Liefde voor MAC

Ja ik geef toe! I do I do I do 😀 Ik ben ergens fan van. Ik ben geen fan van Mac Donalds of van Mac van Apple, nee van MAC cosmetics. Eigenlijk pas sinds een jaar en dat allemaal is de schuld van mijn collega (bedankt hè Em!) die in mijn ogen de mooiste en heerlijkste Mac collectie heeft. En waarom ben ik fan?

Dat is vast niet uit te leggen. En al helemaal niet aan het mannelijk geslacht. Al die heerlijke kleurtjes en poedertjes hebben dezelfde uitwerking op mij als schoenen doen. Als ik in een schoenenwinkel sta wil ik alles oppakken en het liefst ook aanpassen. En zo werkt het ook met Mac wanneer ik in Arnhem bij de Mac counter in de Bijenkorf sta. Alles wil ik swatchen en zien hoe het op mijn huid eruit ziet. De pigmentatie is (bijna altijd) gewoon goed, ze zijn makkelijk te blenden en de kleuren en verschillende finishes (bestaat dat woord?) zijn enorm uiteenlopend. Niet voor niets dat dit merk eigenlijk gemaakt is voor visagisten.

Maar goed, mijn liefde voor Mac gaat voornamelijk uit naar de oogschaduws. Ik heb wel een lipstick en een blush maar in dit artikel komen alleen mijn oogschaduws naar voren. En hoe! Zelf vind ik het altijd leuk om op andere blogs zoveel mogelijk te zien van een product. Zowel het product zelf als swatches en looks en dat heb ik zelf nu ook gedaan. Dus euhm … pak ff een bak thee ofzo erbij want dit is een lange hoor, met veel foto’s! 😀

Zoals je kunt zien wordt mijn voorliefde voor roze duidelijk onbewust doorgevoerd in de oogschaduwkleurtjes. And yes I hit pan! In nummertje 3, deze gebruik ik heel vaak over mijn hele oog.

De kleuren genaamd op nummer;

 1. Jest
 2. Naked lunch
 3. Brulé
 4. Wedge
 5. Yoghurt
 6. Quarry
 7. Rice paper
 8. Era
 9. Handwritten
 10. Copperplate
 11. Satin taupe
 12. Humid
 13. Sumptuous Olive
 14. Fig no.2
 15. Deep truth
 16. Purple hazel

Swatches

Satin taupe staat 2x opgenomen in de swatches, sorry. Nadat ik van alles al foto’s had gemaakt heb ik handwritten gekocht dus moest ik nieuwe swatches maken en had ik niet door dat ik Satin taupe al in een ander rijtje had opgenomen 😛 En tja met al die heerlijke kleurtjes kun je dus een boel looks maken en je helemaal uitleven. Toch hou ik het vaak redelijk simpel en heb ik de afgelopen tijd wat foto’s gemaakt van wat ik toevallig die dag op mijn ogen had gedaan. Geen extreme wilde looks of high science visagiewerk, just some ordinary stuff.

Hierboven droeg ik alleen een bruin oogpotlood over het hele bewegende ooglid met daarop Handwritten en dit wat geblend naar boven en onder.

Hierboven draag ik Jest op het bewegend ooglid en Quarry in de crease.

Hierboven draag ik Jest op het bewegend ooglid en Satin taupe in de crease.

Hierboven draag ik Humid op het bewegend ooglid en in de crease en in mijn ooghoek en onder mijn oog draag ik Sumptuous olive (bekbreker, zeg die naam maar eens 20x).

 Hierboven draag ik Deep truth op het bewegend ooglid en in de crease en in mijn ooghoek Brulé. Klik hier voor de How 2.

Ik heb niet van alle combi’s een look voor je. Dan zou dit artikel ook veel te lang gaan worden vrees ik. En dan zou je misschien denken dat ik ondertussen niets meer op mijn wensenlijstje heb staan van Mac? èèè wrong. Ik heb nog zeker wel wat kleuren op mijn ‘wishlist’ staan zoals oa Sketch, Star violet en Regal, sage en tal van andere waar ik de naam niet meer van weet. Maar ik ben ook benieuwd welke kleuren jij mij zou aanraden. Dus;

Q: Ben je bekend met Mac? Wat heb jij in huis en welke kleuren kun jij mij nog aanraden?

21 thoughts on “Liefde voor MAC

 1. Wat heb jij een mooie kleurtjes zeg. Ik ben zelf ook gek op MAC :). En meid wat heb je toch mooie ogen en jukbeenderen.

 2. Ik ben ook echt gek op MAC! Vooral de blushes vind ik helemaal geweldig 🙂 Je hebt al een vrij uitgebreide stash joh, heel mooi!

  • So far heb ik nog maar 1 blush (prism) en ik zou wel wat meer willen. Welke heb jij Laura en zou je me kunnen aanraden?

 3. Wat een heerlijk artikel! Vind het altijd heel tof om te lezen dat mensen ergens heel enthousiast over zijn.
  En jouw oogvorm… Wauw! Dat denk ik steeds, maar wilde ik nu toch even tegen je zeggen 🙂

  • Jest is echt een prachtige zachte en romige kleur die volgens mij overal ook wel bij past.

 4. Mooie oogschaduws heb je! Ik ben ook gék op MAC. En dat kan je inderdaad niet uitleggen aan het mannelijk geslacht, hun denken meestal gelijk aan Macdonalds.
  Die groene kleur vind ik ZO mooi, echt geweldig, love it! 🙂

  • Groen is het nieuwe zwart naar mijn mening 🙂 Ik ben zelf ook verliefd op die kleurtjes.

 5. Pingback: Feestlook stress |

 6. Pingback: Spelen met make up: Pink Passion |

 7. Pingback: My life in Instagram |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *