Trouwen – Vrijgezellenfeest

Eindelijk even een momentje om achter de pc te kruipen. En niet om dingen uit te zoeken voor de bruiloft of om zaken te regelen, maar voor mijn blog. Die is namelijk door alle drukte gezakt naar een prio low. Verry low! Niet omdat ik dat wil, maar het is gewoon even niet anders. Wanneer alle drukte voorbij is kan ik weer vol aan de slag met mijn blog want oei jongens de ideetjes stappelen zich op en wachten om ten uitvoer te worden gebracht.

De bruiloft komt nu echt snel dichterbij. Super spannend en heel erg leuk. Helaas zijn er ook wat tegenslagen geweest met mijn jurk en het maken van afspraken bij andere partijen, maar uiteindelijk zal alles goed komen.

Afgelopen week hebben we ook thuis een gesprek gehad met de ambtenaar die ons gaat trouwen. Leuk! Want waar hadden we elkaar ontmoet, hoe zag onze eerste date eruit, wat voelde we destijds. Ook al is het alweer ruim 9,5 jaar geleden, ik weet dat allemaal nog heel goed. Ziek van verliefdheid was ik!

Vorig weekend hebben we allebei ons vrijgezellenfeest gehad. Wat een heerlijke dag om nooit meer te vergeten. Ik heb heel veel plezier gehad en mag blij zijn met zulke fantastische meiden in mijn leven. Ik noem ze liefkozend ‘mijn truttebolletjes’.

Het begon in de week voor de grote dag al met een mailtje. Of ik al zin had in het feest met een complete waslijst aan kleding en schoenen wat ik moest meenemen. Jurkjes, rokjes, bloesjes, bikini, handdoek, slippers, sport bh en noem maar op. Hiermee hadden ze echt mijn zwakke plek in 1x te pakken. TSJAKKAAA Ik kan niet zomaar een rokje pakken uit de kast. Brain error! Ik wil dan weten; Wat voor rokje? Kort, lang, knielang, zwart, sportief, kleur, voor het stappen, voor gewoon, stretch, spijker? Moet ik het combineren met die blouse die ook op dat lijstje staat? Dan moet ik rekening houden met de lengte van de blouse en de kleur en noem maar op. En zo ging ik dus vrijdagavond aan de slag om de hele waslijst aan kleding in te pakken. Ik heb er 2,5 uur over gedaan! Crazy!

Ik hou van verassingen, maar dan meer in de zin van kleine doosjes met een strik erom of uit eten en dat soort dingen. Verassingen als in ‘de hele dag vertellen we lekker niet wat je gaat doen maar je moet wel dit dit dit en dit meenemen en we vertellen lekker niet waarom’ …. nee dat zijn geen fijne verassingen. Hahaha daar ben ik veel te nieuwsgierig voor. Controllll freakkkk! Een flinke uitdaging dus 😉

Op de dag zelf moest ik naar het huis van 1 van mijn vriendinnen. Daar waren (bijna) al mijn truttebolletjes met heerlijke hapjes op tafel. Er werd alvast flink gelachen en grapjes gemaakt over strippers en sushi eten van een stripper totdat ‘DING DONG’ …. de deurbel! Nu gaan we het krijgen dacht ik. Hebben ze nou echt strippers gehuurd?? Ik met mijn grote mond ook altijd! Ik deed de deur open voor twee mannen waarvan er eentje een handdoek en een fles massage olie in mijn handen drukte. Ondertussen had mijn vriendin een toepasselijk stripperdeuntje opgezet. Oh my f*kin’ god dacht ik! Nog steeds werd er niets vertelt met wat de bedoeling was behalve dat ik de armen van beide heren moest inmasseren. Ik kreeg het ondertussen spaans benauwd met de daarbij horende rode kop. Daarna werd de muziek uitgezet en werd me duidelijk wat de heren werkelijk kwamen doen.

Het waren Sabreurs. Oftewel, beëdigde mannen die met een sabel de hals van een champagnefles mogen slaan. En dat mocht ik ook doen. Na een korte instructie en introductie kon ik niet wachten om die sabel in mijn handen vast te houden en te mogen slaan. Altijd al eens met een zwaard willen slaan 😀 En hopla in 1x goed. Mooi glad geslagen met een perfecte kurk. Al snel werd de champagne ingeschonken en konden we proosten. De champagne was super lekker. Hele mooie volle smaak yum yum.

Vervolgens hadden de meiden een hele gave glamour fotoshoot geregeld bij Menno van der Meulen. Op zijn beurt weer bevriend met mijn vriendin waardoor we echt een zee aan tijd kregen om super gave foto’s te maken en eens flink gek te doen. Ik kreeg uiteraard wel een opdracht! Mijn make up moest ik meenemen en de meiden voorzien van een beetje plamuur.  Menno maakt hele gave rauwe edgy foto’s die soms de grens aantikken om te shockeren. Ik hou wel van die stijl en ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien. Van mijn dinnetjes heeft hij wel al een voorproefje laten zien en die foto’s zijn echt heel heel heel gaaf. Deze groepsfoto’s kregen we al dezelfde avond. De fotograaf zit er gezellig bij op de bank.

Na de fotoshoot was het ook alweer een uurtje of 20:00 en tijd om te eten. Mijn vriendinnen hadden allemaal heerlijke tapas achtige hapjes geregeld. Beetje prosecco erbij, ouwehoeren over onze vroegere kroegtijd, crushes en noem maar op. Beregezellig allemaal. Ondertussen had ik al wat foto’s gekregen van hoe mijn vriend zijn dag spendeerde. Nou … compleet dronken in een bananenpak hahaha

‘S avonds zijn we ook nog de stad in gegaan, op naar onze mannen en hun vrijgezellenfeest. Maar erg lang kon ik het niet volhouden. Ik had ook wat last van mijn maag dus volgieten met drank ging ‘m niet worden. Na de 1e wodka lime werd ik al misselijk. De muziek in de kroeg was op zijn zachts gezegd niet om aan te horen en iedereen om me heen was al behoorlijk dronken aan het worden. Vooral mijn vriend! En toen bedacht ik dat het wel mooi geweest was. Ik heb een super gave dag gehad, heel veel plezier met mijn meiden en hele gave foto’s gaan we ervan over houden dus waarom niet gewoon naar huis en de volgende dag weer fris en fruitig opstaan.

De volgende dag was ik ontzettend blij dat ik die beslissing had gemaakt 😀

Lieve meiden, SUPER bedankt voor de amazing dag die jullie mij hebben gegeven! Lekkere truttebollen van me <3

9 thoughts on “Trouwen – Vrijgezellenfeest

  1. Mooi geschreven meis en geen dank! Het was een super leuke dag!!! Veel liefs en een dikke kus!!! Xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *