MAC holiday 2017 SnowBall collection

mac-holiday-collection

Ga er maar even goed voor zitten want ik heb me toch wat moois te laten zien! Een collectie waarvan ik echt absoluut enkele items van wilde bemachtigen is van de MAC SnowBall Holiday 2017 collection. En ik had geluk! De gouden sneeuwvlokken dwarrelen hier al in huis.

Ik stond te wachten totdat de deuren letterlijk opengingen van het Douglas filiaal in Arnhem. Want ik wist … de items waar ik mijn zinnen op had gezet zouden de winkel uitvliegen. Ook weet ik dat ieder filiaal maar enkele stuks van ieder item toegestuurd krijgt. Dus ik moest er rap bij zijn! Hele nacht lag ik de bikkelen in de kou voor de deur ….

Nee natuurlijk dat nou ook weer niet 😀 Maar samen met nog 7 andere mensen trad ik wel als eerste de winkel in. Deze collectie schittert letterlijk aan alle kanten. Gouden doosjes met gouden flakes erin verwerkt. Perfect voor de feestmaanden.

MAC holiday collection

Nadat ik in de winkel flink wat had zitten te swatchen en bekijken koos ik de toppers eruit die ik graag wilde hebben.

  • Extra Dimension eyeshadow in Stylish Merry
  • Extra Dimension eyeshadow in it’s snowing
  • Snow Ball face bag in Gold
  • Snow Ball mini lipstick kit in Cool

Extra Dimension eyeshadow in Stylish Merry (links) & It’s Snowing (rechts)

MAC holiday collection

“De oogleden vallen op met de hoogglanzende kleur van Extra Dimension Eye Shadow, een moderne hybride formule die zo zacht is als een crème, gemakkelijk wordt verdeeld als een vloeibare formule en de finish biedt van een poeder met langhoudende kleur en prismatische weerkaatsingen. De crèmeachtige, zijdezachte, bijna vloeibare formule zorgt voor heldere, mooi gedefinieerde ogen met transparant gekristalliseerd, lichte tot verbluffende metallic finishes”

Deze oogschaduws zijn inderdaad heel bijzonder te noemen. Vooral Stylish Merry. De kleur verandert met het licht van roze naar goud en groen. Zeer bijzonder! En die verpakking! Zo mooi <3

MAC holiday collectionMAC holiday collectionMAC holiday collection

Terwijl It’s Snowing een hele zachte beetje oud rozige kleur heeft. Zie je in Stylish Merry dus verschillende kleuren. Hieronder zie je dezelfde oogschaduw maar vanuit een andere richting.

Stylish MerryStylish Merry

Bijzonder toch? Ik vind het een prachtige kleur. Beide kleuren zijn overigens heel mooi hoor. Ze zijn super zacht en heel goed op te bouwen.

Een klein beetje fall out geven ze echter wel. Vermoedelijk omdat ze zo zacht zijn. Het helpt om eerst de kwast een beetje vochtig te maken met bijvoorbeeld een setting spray. Ik heb ook gemerkt dat de kleuren het aller beste tot hun recht komen op het ooglid, wanneer er eerst een goede basiskleur onder ligt. Bijvoorbeeld een lichtere nude achtige kleur. Of een off white bijvoorbeeld. Dan pakt de oogschaduw het allerbeste en krijg je een schitterend resultaat.

Snow Ball face bag in Gold

MAC holiday collectionMAC holiday collectionMAC holiday collection

“De SEXY LOOK. Onze Snow Ball Face Bag steelt de show. Een ijzig laagje van de met sneeuwvlokken versierde Extra Dimension Skinfinish legt wat glans op de jukbeenderen en het decolletĂŠ, verheldert de ogen en schittert op de juiste plaatsen. Een exclusief penseel met rozegouden handgreep en met een prachtige met lovertjes bezaaide tas. Dit is glitter op zijn best.”

Nu moet ik eerlijk zeggen dat de kwaliteit van het tasje niet super duper is. En het ehm bolletje pluis vind ik een viezige kleur hebben als ik heel eerlijk ben. Het vloekt ook met de kleur van de rits. Het lijkt bijna alsof ze een partij oude Loekie de Leeuwtjes uit de jaren ’70 hebben weten op te duikelen. En vervolgens de staartjes hebben afgeknipt. Een viezig verkleurd leeuwenstaartje. Of zoiets.

MAC holiday collection

Maar de high lighter zelf! <3 WoW Hij is werkelijk prachtig!

MAC holiday collectionMAC holiday collectionMAC holiday collection

Het grappige, of nou ja eigenlijk gekke is. Is dat dit de ‘Gold’ bag versie is. Zo heet hij dan althans. Want de kleur op je huid is eigenlijk peachy. Maar ze hebben ook zelfde face bag die heet ‘Peach bag’ …. Maar die kleurt op je huid goud … Ehm ik vind dat verwarrend. Maar goed what’s in a name right! Het doosje is prachtig, de highlighter is prachtig en het sneeuwvlokje binnenin is ook prachtig!

Dit is overigens wel een kleur die standaard in de collectie zit en hij heet Whisper of Gilt. Alleen nu voor de Holiday Collection uitgebreid in andere vormgeving.

MAC holiday collection

De kwast. Daar ben ik erg blij mee. Ik had absoluut niet verwacht dat de kwast van zulke fijne en goede kwaliteit was. Super zachte haartjes. Pakt de poeder heel fijn op en heeft een fijne greep.

Swatches Whisper of Gilt, It’s Snowing & Stylish Merry

swatch MAC holiday collectionMAC holiday collectionswatch MAC holiday collection

Met de swatches kun je ook weer goed zien hoe Stylish Merry van kleur verandert. Doordat de kleuren van alle producten zo mooi shinen is het nog verdomd lastig om op de foto te krijgen. In het echt zijn de kleuren zo veel mooier! Mijn foto’s doen de swatches eigenlijk geen goed recht!

Snow Ball mini lipstick kit in Cool

MAC holiday collectionMAC holiday collection

Pailletjes … Allemaal pailletjes. Ik moet meteen aan Roy Donders denken 😀

Wederom een klein grappig tasje. Maar geen topper of must have. Hier hebben ze dan weer een zilveren sneeuwbal (denk ik) aan proberen te maken. Het is wel beter dan een Loekie staart. Maar een sneewvlok aan beide tasjes was leuker geweest en zou beter bij de rest van het thema passen. Maar ook hier gaat het natuurlijk weer om de inhoud. En die is wederom geweldig!

MAC holiday collectionMAC holiday collectionMAC holiday collectionMAC holiday collection

3 mini lipsticks in de kleuren

  • Cocktail kiss
  • Boca
  • Kinda Sexy

MAC holiday collection

Deze kleuren passen perfect bij mij. Ze voelen zacht en creamy aan. Het zijn wel mini’s, maar zeker geen lipsticks om even in je broekzak mee te nemen. Door de warmte zouden de kleine sticks maar zo kunnen breken!

mac lipstick

Ter vergelijking. Hierboven zie je een lipstick van MAC in normaal formaat met daarnaast de mini uitvoering.

Ik moet zeggen dat ik zeer blij ben met deze Holiday Collection en met mijn items! Ik vind de verpakking To die for! Echter … en dat is toch een kleine kanttekening die ik wil maken. De verpakking is super glad! Ik ben als de dood dat zo’n klein doosje uit mijn handen een keer weg zal glijden. Maar verder … Zeer tevreden!

Heb jij wat weten te scoren van deze collectie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *