Sweetly You – Cherry blossom foaming bath butter

Weet je het nog? Mijn bestelling bij Enchantra waar ik wat goodies in de outlet had gekocht? *klik hier* Ik kocht onder andere een Foaming bath butter van Sweetly You in de geur cherry Blossom. Hij was afgeprijsd van E.10,95 voor E.2,50.

Het is een vrij grote pot waarin 236 ml aan super luchtig fluffy bad boter zit. Het doet me denken aan luchtige opgeklopte slagroom en zo voelt het ook aan. Er zitten kleine rode jojoba pareltjes in waarmee je huid licht gescrubt zou worden en tegelijk zou verzorgen.

Je kunt een beetje van deze ‘boter’ in bad gebruiken door het tussen je handen te laten versmelten onder een lopende kraan of meteen in het badwater. Ook kun je een beetje onder de douche gebruiken en dit direct op je huid gebruiken. Het heeft de naam Cherry Blossom waarnaar ikzelf een lichtelijk oosters geurtje had verwacht.

Het goedje smeert in combinatie met water goed uit over mijn lichaam, maar helaas ruikt het niet naar bloemetjes en een oosters geurtje is niet terug te vinden. Eerlijk gezegd doet het me een beetje denken aan oude zeepluchten toen zeep nog gewoon naar zeep rook en niet naar bloemetjes of andere geuren.

Sweetly You geeft aan dat deze bad boter zelfs voor de super gedroogde huidjes met velletjes verzorging geeft en een zacht gevoel achter laat. Helaas werkt dit goedje niet op mijn droge huid. Ik heb het zowel in bad als onder de douche getest en zelfs mijn vriend het op dezelfde manier laten testen. Ik heb een droge huid en mijn vriend heeft een normale huid. Bij ons beide was de huid na een bad of douche uitgedroogd en voelde mijn huid niet fijn aan, maar stroef en mijn handen extreem droog en ruw. De kleine jojoba pareltjes heb ik zelfs als irritant ervaren omdat ze onder mijn nagels en in mijn navel blijven plakken/hangen. Het zijn harde niet oplosbare pareltjes die hun werking lijken te missen. Jammer!

Als jij ook een droge huid hebt zal ik dit zeker niet aanraden. Bij huidjes die probleemloos door het leven gaan weet ik niet hoe het reageert, maar ik denk dat er genoeg andere lekkere bad en douchespulletjes bestaan bij een drogist voor dezelfde lage prijs.

Q: Ken jij dit merk en heb jij hier ervaringen mee?

8 thoughts on “Sweetly You – Cherry blossom foaming bath butter

  1. Ik heb deze ook en nog maar een paar keer geprobeerd, maar was een beetje teleurgesteld. De bodybutter van dit merk in de Shea & Cocao lijn is GEWELDIG! Ik als TBS bodybutter fan vind die zelfs nog beter….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *