Mascara zoektocht

Mascara’s … Wie is er nou niet op zoek naar DE ultieme mascara die echt zorgt voor volle en lange wimpers. Mijn geliefde Maybelline Volum’ Expres turbo boost is bijna op. En aangezien ik vorig weekend ‘toevallig’ in de winkel bij alle make up aan het kijken was, bedacht ik me dat ik net zo goed vast een nieuwe kon kopen. Maar Aaargh … hij was op! Ik ben dus niet de enige die dol op deze mascara is. Toen ik alle andere mascara’s in het vizier kreeg voelde ik een blog opkomen. Jeetje wat veel soorten bestaan er eigenlijk en de namen worden ook steeds langer. Het lijkt wel alsof elk merk elke maand met een nieuwe verbeterde versie komt. Het enige verschil wat ik eigenlijk zie zijn de verschillende borsteltjes, dikke bolle, dunne lange of kromme. Maakt dat echt verschil uit? Ik heb er een aantal getest en kijk met me mee naar het resultaat.

1. Maybelline Illegal Lenght met fibre extensions

Deze is net nieuw in de winkel en persoonlijk vind ik deze mascara niet de beste. Het valt me op dat hij een sterke chemische geur afgeeft. Daarbij vind ik niet dat mijn wimpers nou zo extreem lang zijn geworden. De substantie met vezels vind ik niet fijn.

2. Maybelline the falsies volum’express

Deze heeft een krom borsteltje wat ik niet prettig vind werken, maar de substantie vind ik wel fijn.

3. Maybelline Volum’ Expres turbo boost

Dit borsteltje is eigenlijk heel recht toe, recht aan en vind ik prettig werken. Ook de substantie van de mascara vind ik erg fijn en ik kan met dit borsteltje de gewenste hoeveelheid ook goed opbouwen zonder dat mijn wimpers vol klontjes zit of dat mijn oogleden onder de mascara zit.

4. Rimmel Volume flash

Ook deze mascara heeft een sterke geur en ik heb het vermoeden dat hij oud is. De substantie is namelijk enorm dik. Het borsteltje is erg dun, waardoor ik moeite had om het op mijn wimpers aan te brengen. En natuurlijk zie je het niet terug op de foto’s, maar mijn oogleden zaten helemaal onder. Ik vind dit geen fijne mascara, maar zoals gezegd heb ik het vermoeden dat, dat mede te maken heeft doordat hij oud en half opgedroogd was.

5. MaxFaxtor false lash effect fusion

Hij heeft een dik kort borsteltje en werkt heel prima. De substantie is ook fijn en de mascara is goed op te bouwen zonder dat je klontjes of spinnenpoten krijgt. Het is een prettige mascara.

6. MacFactor MasterpieceMAX

Hij heeft een recht borsteltje met een fijne substantie. Op het moment dat ik deze gebruikte herinnerde ik mij dat dit ooit mijn favoriet was en dat ik hem eigenlijk weer opnieuw als favoriet ga gebruiken. Ook met deze mascara kun je goed opbouwen en meerdere laagjes gebruiken zonder meteen klontjes te krijgen. Hij geeft een beetje volume en ook lengte.

7. Essence Get big lashes volume boost

De grote budget verassing! Hij heeft een dik bollig borsteltje en een fijne substantie. ietwat dunner dan de mascara’s van MaxFactor of Maybelline, maar hij werkt erg fijn. Het is niet zo dat deze mascara nou meteen extreme wimpers geeft zoals de verpakking zegt, maar hij geeft wel wat lengte. Deze mascara zul je wel wat dikker moeten opbrengen, maar de dikte is goed op te bouwen. Ik was erg verbaasd over het resultaat. Deze mascara kost namelijk maar E.2.29.

Mijn favorieten op een rij

 1. MacFactor MasterpieceMAX
 2. Maybelline Volum’ Expres turbo boost
 3. Essence Get big lashes volume boost
 4. MaxFaxtor false lash effect fusion
 5. Maybelline the falsies volum’express
 6. Maybelline Illegal Lenght met fibre extensions
 7. Rimmel Volume flash

Het leuke is dat Kruidvat een aanbieding op het moment heeft van Essence omdat het assortiment is vernieuwd, 3 voor de prijs van 2. Natuurlijk kan ik er geen 3 tegelijk gebruiken dus … win win win 🙂

Wat kun je doen om te winnen?

 • Volg me op twitter en retweet deze actie
 • Like me op Facebook
 • Volg me op bloglovin
 • Laat in een reactie weten welke actie je hebt gedaan
 • Heb je geen twitter of FB, stuur dan een email naar yazylicious@hotmail.nl ovv Essence Get big lashes

Je kunt meedoen tot maandag avond 26 maart 20:00 daarna zal ik 2 winnaars kiezen.

15 thoughts on “Mascara zoektocht

 1. Ik gebruik voor naar het werk de rimmel extreme balck volume en voor het stappen
  dior diorshow ben over beide erg tevreden kan ik zeggen
  De rimmel flash heb ik ook maar net als jij vind ik het niks het borsteltje werkt echt niet prettig

  • Dior diorshow klinkt al helemaal geweldig! Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar ^^ De Rimmel flas volume gaat de prullenbak in. Daar kan ik echt niet mee werken.

 2. Persoonlijk hou ik van volle borstels dus zou puur op de plaatjes gaan voor 2 en 5. Nu heb ik de mazzel dat ik volle en lange wimpers heb (krijg vaak de vraag of ze nep zijn) dus mij gaatjes puur om een lekkere dikke mascara. Eentje die na één max twee lagen gewoon zit. En aangezien ik mijn wimpers vervolgens met één botte veiligheidsspeld uit elkaar trek moet hij niet al te veel klonte! Ik blijf bij mijn Clinique en Dior voor de duurdere variant. En maybelline voor de doordeweekse dag. Gisteren toevallig Sephora atomic geprobeerd en die geeft ook één mooie verdeling van je wimpers…alleen volume is niet denderend 🙁 Leuke test weer Yas !

  • Jij dus net als mede leester Claudia een Dior op je make-up tafel? Ook de Diorshow? Maybelline ben ik altijd wel erg tevreden over, net als MaxFactor en die zijn ook goed op te bouwen om volume te creëren. Maar gebruik je een botte veiligheidsspeld? Is dat omdat de wimperkammetjes niet fijn werken?

 3. Ja de blackout variant…je kan deze mooi laag voor laag aanbrengen zonder klonten.
  En ik vind wimperkammetjes niet lekker werken. Met een botte speld kan ik ze een voor een losmaken. Doe ik al jaren! En als ik ze kwijt ben ben ik lost haha

 4. Klinkt goed. Ik ben trouwens benieuwd of je ook nog een blog over de Diorversie gaat schrijven, die heb ik namelijk ook én is ook een topper!

  Misschien een DIOR vs MAX FACTOR blog?

  • Dat klinkt als een goed idee Dior vs MF 🙂 dus jij bent ook tevreden over de Diorshow. Dat zijn er inmiddels al een paar die ik ken die er zo tevreden over zijn. Moet ik misschien toch ook maar eens gaan kopen. Weet je zo uit je hoofd de prijs van de Diorshow?

 5. Hier nog een Dior fan! 🙂
  Ik weet wel bijna zeker dat als je eenmaal een luxere mascara gewend bent dan wil je noooooit meer terug naar kruidvat, haha!
  Als je Dior vs… gaat doen zou ik kiezen voor de nieuwste mascara, de Diorshow New Look. Ge-wel-dig!
  Het voordeel van de Dior mascaras is ook zat ze zacht blijven. Dus als je ‘s avonds gaat stappen kun je nog een extra laag aanbrengen 😉
  Heb je bij je test één laagje aangebracht? Ik ben wel van de 3 laagjes omdat ik dus ieniemienie wimpers heb :'( boe…
  Maar de allergrootste fan ben ik van Helena Rubinstein! Wij verkopen m helaas niet. In arnhem wel (good for you!) En dan de Feline met pantervlekjes.
  Ik zou niet voor de intense/extreme versie gaan (bij geen enkele mascara). Of je moet heel veel geduld hebben en hele dunne laagjes aanbrengen.
  Dinsdag naar Dior make up talent 2012 🙂
  Een soort (make up) idols voor Dior, niet perse met de intentie om te gaan winnen. Maar om veel lol te hebben en te leren natuurlijk! 🙂

  • O wat leuk zeg! Laat je me weten hoe het bij Dior geweest is? Wanneer ik een ‘luxe’ mascara ga kopen kom ik nog wel even bij je aankloppen welke op dat moment het beste is.

 6. Pingback: Beauty stash |

 7. Pingback: Glossybox Mei (product review) |

 8. Pingback: How much is my face worth? TAG |

 9. Pingback: How To Smokey eyes |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *