Ochtenddingetjes

Ochtendrituelen

Geen idee hoe het bij andere schoolgaande moeders gaat, maar mijn doordeweekse ochtend (wanneer ik vrij ben) verloopt zo ongeveer zo …

Geen idee hoe ik het presteer, maar standaard kom ik net ff die vijf of die tien minuten tekort. Ook als ik eerder opsta by the way. Dan ook kom ik tijd te kort. Dus eigenlijk maakt het geen drol uit hoe laat ik opsta. Ik kom tijd tekort. Daarom blijf ik dan maar net zo lang in bed liggen tot ik er echt echt ECHT uit moet. Kijk, opstaan vroeg in de ochtend is gewoon niet zo’n hobby van me. Dus als ik het enigszins kan rekken, dat doe ik dat :-).

Ochtendrituelen

Opzich geen ramp want ik jump op mijn vrije dagen in de eerste de beste broek die ik tegenkom (meestal wel eentje van mijzelf). Die bh laat ik liggen voor wat het is, hemdje aan en ik rits een vest dicht. Tandenborstel over die vreettegels, plens water in m’n gezicht. Haar in een knot en hopla deze loedermoeder met een gezicht die er in de ochtend uitziet alsof het over de expiratiedatum is, is er klaar voor.

 

Maar mijn kleuter heeft helaas niet dezelfde rapid modus in de ochtend. Die is met nog geen tien paarden uit bed te tillen. Soms kost het me 10 minuten, maar soms ook gerust een sessie van 20 minuten voordat hij eindelijk in de badkamer staat met een tandenborstel in zijn hand. Groot licht gaat in zijn kamer aan, dekbed trek ik weg, gordijnen gaan open, en al klappend in de handen (chop chop! Rise and shiiiiiiiiiineeeee) hoop ik hem wakker te krijgen. Soms moet ik hem zelfs uit bed trekken terwijl hij zich met een verbazende kracht houvast weet te vinden aan zijn bed.

Tegen de tijd dat het gehele ochtendritueel inclusief aankleden/tanden poetsen/gezicht wassen/plassen (ook nog zo’n ding wat hij weigert te doen in de ochtend) voorbij is, kijk ik alweer smachtend uit naar het tijdstip ‘s avonds waarop ik terug naar bed kan gaan.

Wanneer dan ook eindelijk het brood is opgegeten en ik in de tussentijd de kleinste telg van 6 maanden heb voorzien van melk en kleding kunnen we de auto instappen. Op naar school!

Soms rij ik naar school meteen door naar de Appie voor wat boodschappen, maar meestal gewoon naar huis. Naar de koffie!

ochtendrituelen

Eenmaal thuis kan ik dan lekker op mijn gemak de eerste koffie met een broodje of yoghurt naar binnen werken zodat die kleine oogjes weer open gaan en het laatste restje vocht onder mijn ogen kan verdwijnen. Alle social media ff checken, miljoen foto’s maken van een o zo schattig klein meisje wat naast me zit en van Oliver die ernaast ligt te spinnen. Nog een bak koffie en wat Instagrammen of Feestboeken. Kleine naar bedje brengen. Ontspannen douchen en eindelijk wat normale kleding aantrekken (dan mag die bh wel weer aan hoor :-)), knot eruit trekken en het gezicht weer in de plooi zetten. WOEEEE daar komt Yasje dan eindelijk weer tevoorschijn 😀

Ik ben benieuwd of mijn ochtend heel veel verschilt met die van jullie of dat het enigszins hetzelfde is?
bloglovin

6 thoughts on “Ochtenddingetjes

  1. Ik heb dus een kind dat altijd al rond half 7 wakker is. Dus nooit tijd te kort! En nu met de babyvrouws erbij heb ik zelf ook maar toegegeven aan die tijd. Voorheen bleef ik meestal een uur langer liggen.

  2. Alsof ik het zelf heb geschreven! Zoëy is ook net geen mogelijkheid uit bed te krijgen, dus ik snooze ook tot ik er echt uit moet. Mijn geluk is echter dat ik recht tegenover school woon, maar anders had ik het niet gered 😉

    • Wij wonen opzich ook wel dicht bij school, maar als ik er recht tegenover zou wonen zou het helemaal heerlijk zijn!

  3. Ik heb geen kids maar moet wel oo tijd op werk zijn. Op en top herkenbaar dat je ALTIJD tijd te kort komt. Of ik nou 1 uur eerder opsta of de boek rek tot het aller allerlaatste moment, haasten moet ik uiteindelijk toch. Ik snap er ook niks van 🙂

  4. OMG, vrouw! I feel you! Ook al is iedereen op tijd wakker, we zijn dan toch nog vaak aan de late kant, dus ik snap je helemaal!

  5. Pingback: Mijn week |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *