wat vinden jullie ervan?
bloglovin

3 thoughts on “Birthday Crown

  1. Wauw yasmin ik vind m prachtig en hij staat Indy super! Ik zou het leuk vinden zo’n how to…wie weet dat ik ook nog 11 uurtjes ‘vrije tijd'( voor mij denk het dubbele) kan inplannen vóór Alisa haar 1e bday!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *