Glossybox januari (product review)

 

Weten jullie het nog? De GlossyBox van januari waar ik toch lichtelijk hyper van werd *big smile*. Natuurlijk zag het pakketje er geweldig uit. Maar laten we eerlijk zijn, wanneer iets roze en shiney is dan vind ik het al meteen erg leuk. Ik ben zo’n type wat dus echt al verkocht is in de winkel bij het zien van een mooie verpakking. Maar hé, deze doos is niet gratis dus zou het fijn zijn als de inhoud ook bevalt. Ik ben dus aan het testen geslagen en zal jullie mijn (persoonlijke) oordeel over de producten geven. Ga er maar even voor zitten met een kop thee en wat koekjes, want een review over 5 producten schrijf je niet in 5 regels. Enjoy!

Wat zat er ook alweer in?

Golden Rose Jumbo eyeshadow pencil
Dr. R.A. Eckstein carotin feuchtigkeits crème
Maria Galland Hydra lift Yeux 100 ooggel
L’occitane Cherry Blossom shower gel
RedKen Forcefull 23 hair spray
GlossyBox spiegeltje

Als eerste het Jumbo eyeshadow pencil van Golden Rose. Ik kreeg hem in de kleur 105.

De kleur is koperachtig met een flinke shimmer. Het merk Golden Rose kende ik eerlijk gezegd nog niet. Dit is ook de eerste keer dat ik een jumbo pencil heb als oogschaduw. Ik heb er nooit eerder een gekocht, omdat het me onhandig leek in gebruik. Een beetje sceptisch was ik dan ook. De potlood smeert eigenlijk heel fijn. Hij is zacht en creamy en bevat veel kleur. De kleur vind ik persoonlijk wel mooi. Ik ben alleen wel tot de conclusie gekomen dat ik hem als oogschaduw niet zo praktisch vind. Hij gaat zeker niet de prullenbak in, want als eye liner kun je hem ook perfect gebruiken. Als extra touch aan je eye look vind ik hem onder het oog het mooist.

En dan de Dr. R.A. Eckstein carotin feuchtigkeits crème (pfft een mond vol).

Het komt neer op een vochtigheidscrème met worteltjes ☺ Hij is behoorlijk vet, behoorlijk geel en heeft een apart geurtje. Het geurtje is overigens niet vervelend en je ruikt het alleen bij het opbrengen. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, maar ik denk dat het door de caroteen komt. Caroteen komt ook wel eens voor in zonnebankbruiners en daar doet de geur en kleur me eigenlijk een beetje aan denken. De crème is supervet en smeert heel goed uit. Je hebt maar weinig product nodig dus is hij ook zuinig in gebruik. Van de kleur zie je overigens na het smeren niet veel meer. In de eerste oogopslag lijkt het alsof je iets bruiner bent, maar dat effect is na een paar tellen verdwenen. Doordat hij zo vet is, vind ik hem zelf niet fijn voor overdag. Ik heb dan wel een dramatisch droge huid, maar om nu als glimworm rond te lopen No thanks. Het duurt bij mij namelijk erg lang voordat de crème in de huid is ingetrokken.

Gevalletje prullenbak? Nee, dat nou ook weer niet direct. Ik heb hem gebruikt als nachtcrème en wil hem nog verder testen. Ik kreeg ineens last van mijn huid met hier en daar wat rode pukkeltjes en ik ben er nog niet achter of het nu wel of niet door deze crème komt. Ik heb gekeken naar de ingrediënten en die verbazen me eigenlijk wel. Er zit namelijk menthol en citrusextracten in terwijl de crème bedoelt is voor een vochtarme huid. Euhmm volgens mij (but correct me when I’m wrong) droogt citrus en menthol juist uit. Maar ik ben geen wetenschapper zoals Dr. Eckstein. Ik ga dus nog even verder met testen. -EDIT- Ik gebruik hem nu als handcreme voordat ik ga slapen!

En dan de ooggel van Maria Galland. Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn (iedereen slaakt een zucht van verlichting). De verpakking is niet ideaal. Het doseerpompje, doseert niet lekker waardoor je al snel teveel product op je vinger hebt zitten. Hij is dus niet zuinig in gebruik. Verder is het een lekkere gel, maar je hebt echt maar een klein beetje nodig. Bij mij trekt hij niet snel in en blijft het ietwat vettig. Dus bij teveel smeren voordat je gaat slapen heeft als resultaat dat je ogen ‘s morgens vast geplakt zitten. Not charming.

De L’occitane Cherry Blossom shower gel vind ik lekker genoeg om op te maken, maar niet lekker genoeg om te kopen. Zo vanuit het flesje ruikt hij lekker naar kersen bloesem, maar onder de douche begint hij een beetje oubollig te ruiken (of past de geur zich aan, aan mijn leeftijd!?) Het flesje vind ik persoonlijk ook ouderwets ogen. Het kleine klepje aan de bovenkant zit best strak, dus met natte vingers onder de douche ben ik elke keer bang dat ik mijn nagel breek of meteen de volledige dop molesteer.

De RedKen Forcefull 23 hair spray is prettig. Ik gebruik niet zo vaak een hairspray, maar deze is wel fijn om te hebben. Hij plakt niet en wordt niet te zwaar en heeft een goede fixatie.

Het GlossyBoxspiegeltje is gewoon een leuk klein hebbedingetje wat makkelijk is in mijn tas.

De prijzen van een full size in de winkel kun je hier zien in mijn eerste blog over de GlossyBox.

Dus, al met al. Ben ik tevreden over de GlossyBox? Yes I am. Ik heb kennis gemaakt met wat nieuwe merken die ik nog niet eerder kende en bepaalde producten zal ik zeker gebruiken. Ik kijk dus al uit naar de GlossyBox van februari.

One thought on “Glossybox januari (product review)

  1. Pingback: GlossyBox februari |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *