Spelen met make up: Pink Passion

how to make pink eyes

Spelen met make up. Héérlijk! Voor mij is make uppen een manier om weer zen te worden. Even terug te treden in mijn eigen wereldje en iets creëren. Een full face kan ik binnen no time ‘opzetten’. Maar leuker is het om er de tijd voor te nemen en even lekker voor de spiegel te staan prutsen.

Een van mijn favoriete looks is de Pink one. Een romantische look die niet mega heftig is, maar wel volledig als je begrijpt wat ik bedoel. In deze post laat ik je door middel van een foto tutorial stap voor stap zien hoe ik dit maak en welke producten ik daarvoor gebruik. Helemaal onderaan zal ik alle producten nog eens op een rijtje zetten.

pink passion lookMijn basis bestaat uit een mix van foundation. Beide van Catrice, de Infinite Matt (niet meer verkrijgbaar) en de Photo finish. Ik heb dit keer voor een mix van deze twee gekozen omdat ze afzonderlijk op dat moment niet goed wat betreft kleur paste bij mijn huid. Dus dan maar mixen 😀

Vervolgens heb ik met een bronzer van Pupa een klein beetje lopen ‘shapen’. Oftewel wat meer diepgang in mijn gezicht aangebracht waardoor mijn gezicht er smaller uitziet. Dat doe je door in feitte met een grote fluffy kwast wat bronzing powder een 3 te brushen aan de zijkant van je gezicht. Daarna heb ik wat bronzing aangebracht langs de zijkant van mijn neus, langs de kin en onderkin.

Daarna heb ik afgemaakt met een blush kwast en een roze shimmery blush van MAC gepakt in de kleur Dainty.

Op mijn ogen heb ik mijn holy grail onder de primers gebruikt. Urban Decay Primer Potion (helaas wordt UD niet meer in NL verkocht!). Zonder goede primer blijft een oogschaduw niet mooi zitten. Zoals je ziet hebben mijn inmiddels ouder wordende oogjes wat rimpeltjes en een slappere huid gekregen. Ik wil niet dat na een uur alle oogschaduw terug te vinden is in deze rimpeltjes. Dus … investeer in een goede primer! Ik heb gebruikt UD PP in de kleur ‘Eden’ en breng deze met een vingertop aan over het gehele oog.

Daarna heb ik alvast als lichte basis met een MAC 217 kwast, MAC Wedge gebruikt in de crease (arcade boog).

Met een plattere kwast heb ik MAC ‘yoghurt’ opgebracht. Niet vegen, maar een beetje deppen op het ooglid en het pigment hecht zicht prima vast aan de primer en je hebt minder product nodig. Yoghurt heb ik gebruikt om de volgende roze kleur beter op te laten vallen. Ik ben daarna namelijk met MAC ‘Jest’ over het ooglid gegaan. Zo spreekt het oog net even wat meer.

Daarna heb ik met een pencil brush van Sigma wat MAC ‘Satin taupe’ en ‘handwritten’ in de crease aangebracht en geblend (uitvegen) met een MAC 217 kwast om de harde lijnen weg te vegen.

Met een andere schone kwast van Sleek heb ik vervolgens op het wenkbrauwbot een licht wittige kleur aangebracht van het Too Faced Boudoir palette in de kleur ‘In the buff’. Met een zacht kohl potlood van Catrice in de kleur 100 Name it as you like! een paars/taupe achtige kleur heb ik een lijntje aan zowel de bovenkant als de onderkant getrokken en deze vervolgens met een angled brush van de Hema uitgeveegd zodat hij minder hard overkomt als lijn, maar meer als een subtiele toevoeging van kleur naar voren komt.

En dan mijn volgende holy grail. De Max Factor Masterpiece Max mascara. THE best there is naar mijn mening! Mijn wenkbrauwen heb ik bijgetekend met een wenkbrauw potlood van Etos. Dit is overigens gemaakt voordat ik ging trouwen en bij de schoonheidsspecialiste was geweest waardoor mijn wenkbrauwen niet echt netjes zijn op de foto’s 😀

Ik heb het geheel afgemaakt met een lipstick van (hoe kan het ook anders) MAC ‘Modesty’.

De producten op een rij:

 • Catrice photo finisch (review)
 • Catrice infinite matt (niet meer verkrijgbaar)
 • Pupa bronzer
 • Blush MAC dainty (swatch)
 • Urban Decay PP (review)
 • MAC wedge (swatch)
 • MAC yoghurt (swatch)
 • MAC jest (swatch)
 • MAC satin taupe (swatch)
 • MAC handwritten (swatch)
 • Too Faced in the buff (uit het Boudoir palette) (swatch)
 • Catrice kohl potlood 100 name as you like! (niet meer verkrijgbaar) (swatch)
 • Max Factor Masterpiece Max mascara (review)
 • Etos wenkbrauw potlood
 • MAC lipstick modesty (swatch)

Hopelijk vond je een dergelijke foto tutorial leuk. Mocht je nou vaker een look of tutorial willen zien laat dan hieronder een reactie achter 😀
bloglovin

12 thoughts on “Spelen met make up: Pink Passion

 1. Pingback: My best purchase |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *