Kruidvat gezichtsborstel

Review kruidvat reiniging systeem

Kruidvat heeft sinds kort een reinigingsborsteltje in hun ‘skin science’ programma. Tijdens mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste heb ik geleerd dat een reinigingsborstel een doeltreffende manier is om de huid goed te reiginigen en meteen te zorgen voor een goede doorbloeding. Een goede doorbloeding zorgt weer voor aanmaak van nieuwe cellen en dat je huid er gezond uitziet. Ik testte deze budgetborstel van het Kruidvat uit.

 

Kruidvat reinigingsborstel

Er bestaan op de markt inmiddels heel wat borsteltjes om het gezicht te reinigen. Van duur tot heel duur, maar ook wat minder duurdere. Ik geloof dat deze borstel van het Kruidvat tot nu 1 van de goedkoopste is die ik althans heb gezien.

Kruidvat reinigingsborstel

De borstel kost €17,99 en komt met een oplader, beschermkapje voor het borsteltje en een houdertje waarmee je de borstel als een oversized elektrische tandenborstel in de badkamer kan neerzetten. Hij lekker roze met wit, maar door de grauwe ochtend toen ik deze foto’s maakte kun je dat misschien niet zo heel goed zien. De kleuren zijn in het echt helderder en meer roze.

Kruidvat reinigingsborstel

Kruidvat reinigingsborstel

Er zit een aan/uit knopje op. Ik moet dit knopje echt flink diep indrukken wil hij aanblijven. De eerste keren deed hij het alleen wanneer ik het knopje ingedrukt hield. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het dus wel een echt aan/uit knopje was. De borstel is handzaam en voelt stevig aan. Je kunt hem meenemen onder de douche, maar ook makkelijk op reis meenemen.

Kruidvat reinigingsborstel

De haartjes van de borstel voelen zacht aan. Misschien wel iets te zacht, maar daardoor wellicht uitstekend geschikt voor de (extreem) gevoelige huid (zones).

Kruidvat reinigingsborstel

Het is de bedoeling dat je met een beetje reinigingsmelk of ander reinigingsproduct je gezicht met het borsteltje schoonmaakt. Behalve je oogmake up! Je mag niet met het borsteltje over je ogen gaan. De huid is daar het dunste en dus erg kwetsbaar. Met het borsteltje en door de vorm van het borsteltje kom je heel makkelijk bij de wat lastigere plekjes zoals je neusvleugels of je tong …. Grapje natuurlijk! 😀

Wanneer je de borstel aanzet roteert hij helaas niet. Hij trilt een beetje en vervolgens moet je zelf de roterende bewegingen maken over je gezicht. En dit vind ik persoonlijk direct een groot mankement van de borstel waardoor ik hem niet fijn vind om te gebruiken. Mijn huid voelt na gebruik van de borstel wel zacht en schoon aan.

Heel eerlijk? …. Ik heb een nagelborsteltje van misschien nog geen 50 cent die eigenlijk te slecht was voor een nagelborsteltje (budget dingetje van het Kruidvat). Maar die bijna dezelfde zachte haartjes heeft en waarmee ik dezelfde roterende bewegingen op mijn gezicht mee kan maken en het zelfde effect nadien krijg. Ik merk geen voordeel van het vibreren van het borsteltje. Sorry Kruidvat maar deze borstel is voor mij de grootste miskoop van 2015.

Wanneer je graag een borstelreinigingsapparaat wenst te hebben, spaar dan nog even door en koop een apparaat met een zelf roterende borstelkop. Dat bespaard namelijk jezelf de moeite, is gemakkelijk en doeltreffend. Voor een tientje meer dan deze borstel kun je bij Bol.com een Beurer gezichtsreinigingsborstel krijgen welke goede recensies krijgt. En dus wel een roterende kop heeft.

Wanneer je graag je gezicht wilt reinigen met een hulpstukje en niet veel te besteden hebt, dan kan ik je echt aanraden om eerst op zoek te gaan naar een alternatief borsteltje zoals een zacht nagelborsteltje of champignonborsteltje of wellicht een baby haarborsteltje. Klinkt misschien raar, maar een borsteltje is een borsteltje en ze hebben allemaal hetzelfde effect wanneer je met roterende bewegingen over je gezicht gaat. Let er alleen wel op dat de haartjes niet te hard of stug zijn zodat je je huid niet beschadigd! Think out of the box! ><

Aangezien ik lui ben aangelegd en vanuit mijn opleiding wel weet dat een dergelijke borstel zeer effectief en goed is voor je huid voor wat betreft reiniging en doorbloeding (en dus aanmaak van cellen etc.) ga ik eens op zoek naar eentje met een roterende borstelkop.
bloglovin

3 thoughts on “Kruidvat gezichtsborstel

  1. Ik heb hem ook. Ik moet zeggen dat ik er na een artikel hoge verwachtingen van had. En ook weer niet. Was nog niks gewend. Dat deze niet roteerd, was ook wel even een baalmoment. Echter ik moet zeggen dat mijn huid wel fijn gereinigd word en idd zacht aanvoelt. Ik draai zelf niet maar glij, tril… Over mijn gezicht.
    Ik geef het een zesje!

  2. Ik zie van allerlei merken (zelfs bij action) zo’n borstel tevoorschijn komen. Ik heb zelf de mia2. Gebruik hem elke dag! Kan niet meer zonder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *