Mac Keepsakes beige eyes palette

Review mac Keepsakes beige eyes paletteHoliday season is coming! En yes dus ook nieuwe speciale limited editions van verschillende make up en huidverzorgingsmerken. Daar kijk ik ieder jaar naar uit. Welk merk brengt wat uit en hoe zullen de verpakkingen er dit jaar uit gaan zien. Meestal zijn de verpakkingen oogverblindend en hebben de merken daar extra zorg aan besteed.

Vorig jaar werd ik verliefd op het Stroke of Midnight palette (review, looks), toevallig ook van Mac. Dit jaar viel ik als een blok voor de Mac Keepsakes collectie. De gehele collectie bestaat uit verschillende oogschaduw palettes, tasjes met lipproducten en losse pigmenten. De palettes komen afhankelijk van het soort oogschaduwkleur in een wit of een zwart doosje met een grote cameo erop. En allemaal Oh so pretty! Van de gehele collectie koos ik voor het beige eyes palette.

review Mac Keepsakes beige eyes palette

Wanneer ik een Cameo zie (Latijns voor schaduw portret) denk ik instant aan een overload van parels en edelstenen. Vrouwen uit de 18e eeuw die zich hele dagen mooi maken in hun boudoir. Zich laten omdompelen in zware poederige parfums en zich vervolgens hijsen in korsetten en grote zware jurken.

review Mac Keepsakes beige eyes palette

review Mac Keepsakes beige eyes palette

review Mac Keepsakes beige eyes palette

Het doosje vind ik werkelijk prachtig! Het oogt sjiek en ouderwets, maar niet ouderwets op een negatieve manier. Het schittert aan alle kanten en de cameo zit er prominent op. Het doosje opent en sluit dmv van een stevige magneet. Van binnen zit een groot spiegeltje waarmee je met gemak je ogen in kunt opmaken.

review mac keepsakes beige eyes palette

Aan de rand van het doosje zitten kleine pareltjes (plastic bolletjes) die met een touwtje aan elkaar zijn bevestigd. Daardoor zijn de pareltjes flexibel en zullen ze niet snel breken. Natuurlijk moet je er niet aan gaan trekken! Maar ik vind het slim bedacht van Mac om er flexibele pareltjes aan te maken ipv dat ze met het plastic doosje meegegoten zijn. Want dan zouden ze sneller breken wanneer je het palette bijvoorbeeld mee neemt in je tas.

review Mac Keepsakes beige eyes palette

review mac keepsakes beige eyes palette

Ik blijf het zeggen. De kwastjes die vaak in zulke palettes zitten mogen ze van mij skippen en zo ook dit kwastje. Het steeltje is te klein, onhandig en de kwastjes zelf werken gewoon niet prettig.

Maar oeeeeh kijk de kleurtjes eens schitteren in het doosje! Ik zie veel shimmer, maar gelukkig een drietal matte kleurtjes. Allemaal gangbare beige kleurtjes waarmee je alle kanten mee op kunt gaan.

mac keepsakes beige eyes palette swatches

Mac keepsakes beige eyes palette swatches

De kleuren hebben bij Mac gelukkig allemaal een naam. Ik begin van links boven naar rechts;

  • Her mistress – Licht gelige kleur met een matte finish. Hele goede pigmentatie, maar op lichte huidjes lastiger zichtbaar. Wel goed te gebruiken om het oog te effenen.
  • Sweet Sovereign – Beige/champagne achtige kleur met een metallic finish. Goede pigmentatie. Wel zachte, licht kruimelige structuur. Lichte fall out.
  • Faire Maiden – Koper/goud achtige kleur met een Lustre finish. Goede pigmentatie. Wel zachte, licht kruimelige structuur. Goed op te bouwen. Lichte fall out.
  • Tempting – Bruin/goud achtige kleur met een Lustre finish. Goede pigmentatie, maar niet alle glitters vanuit het palette bereiken het ooglid. Deze lijken in de kwast te willen blijven plakken. Wel een hele mooie kleur en goed op te bouwen.
  • Omega – Beige/taupe achtige kleur met een matte finish. Het pigment hiervan viel bij mij tegen, maar is wel (met enige moeite) op te bouwen.
  • Quintessential – Groen/bruin achtige kleur met een frosty finish. Goede pigmentatie.
  • Mystery – Donker bruinige kleur met een satin finish. Goede pigmentatie, wel wat droger dan de andere kleurtjes. Goed op te bouwen.
  • Night Whisper – Zwart/bruinige kleur met een velvet finish. Pigmentatie is zeker niet slecht, maar ook weer wat droger. Wel goed op te bouwen, maar lastiger te blenden.

review mac keepsakes beige eyes palette swatches

Swatches van de bovenste 4 kleuren in het palette van links naar rechts.

review mac keepsakes beige eyes palette swatches

Swatches van de onderste 4 kleuren in het palette van links naar rechts.

review mac keepsakes beige eyes palette look

Op de foto vond ik het maar lastig om de shimmer vast te leggen. In het echt glimmen de oogschaduws veel meer. De kleuren zijn goed op te bouwen van een lichtere look tot een heavy smokey look voor bijvoorbeeld de feestdagen of een avondje uit. Jammer dat ik het niet goed op de foto heb weten vast te leggen. Ik ga uiteraard nog meerdere looks proberen te maken met het palette en eens kijken of ik die beter kan vastleggen voor jullie. Maar geloof me, de kleuren zijn prachtig!

review mac keepsakes beige eyes palette look

review mac keepsakes beige eyes palette

Ik ben erg tevreden over het beige eyes palette. Met dit palette kun je alle kanten op en de verpakking ziet er bijzonder speciaal en feestelijk uit.

Het is een LE dus op=op. Wees er snel bij als je dit palette wilt hebben. Het palette is te koop in de Mac store, Bijenkorf en sommige Douglas filialen (ook allemaal in hun online webshop) voor €43,-

Q: Kijk jij elk jaar ook zo uit naar de LE holiday collecties?
bloglovin

6 thoughts on “Mac Keepsakes beige eyes palette

  1. Mooie kleuren, echt mijn soort tinten 😉 maar ben nogal een krent, en vind 43 euro nogal prijzig.. maar zeker weer een leuke blog!

  2. Pingback: Mac Nutcracker Sweet Holiday Collection 2016 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *