Pupa vs Catrice

The perfect foundation. Dat kan soms nogal een lastige zoektocht zijn. Welk merk past bij je en vooral, welke ingrediënten passen bij je huid. Heb je behoefte aan een flink dekkende foundation omdat je hier en daar wat vlekjes of littekentjes hebt. Of heb je een gaaf huidje die aan een lichte dekking meer dan voldoende heeft.

Ikzelf zit er altijd een beetje tussenin te klooien. Ik heb weinig (acné) littekens, maar wel akelige pigmentvlekjes, nare sproeten met hier en daar wat kleine rode gesprongen adertjes. Laten we maar even niet praten over de rimpeltjes *Ieeeks* Maar, ik vrees dat sproeten en dergelijke niet met een laagje foundation weg te krijgen zijn.

Mijn speurtocht naar DE perfecte foundation dacht ik al te hebben afgesloten.
Tijdens een workshop van Pupa afgelopen zomer had ik hem namelijk gevonden. De Antitraccia omhulde mijn gezicht als een natuurlijk 2e huidje … maar dan dekkend. Ik voelde hem niet zitten, geen masker effect en je zag niet meteen dat ik foundation op had. Een goede foundation moet namelijk naatloos overgaan van je gezicht in je hals en in je eigen huidskleur. Hij mag dus niet opvallen.

Flesjes met fijne producten raken alleen ook een keer op en helaas is hij niet zomaar bij elke winkel te kopen. Je kunt de foundation van Pupa via internet of bij sommige schoonheidssalons kopen. En heel af en toe vindt je ergens een luxe parfumeriezaak waar ze een klein assortiment van Pupa verkopen.

Ik had al wel veel goede dingen gelezen op internet over de Photo Finish van Catrice, dus toen ik bij het kruidvat stond te koekeloeren bij de make up (wat natuurlijk nóóóit voorkomt) deed ik een flesje van Catrice in het mandje. Let’s take it a shot. Ik kan het altijd eens proberen.

 

Links de Photo Finish van Catrice in 030 Caramel.  Te verkrijgen bij het Kruidvat voor E.6.00

Rechts  de Antitraccia van Pupa in 02. Te verkrijgen via internet of bijvoorbeeld een
schoonheidssalon. De prijs ligt tussen de 28 en 30euro.

 

De test! Ik was zelf enorm verrast. Want wat blijkt, ze lijken heel veel op elkaar. Het verschil zit hem voornamelijk in de smeerbaarheid, textuur en geur. Wat betreft de dekking is de foundation van Catrice zelfs iets dekkender en compacter. Alleen is het daar weer even oppassen geblazen omdat je in het begin al snel de neiging hebt om teveel product op je huid te smeren. En dan ziet het er wel snel maskerig uit.

Zoals je kunt zien op mijn huid is er vrijwel geen verschil
te zien.

Voordelen PUPA:

– Lichte smeerbaarheid/makkelijk verdeelbaar
– Geen nare geur
– blijft lang en goed zitten
– SPF15 (Sun Protection Factor)
– je voelt het niet zitten
– glazen flesje met pomp dus hygiënisch

Nadelen PUPA:
– prijs
– kan snel glimmend worden door de SPF
– moet soms worden afgepoederd om glimmen tegen te gaan
– niet overal te koop

Voordelen Catrice:
– prijs
– bij elke kruidvat te koop
– hoeft niet afgepoederd te worden
– dekt beter
– blijft lang en goed zitten
– weinig product van nodig, dus zuinig
– glazen flesje met pomp dus hygiënisch

Nadelen Catrice:
– geur (merk je verder niets van op je huid)
– dikkere textuur
– geen SPF
– wanneer je iets teveel product opsmeert heb je wel gauw kans op een ‘masker
effect’

Conclussie lijkt mij duidelijk. Ik ben dol op beide foundations en wissel ze regelmatig af. Het fijne aan de foundation van Pupa is wel dat deze heel compleet is. Hij bevat volgens de fabrikant vitamine E, actieve antioxidanten (what ever that may be). Hij is hypoallergeen en dermatologisch getest (Catrice is overigens ook dermatologisch getest). Bovendien bevat hij een bescherming tegen weersinvloeden en zonnestralen. Het is niet voor niets een heel fijn en sterk merk. En daar hoort dan ook een prijskaartje aan. Maar als je wat minder wilt uitgeven voor je foundation en het niet erg is dat er in je foundation euhm … alleen foundation zit ☺ Dan zou ik zeker de Catrice Photo Finish aanraden.

Voor mij is de battle op basis van prijs en resultaat gewonnen door Catrice.

One thought on “Pupa vs Catrice

  1. Pingback: Spelen met make up: Pink Passion |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *