Stroke of midnight Cool eyeshadow palette

Het doosje lijkt zo weg te zijn gelopen uit een Dynasty aflevering uit de jaren 80. Het is een eyeshadow palette van MAC uit de nieuwe holiday collectie ‘Stroke of Midnight’.

 

“De nacht is voor jou en je look kent geen grenzen. M∙A∙C Stroke of Midnight Bags en Kits bevatten alles wat je nodig hebt van zonsondergang tot zonsopgang. Steel de show met kleurensets voor ogen en lippen met looks in weelderige tinten die bedoeld zijn om gezien te worden. ”

 

“De nacht begint als de klok twaalf keer slaat. M∙A∙C Stroke of Midnight Eyes is er in een verschillende looks voor elke gelegenheid. Drie paletten, elk met vijf Eye Shadows in verrukkelijk warme, koele en smoky tinten. De limited edition zwarte compact is voorzien van een prachtig wit grafisch patroon, elegant afgewerkt met gouden biezen.”

Ik heb gekozen voor het eyeshadow palette in ‘cool’. De paars/roze kleuren van dit palette was waar ik op viel en de voornaamste reden om juist deze te bestellen. De gehele collectie kun je terugvinden op de website van MAC.

Het palette komt in een prachtig chique doosje van zwart met wit en gouden strepen. Ik vind het echt een doosje wat zo op de kaptafel van Alexis zou kunnen liggen. Of zelfs bij Cleopatra! Lekker retro dus. Het doosje zelf oogt zwaar, maar is super licht en heel eerlijk gezegd voelt het een beetje goedkoop aan. Oogt dus sjiek de friemel, maar voelt erg plastic aan. Hoe gaaf zou het zijn geweest als MAC haar doosjes van iets zwaardere materialen zou maken? Het doosje sluit overigens dmv een magneet en bevat een dubbelzijdige 213 fluff brush en 266 small angle brush. Deze mogen ze van mij ze direct skippen. Veel te klein steeltje met een te dik kwastje. Ik vind het zelf niet prettig werken.

Er zitten vijf kleuren in het palette van links naar rechts;

 • Fair sex (Frosted) licht roze
 • Deception (Frosted) goudbruin
 • Romance me (Lustre) warme pruimkleur met gouden parelmoer
 • Frisco (Matte) zacht pastelroze
 • Shadowy lady (Matte) geblakerde pruimtint

Wat me opvalt is dat Fair sex behoorlijk sheer is. Voor het maken van de swatches heb ik flink wat moeten opbouwen zodat je de kleur kon terugzien op de foto’s.

Deception is beter gepigmenteerd. Een warme mooie kleur met glitters. Super zacht van structuur en helaas wat brokkelig.

Romance me is weer iets minder sterk wat betreft pigmentatie, maar wel heel goed op te bouwen. Ook weer wat brokkelig en de glitters die hij hier en daar bevat hadden ze van mij eruit mogen laten.

Frisco is erg goed gepigmenteerd. De kleur kwam meteen duidelijk op mijn arm met het swatchen. Ik vind het een erg mooie kleur en fijne super zachte structuur.

Shadowy lady is een donkere matte kleur die in het doosje oogt als donker paars, maar op mijn arm eerder wat zwartig lijkt. Ik vind hem wat vlekkerig en stug aanvoelen.

En dan de swatches van alle kleuren op mijn arm met en zonder flits.

De kwaliteit van de oogschaduws valt me niet tegen. Het zijn geen super gepigmenteerde kleuren die je veelal terugziet in het normale assortiment, maar ze zijn zeker beter gepigmenteerd dan de oogschaduws die vorig jaar in de holiday collectie zaten. De verpakking vind ik ondanks het plastic super mooi. Ik kan niet wachten om snel wat looks te maken met dit palette en uit te proberen hoe de pigmentatie op mijn ogen zal uitvallen.

Het Cool eyeshadow palette kost €43,00 en is net als de gehele collectie te koop bij elke MAC pro shop of counter, bijenkorf online of douglas online.

Q: Wat vind jij van deze collectie en dit palette?
bloglovin

13 thoughts on “Stroke of midnight Cool eyeshadow palette

 1. Jammer dat de verpakking zo licht is, je zou verwachten dat het toch wat zwaarder is. Kortom is het wel een heel mooi palette! Ik ben benieuwd naar een look 🙂

  • Hij is wel heel mooi, maar voor dat geld mag Mac wat mij betreft wat meer moeite doen. Looks ga ik zeker maken en er een blogpost van maken 🙂

 2. Ik vind hem MOOOOI! Helaas staan er al wat andere items op mijn verlanglijstje anders had deze er echt tussen gezeten, heel gaaf!

 3. Mooie aankoop! Alleen jammer dat het doosje zo licht is, dat voelt inderdaad goedkoop aan. En eerlijk de pigmentatie.. daar had ik meer van verwacht. Mag ook wel voor €43,-. Ik ga deze week even langs de MAC winkel.

 4. Pingback: Looks Stroke of midnight |

 5. Pingback: Review Dior Grege eyeshadow |

 6. Pingback: Mac Keepsakes beige eyes palette |

 7. Pingback: MAC Nutcracker Sweet Holiday Collection 2016 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *