Sephora pret-a-porter colour collection (met swatches)

Onlangs vierde het online feel good life style magazine Curvacious.nl haar 2 jarig bestaan en wie jarig is trakteert! En niet met een stukje taart, nee met een geweldige winactie waarbij je het nieuwe Limited Edition Prêt-a-Porter Colour Collection palette van Sephora kon winnen. And I was lucky, I won! En ga er maar eens goed voor zitten en kijk mee wat ik kreeg?

Het Prêt-a-Porter Colour Collection palette bestaat uit een torentje met 6 kleine lades (mini palettes). Elk palette heeft zijn eigen kleurschakering met mixen van matte, frosted of shimmer kleurtjes. In elk palette zitten 4 oogschaduws, 2 lipglossjes en 1 blush. Voor de snelle rekenwondertjes onder ons zijn dat dus maar liefst 42 oogschaduwtinten, 12 lipglosstinten en 6 blushes. Daar kun je aardig mee vooruit.

Het torentje zelf is van hard plastic met een strak design. Dit staat super leuk op mijn kaptafel en alle kleurtjes zijn op deze manier bij de hand en overzichtelijk. Aan de achterkant van het torentje zit nog een geheim ‘koffertje’ verborgen. Het concept is dan ook dat je makkelijk een van de palettes mee op reis of in je tas mee kunt nemen. Aan de binnenkant van het koffertje zit nog een handige spiegel.

De kleuren zijn enorm uiteenlopend en voor elk wat wils. De pigmentatie van van bijna alle kleuren is prima tot goed. Sommige zijn een beetje sheer of minder intensief, maar zoals je zult zien aan de swatches zitten er ook een paar leuke positieve verassingen tussen. Alle lipglossjes doen me wat betreft textuur heel erg denken aan de Sleek pout polish. Een zachte crème achtige lipgloss. Het nadeeel is dat de kleuren geen naam of nummer hebben gekregen. Terwijl juist bij zoiets als dit elk palette zijn eigen naam had kunnen krijgen met eventueel een kleurnummer. ik heb ze voor het gemak bij de swatches daarom zelf maar een naam gegeven.

Hoeronder een overzicht van alle palettes en de swatches, gemaakt van links boven naar rechts. Eerst zie je de oogschaduw, vervolgens de blush en als laatste de lipgloss (ook van links naar rechts). Elke linkerfoto is gemaakt zonder flits, de rechterfoto met flits (behalve het groene palette, sorry!). De swatches zijn gedaan op een droge arm zonder primer of andere basis met onder de foto een eventuele opmerking over wat me aan het palette opviel.

Van het paarse palette viel me op dat de oogschaduw iets minder sterk gepigmenteerd is, maar wel redelijk goed op te bouwen is waardooor je alsnog een goede paarse kleur krijgt. Nummer 2 heeft kleine glitters en is vrij droog. De glitters voegen eigenlijk niet zoveel toe. Ik heb liever een fijne shimmer oogschaduw dan een met glitters, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Nummer 4 is de donkerste kleur en geheel matte. Deze is wat lastiger te blenden. De blush is een mooi zacht roze met voldoende pigmentatie. De lipgloss is ook goed van kleur.

Van het roze palette was ik erg blij verrast door de diepe kleur. Bij de eerste veeg lijkt het wederom sheer, maar kijk zelf maar hoe intensief alle kleuren uit het palette zijn. Lekkere shimmery kleuren en de blush is goed roze. De eerste lipgloss lijkt exact op de Sleek pout polish in Bare Minimum van de Nude collection, maar dan zonder de sterke vanille geur en iets minder dik wat betreft structuur.

Ook het bruine palette heeft mij blij verrast, net zoals het nude palette zijn de kleuren goed gepigmenteerd en is de textuur zacht en romig. Alleen de donkerste oogschaduwkleur (nummer 4) is wat droger dan de rest. Er zit een perzik roze shimmer blush bij.

Het zwarte palette is het palette wat mij het minst aanspreekt. Ik draag zelden zwart of grijs op mijn oogleden. De kleuren zijn ook wat droger en scheer, vooral nummer 1. Maar deze zou juist misschien daarom gebruikt kunnen worden op het wekbrauwbot als zilveren highlight. De kleuren zijn wel redelijk op te bouwen. Er zitten 2 zwarte kleuren in, een met glitters en een matte. De blush is goed roze en de lipgloss is op de lippen naturel.

Het blauwe palette bevat ook weer een verassing. Vooral nummer 2 is intens shimmery licht blauw. de blush is een soort baksteen rood/bruinige kleur die ik erg mooi vind.

Het groene palette bevat mooie felle kleurtjes met ook weer een goed op te bouwen kleur. De blush is een perzik roze shimmer en het opvallende is dat hier een donker roze en een rode lipgloss in zit.

De lipglossjes zijn erg romig en zacht van textuur. Makkelijk op te brengen,maar daardoor niet zuinig in gebruik. ze voelen wel erg prettig op je lippen. Zeker geen vieze plakkerig lipgloss.

Hieronder de rode lipgloss van het groene palette en de licht rozige van het roze palette.

In in het algemeen zijn het dus allemaal mooie, op elkaar afgestemde kleuren waarbij een enkeling wat moeite heeft met het afgeven van kleur of wat droger zijn, maar alsnog wel goed op te bouwen zijn. Het nadeel dat er bij elk palette ook lipglossjes bij zitten, is dat er gauw oogschaduw kruimels in terecht komen. En dat is vooral bij het zwarte palette niet fijn. Dan heb je naturel lipglossjes met zwarte pigment 🙁 Van mij hadden ze sommige glitters buiten beschouwing mogen houden, maar nogmaals dat is heel persoonlijk. Ik heb gewoon niets met glitters (I love shimmer though!) Ook het totale concept vind ik erg leuk en creatief bedacht en zeg nou zelf, wil niet ieder meisje zo’n leuk torentje met verschillende palettes op haar kaptafel hebben? I sure do!

Natuurlijk kon ik het niet laten om meteen wat op mijn gezicht te smeren. Ik heb het ‘roze’palette gepakt en daarvan op het bewegend ooglid de nummer 2 gebruikt en in de arcadeboog nummer 3 en op het wenkbrauwbot een tikkeltje van nummertje 1. Op de wangen de blush en de lippen de donkerroze lipgloss. Dit is het resultaat geworden van even snel wat op doen en ik ben blij verrast met de textuur, bewerken en blenden van alles. En de lipgloss vind ik zelf super mooi! Hij zal alleen niet voor uren op de lippen blijven plakken en er zit dan helaas maar weinig van het goedje in het palette. Ik vrees dat deze namelijk snel op zal zijn!

Deze leuke Limited Edition Prêt-a-Porter Colour Collection palette is exclusief te koop bij Sephora voor E.47,90. Bij Sephora krijg je standaard een korting van 15% op de make up en dat is meteen weer mooi meegenomen.

Ik ben dan ook super blij dat ik dit heb gewonnen en wil hierbij Desirée van Curvacious.nl bedanken voor de mooie prijs en wens haar en haar website nog vele jaren met succes toe! Happy birthday ^^

Wat vinden jullie van het Prêt-a-Porter Colour Collection palette?

4 thoughts on “Sephora pret-a-porter colour collection (met swatches)

 1. WOW! Wat heb je er een leuk, informatief en uitgebreid artikel over geschreven en mooie foto’s en look ook. Veel plezier ermee! X

 2. Heel gaaf! Ik vind ook de nude palette erg mooi, maar oh oh oh, wat een mooie roze/bruine palets! Superprijs zeg!

  Overigens, volgens mij heb je bij het groene palette de foto’s omgewisseld (flits links ipv rechts) of heb ik dat fout? Niet dat het uitmaakt, het artikel en de foto’s zijn weer super!

  Wat misschien nog wel leuk is: een leuke test over zonnebrandcrèmes zo richting de zomer? Of over blondspray’s? Of durf je dat laatste niet aan :p

  • O Neelke wat goed dat je scherp bent! Inderdaad bij het groene palette is het omgedraaid. Ik heb het er maar meteen even bij aangegeven 🙂

   Een blondspray zal ik niet gebruiken, dat kan heel erg de pest zijn voor je haar en het uitdrogen. Net zoals gebruik maken van citroensap in de zon is een no go! Als je je haar wat blonder zou willen hebben voor de zomer zou ik op zoek gaan naar andere alternatieven zoals lichte spoelingen of hier en daar wat high lights. Over zonnebrand producten kan ik wel eens gaan nadenken. Er is al veel over geschreven door andere bloggers, maar misschien dat ik ook iets kan vertellen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *