Behind the scenes

Zoals jullie inmiddels wel hebben begrepen ben ik druk bezig met het maken van foto’s en schrijven van blogs en reviews. De afgelopen periode heb ik ook veel producten getest en een selectie gemaakt van producten die ik zelf al een poos dagelijks gebruik en dus fijn vind.

Maar de foto’s moeten mijn review natuurlijk wel ondersteunen want het oog wil ook wat. Dus heb ik een heus mini foto studiootje gekocht waarmee je ‘betere’ product foto’s mee kunt maken. Want oei jongens, dat fotograferen is toch echt wel een vak apart hoor. Tuurlijk kan tegenwoordig iedereen al hele mooie foto’s maken met een iPhone of een compact camera. Maar wanneer je producten wilt fotograferen en al helemaal make up prodcuten of van die shiney likey flesjes dan stuit je al gauw tegen problemen op.

Make up zit boordevol pigmenten (de goeie dan hè 😉 die reflecteren wanneer de flits erop komt. Elk korreltje wat op een oogschaduwdoosje ligt zal worden vastgelegd op de foto en krijg je praktisch niet weg. Ai dat staat natuurlijk niet zo mooi. Maar helaas niets aan te doen aangezien ik producten heb gefotografeerd die (door mijzelf) zijn gebruikt. In beautyland is het heel normaal om bijvoorbeeld make up te ‘swatchen’. Dit houd in dat je wat van de kleur op een stukje huid uitsmeert (meestal de arm) en daarmee de pigmentatie en de kleur laat zien aan de lezer. Nou, zie dat maar eens goed op de foto te krijgen wanneer je een stuk arm of in een mini fotostudio hebt liggen en daarboven een camera probeert vast te houden.

Gelukkig heb ik hulp gehad van mijn vader. Mijn vader fotografeerd ook en wil mij dolgraag leren hoe alles werkt en hoe ik het moet aanpakken. Hij praat net zo enthousiast over fotografie als ik over make up en ratelt maar door over diafragma’s en iso’s of asa’s en brandpunten. Wel heel boeiend moet ik eerlijk zeggen. En ik ben er wel achter dat ik nog een complete noob ben als het komt tot fotografie. Dit keer was ik vooral heel erg snel afgeleid en heb ik niet zo heel goed opgelet (sorry pap!) aangezien er een felroze doosje met een nog voor mij onbekende inhoud in dat fotostudiootje lag. Aaargh …. Stoppen met lullen en doorgaan met foto’s maken want ik wil dat die doos open gaat!

Maar ondanks de vele informatie die op me af kwam waarvan ik de helft heb onthouden, ben ik tevreden over het resultaat so far en was het een gezellige middag. Natuurlijk ben ik ook erg blij met de hulp van paps. En respect voor de fotografen want It ain’t always easy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *