40 weken zwanger – Kletspraatje

 

40 weken zwanger update

Whooh ik ben vandaag precies 40 weken zwanger! DE uitgerekende datum is vandaag … today is the day ūüėÄ Of toch niet?

Statistisch gezien bevalt maar 5% procent van de zwangere vrouwen op due day en 50% bevalt na deze datum. En ik? Geen idee wat het gaat worden allemaal.

Afgelopen week

2

1

Afgelopen week heb ik nog zoveel mogelijk proberen te doen als wat ik kan. Ik merk dat alles wat moeizamer gaat en ik bijvoorbeeld niet zo lang meer kan lopen, al gauw met een misstap mijn heup zeer kan doen en ik erg snel moe ben. Maarja Dion had ook vakantie van school dus helemaal stilzitten was er niet bij.

Op Valantijn¬†zaterdag zijn wij gezellig met z’n drietjes wezen wandelen in het Sonsbeekpark. Het was prachtig weer met een zonnetje en onze kleuter heeft zich nog even prima vermaakt. Uitgerekend wij kijken natuurlijk vol in de zon bij het maken van een foto ūüėÄ

sushi koi

Zoals gepland ben ik ‘s avonds nog met mijn man uit eten geweest. Ons 11 jarig samen zijn vieren en lekker sushi eten met z’n tweetjes. Alleen zat ik na rondje 1 (na de eerste 5 hapjes) eigenlijk al vol. Ik had¬†al de hele dag last van krampen en ondanks dat ik ‘s middags even op bed ben gaan liggen voelde ik me niet zo heel erg lekker. Bovendien had ik de reservering om 19:30 gemaakt zodat we niet meteen na twee¬†uurtjes hoefde weg te gaan¬†voor de volgende lichting eters. FOUT! Ik viel bijna in slaap joh! Voor het eerst dat ik tijdens een etentje smachtend uitkeek naar het vooruitzicht om in bed te gaan liggen met een kruik.

balorig

Dion had vakantie dus we gingen ook samen wat dingetjes doen zoals naar Balorig. Een mega indoor speeltuin. Hij heeft zich kostelijk vermaakt met zijn buurmeisje en ik met de buurvrouw met wie we samen waren. Daarna lekker smikkelen bij de Mc Donald’s. Alhoewel ik een rare kleuter heb die alleen een paar patatjes en chocomel wil met een ballon. De rest interesseert hem niet zo van het eten. Dus ehm mama offert zich wel op en eet zijn kipstukjes hihi.

12

Zoals vaker at ik een paar keer alleen afgelopen week. Ik had echt no way puf om te gaan kokkerellen! Dikke doei dat wordt eten halen. Treat yo self!  Ik heb een keer sushi laten bezorgen om de sushi van zaterdag goed te maken en chinese bami met tomatensoep gehaald. Yum dat was smikkelen.

39weken zwanger buikMijn buik was afgelopen week weer wat gegroeid (misschien wel door die chinees en sushi). Ze ligt lekker laag gelukkig waardoor ik niet zo heel veel last van mijn maag heb.

mozaiek puzzelVoor Dion had ik deze moza√Įek puzzel gekocht via speelgoedfamilie.nl voor een zacht prijsje. Mijn oma had vroeger zo’n soort puzzel en daar kon ik uren zoet mee zijn. Hey misschien dat mijn zoon ook uren zoet kan zijn! :-p Hij vind het super leuk en ik ook moet ik eerlijk bekennen.

IMG_6560Tussen het boodschappen door doen moest ik ook even binnen wippen bij ICI Paris. Ze hebben namelijk nu leuke aanbiedingen die ik niet kon weerstaan. Dus ik moest even wat leuke beauty dingetjes shoppen. Wat ik precies heb gekocht kun je in de shoplog lezen.

Verder heb ik tussendoor zoveel mogelijk gerust wanneer ik kon, maar ook nog wat blogjes geschreven, looks met de nieuwe make up gemaakt, foto’s gemaakt en bewerkt voor de blogjes.¬†Fijne warme (Lush) baden genomen tegen de harde buiken en met warme kruikjes en thee vroeg naar bed gegaan.

Keizersnede of natuurlijk bevallen?

En nu dan? Het rommelt. Het rommelt flink zelfs, maar eigenlijk al een hele week dat ik denk ‘dat gaat niet lang meer duren’. Vooral zondag heb ik de hele dag flinke krampen, verlies ik een deel of hele slijmprop en heb ik harde buiken. Mijn man gelooft er geen bal van dat de bevalling vanzelf zal gaan beginnen en reageert de hele week dan ook broodje nuchter en lacherig. Niet dat hij mijn krampen en klachten etc niet gelooft hoor. En hij is as always begaan, zorgt goed voor me en laat me lekker in bed liggen als ik dat wil en neemt de zorg voor Dion op zich. En niet te vergeten veel huishoudelijke taakjes die ik niet meer kan doen. En dat alles zonder te mopperen of dat ik erom hoef te vragen. Heerlijk!.

Maar hij staat niet meteen met mijn vluchttasje zenuwachtig bij de deur of blijft strikt thuis. Sterker nog, ik denk dat hij nu nog even zijn kans schoon ziet om van alles te doen zoals flink sporten en naar voetbalwedstrijdjes gaan enzo. Gelijk heeft hij, want hij krijgt het straks net als ik druk zat. Helemaal als het uiteindelijk wel een keizersnede gaat worden.

Bij Dion heb ik 3 weken lang voorwee√ęn gehad en uiteindelijk ben ik ingeleid met praktisch 42 weken en wilde de kleine meneer er alsnog niet uitkomen. Mijn lijf deed daarbij niet wat het zou moeten doen. Daarom denkt hij dat nu ook deze keer dat de bevalling niet vanzelf tot stand zal komen. Zelf heb ik wonderbaarlijk genoeg zoveel vertrouwen in mijn lichaam gekregen dat ik w√®l geloof dat mijn lijf het kan. Ik hoop het in ieder geval heel erg!

In principe was vanaf het begin van de zwangerschap duidelijk dat ik zou gaan bevallen middels een keizersnede. Omdat ik in de loop der tijd dus anders ben gaan denken en mijn lijf de kans wil geven om tot een natuurlijke bevalling te laten komen, heb ik in overleg met de gynaecoloog afgesproken dat de keizersnede in week 39 niet doorgaat maar opgeschoven zal worden tot in mijn 41e week.

Strippen

Omdat het al de hele week rommelt met krampen alsof er een ouderwetse vloedgolf aan menstruatie moet komen gecombineerd met harde buiken en flinke steken down under, heb ik ook afgesproken dat er gestript gaat worden wanneer het kan. Vandaag heb ik weer controle in het ziekenhuis en als er ook maar enige ontsluiting is te zien zal ik worden gestript. Dan worden de vliezen een beetje losgewoeld van de baarmoedermond waardoor het de bevalling en dus verdere ontsluiting zou kunnen bevorderen. Want als ze deze week niet vanzelf wordt geboren zal ze alsnog worden gehaald. Dus kom op lijf! WORK IT!!! Overigens werkt strippen niet altijd. Soms zorgt het voor slapeloze nachten, hoop krampen en gedoe zonder een uiteindelijke bevalling. En bewezen is dat het voornamelijk pas vanaf de 41e week zinvol is.

De gynaecoloog heeft wel aangegeven dat veiligheid bij haar voorop staat waardoor ik sowieso geen ballonkatheter of andere middeltjes zal krijgen om de bevalling op te wekken. Ik zal jullie mijn horror ervaring met Dion besparen, maar trust me ze heeft alle redenen en gelijk om de veiligheid van zowel mij als de baby voorop te stellen. Maar toch hoop ik gewoon stiekem dat mijn lijf dit varkentje zelf zal gaan wassen.

Bloeddruk

Wat nog wel¬†roet in het eten kan gooien is mijn bloeddruk. Zo laag als hij de hele zwangerschap is geweest (100 over 50 en 100 over 60 max), zo¬†hoog is hij de laatste weken (140 over 90). Afgelopen week had ik een pre operatief gesprek met de anesthesist voor de keizersnede en mijn bloeddruk was 150 over 90.¬†Het afgelopen weekend voelde ik me hondsberoerd. Gezichtsveld wat wegviel, sterretjes zien, hoofdpijn, maagpijn, krampen en harde buiken, keelpijn, snotterig, niezen¬†en mijn tinnitus was niet te harden. Daarbij niet te vergeten … ik lijk op een plofkip! Echt waar, zoveel vocht in mijn kop en lijf heb ik nog niet eerder gehad. Ik denk zelf dat het door de bloeddruk komt en ben benieuwd hoe dit straks zal zijn bij de controle en of er gekeken zal worden naar mogelijke zwangerschapsvergiftiging. Mocht ik dat hebben zal ik moeten blijven en zullen ze haar alsnog gaan halen. Maar mocht mijn bloeddruk niet dalen dan vraag ik me af of een natuurlijke bevalling √ľberhaupt nog mogelijk is omdat dan de bloeddruk nog hoger zal worden en de kans op toevallen etc zal toenemen. We shall see ūüôā

Buik

Wat betreft mijn buik. Hij is deze week wat groter geworden, maar nog steeds bescheiden (YAY) en zit nog steeds niet echt in de weg. Ik ben in totaal een 13 tot 14 kilo aangekomen, maar dat is inclusief al het extra vocht wat ik meedraag. Ik hoop zo dat na de bevalling mijn lijf weer gauw alle kilo’s kwijt is en mijn normale broeken weer aan kan. Afgelopen week is ze ook behoorlijk druk in de weer geweest. Mijn buik ging echt alle kanten op en schoof van links naar rechts. Kleine Dora the explorer!

Borstvoeding

Ik heb wel een klein dilemma. Wil ik borstvoeding ( . )( . ) gaan geven of niet. Ik weet het gewoon niet. Bij Dion wilde ik het graag, maar lukte het gewoon niet. En flesjes geven is gewoon zoveel makkelijker. Ook het geven van de nachtvoeding en elkaar aflossen gaat dan zonder problemen. Dan sta ik er niet alleen voor en kan mijn man ook voeden zoals hij dat bij Dion deed. Aan de andere kant lijkt het me ook wel iets moois hebben. Misschien dat ik pas tot een antwoord kom op het moment dat ze is geboren ūüôā

Q: Wat denk jij? Ga ik vandaag nog bevallen? Gaat het een natuurlijke bevalling worden of toch een keizersnede?
bloglovin

5 thoughts on “40 weken zwanger – Kletspraatje

 1. Ahhhh spannend!! Ik hoop dat het snel zo ver is voor je. En dat de bevalling spontaan op gang komt. Ik ga dit maal voor kunstvoeding. Ik vond borstvoeding echt een drama verleden keer.

 2. Oeff spannende dagen toch.. ik duim met je mee dat je op natuurlijke wijze gaat bevallen zoals je dat graag wil.
  Het is toch wat he zwanger zijn?! Mooi en gek tegelijk vind ik.
  Fijn dat je ook zo’n lieve zorgzame man hebt want dat maakt echt een verschil.
  Ik weet eerlijk gezegd ook niet zeker of ik borstvoeding wil gaan geven en twijfel nog steeds maar ik denk dat als ik over 3? weken moeder word het geven van bv opeens zo natuurlijk voelt en de twijfels weg zijn.

 3. Oooh nu word het echt spannend. En wat fijn dat je man zo zorgzaam is zonder dat jij om dingen hoeft te vragen. Heerlijk, die puzzel ga ik binnenkort ook eens naar kijken. Lijkt me erg leuk.

 4. Pingback: Zwangerschapsvergiftiging/bevallen en nu |

 5. Pingback: Mijn verhaal: Mijn twee kinderen |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *