Urban Decay Primer Potion

Een beetje make up geek of beauty fannaat doet aan primen. Sommige zullen misschien denken what? Wat is dat primen? En moeten waarschijnlijk denken aan de grote blikken Histor uit de Gamma. In feitte komt het overigens wel op hetzelfde neer. Met primen leg je namelijk een basislaagje aan onder je make up. Dit kan dus zijn voor je ogen of je gezicht en zorgt ervoor dat je oogschaduw, foundation of andere make up blijft zitten zoals je het erop smeerde. Het zorgt ervoor dat je make up niet gaat uitlopen of in de lijntjes gaat ophopen of gaat smelten waardoor je aan het einde van de dag oogschaduw op je wangen hebt hangen. Daarbij zorgt het ervoor dat de oogschaduw intenser wordt wat betreft kleur met een primer eronder en sommige primers zorgen er meteen voor dat je oogleden bijvoorbeeld mooi egaal eruit zien en werken kleine adertjes mooi weg.

Primers bestaan er in vele soorten en maten en dus ook in verschillende prijsjes van goedkoop tot duur. De primer potion van Urban Decay is 1 van de bekendste en dat is niet voor niets. De primer potion doet exact wat hij moet doen en is super, super, SUPER zuinig in gebruik. Het leuke is dat deze primer potions tegenwoordig in meerdere kleuren te koop zijn bij Sephora. Hier laat ik jullie de kleur ‘Sin’ en ‘Eden’ zien.

Sin is een mooie oud rozige shimmer terwijl Eden juist een matte huidskleurige primer is waarmee je goed kan egaliseren … yeps het is af en toe net alsof je een bouwvakker bent 😉 Ik gebruik onder mijn oogschaduw bijna altijd een primer en de laatste tijd grijp ik veelal naar Eden. Alleen wanneer ik een extra effect wil aanbrengen gebruik ik Sin.

Om het effect te laten zien van een primer onder de oogschaduw heb ik een aantal swatches gemaakt op mijn arm. Natuurlijk wel (hoe kan het ook anders) met oogschaduw van Urban Decay uit het Naked Palette 1. Ik heb gebruikt: Toasted, Sin en Virgin. Je ziet dat het pigment intenser wordt wanneer er een primer is gebruikt en natuurlijk blijft het langer zitten.

 

De primer potions van Urban Decay zijn te koop bij Sephora voor E.18,00 per stuk. Het lijkt veel geld en dat is het natuurlijk ook omdat je het in 1 klap moet betalen, maar je doet er verschikkelijk lang mee en de kwaliteit is super.

Maak jij gebruik van primers?

11 thoughts on “Urban Decay Primer Potion

 1. Als ik alle tijd heb en het is niet warm gebruik ik graag een primer. Ik kwam daarmee in aanraking via de glossybox, een potje van L’Oréal, voor mijn ogen gebruik ik altijd de basis van essence. Ben een budget fan dus als de dure primer op is wil ik de nieuwe van catrice graag gaan proberen!

 2. Pingback: How much is my face worth? TAG |

 3. Pingback: Feestlook stress |

 4. Misshien een rare vraag maar ik heb nog nooit ven Sephora gehoord. Wil deze primer wel heel graag proberen. Ben over die van Mac absoluut niet tevreden.

  • Geen rare vraag! Sephora was een ‘shop in shop’ winkel die te vinden was in sommige V&D’s in NL. Helaas heeft Sephora afgelopen mei besloten om het contract niet meer te verlengen waardoor er in NL geen Sephora meer te vinden is. De enige online winkel die UD verkoopt voor ik so far weet is beautybay.com Misschien dat andere lezers weten waar je tegenwoordig nog meer UD kunt kopen.

 5. Pingback: Spelen met make up: Pink Passion |

 6. Pingback: Looks Stroke of midnight |

 7. Pingback: Review Estée Lauder Pure Color Envy palette – Current Desire |

 8. Pingback: Clarins Garden Escape palette |

 9. Pingback: My Daily make up routine [How to] |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *