Glamour pictures

how2 glamour pictures van jezelf Tegenwoordig pronkt een foto met je eigen gezicht overal waar je kijkt. Op Feestboek, instagram, twitter, gravatar en noem eigenlijk alles maar op. Zo’n foto van jezelf is leuk wanneer je ook daadwerkelijk ‘leuk’ op de foto staat en de foto net dat beetje extra heeft of anders is dan de gemiddelde foto. Ik laat je zien hoe je dat op een heel makkelijke manier kunt doen.

Wat ik je ga vertellen is geen rocket science (en ken je misschien al). Toch vind ik het leuk om het je te laten zien. Wat je eigenlijk nodig hebt is een camera met een flits, een pc en wat ‘heftige’ of felle make up. Ik gebruik op de pc gewoon het standaard foto bewerk programma ‘windows live photo gallery’. Ik heb zelf geen photoshop, maar ik zou me kunnen voorstellen dat wanneer je zo’n programma wel hebt, je nog veel gavere foto’s kunt maken.

Je gaat namelijk een aantal foto’s maken en deze bewerken in dit standaard computerprogramma. De truc is namelijk om te gaan spelen met de belichting en dat is super makkelijk. Het lastige deel is nadenken over welke punten je zou willen benadrukken in je gezicht en deze met make up donkerder of juist lichter te maken.

Voor de foto moet je je make up heel donker aanbrengen. Hoe feller en donkerder hoe beter! Vooral je ogen en lippen mogen flink worden aangezet. Zoals de make up hierboven is natuurlijk voor op straat way 2 much, maar voor de foto prima. Ik heb gebruikt:

 • foundation – Catrice photo finish
 • bronzing powder – Pupa
 • Mineralize blush in Dainty – Mac
 • liquid eyeliner – Catrice
 • Ooglid & arcadeboog > Handwritten – Mac
 • arcadeboog > french tickler – Too Faced
 • ooglid > All that glitters – Mac
 • wenkbrauwbot & boven mijn wang > High lighter – Catrice
 • Wenkbrauwpotlood – Etos
 • lippen > Rimmel Apocalips lip lacquer in Apocaliptic
 • wimpers > Max Factor Master Piece

Met de bronzing powder heb ik mijn nek, kin, jukbenen en zijkanten van mijn voorhoofd flink aangezet om het smaller te doen lijken. Op het ooglid een lekkere shimmery oogschaduw en in de arcadeboog een donkere kleur om schaduw te creëren. Met make up kun je heel veel leuke dingen doen. Gewoon lekker experimenteren met kleuren en niet bang zijn dat je het te dik aanbrengt.

Hopla met de flitser ziet de make up er al een stuk minder heftig uit. Ik had het achteraf gezien best nog donkerder mogen maken. Wanneer je de foto’s gaat maken is het belangrijk dat je de flitser gebruikt.

Ook kun je wat extra kleur of ‘glam’ in je foto toevoegen door je nagels felroze te lakken, een gekleurde ring, fel gekleurde haarband of glimmende oorbellen te dragen.

Zit je lekker in de make up? Haartjes misschien in de krul? Dan is het tijd om plaatjes te schieten. Maak veel verschillende foto’s van diverse poses. Doe eens gek en maak een foto van bovenaf, zijkant. Een kushandje, hand in je haren of onder je kin. Kijk zwoel (duckface = niet zwoel!!!). Maak foto’s met mond open, mond dicht etc. Later kun je terugkijken wat uiteindelijk het mooiste effect geeft. Heb je al enigzins witte tanden dan worden ze straks über wit 🙂

Heb je wat droger haar van jezelf? Spray een flinke hoeveelheid glansspray in je haar of doe er wat simpele olie in zodat je haar zal glanzen op de foto. Ook kun je natuurlijk eens flink uitpakken en je haar touperen, hoog opsteken of iets met kleur in je haar stoppen.

Waan jezelf gewoon even als fotomodel en heb er lol in want dat zie je terug in de foto’s. Je kleding is overigens van minder belang. Het gaat tenslotte om je gezicht, de rest wordt eraf geknipt!

Foto’s gemaakt? Dan heb je het lastige werk allemaal achter de rug en dan is het tijd om de foto’s te bewerken en dat is zo ontzettend easy peasy!

Via het standaard foto bewerk programma ‘windows live photo gallery’ kun je de foto bijsnijden. In het menu staat dit ook gewoon omschreven als ‘bijsnijden’. Je trekt een kader om je hoofd en zorgt dat er voornamelijk alleen gezicht te zien is in het kader. Heb je een hele brede of dubbele onderkin, dan kun je er ook voor kiezen om de snijrand halverwege je kin te zetten. Jij bent de baas dus eventuele onvolkomenheden kun je er lekker vanaf snijden.

Aan de rechterkant zie je een menu waar je de belichting in aanpast en dit is het gedeelte waarmee je kunt spelen om die glamour foto’s te maken. De balkjes staan in de foto hierboven allemaal redelijk in het midden.

En hier zie je dat ik de balkjes flink heb verschoven en kijk eens wat er dan met je foto gaat gebeuren. Leuk effect toch? Tuurlijk zijn het geen proffesionele foto’s zoals ze door een fotograaf worden gemaakt. Maar je foto heeft wel iets speciaals, vallen op en hebben ‘glam’.

Hierboven nog wat voorbeelden. Ik ben best tevreden over hoe de lipstick uitkomt. Dat geeft een leuk contrast. En zoals je op de linkerfoto van het rijtje kunt zien heb ik de belichting wel aangepast, maar wel zo waardoor je nog wat kleur in mijn gezicht ziet.

Probeer de foto ook eens te draaien en kijk eens wat voor effect je dan krijgt. Deze foto heb ik naar links gedraaid waardoor het net lijkt alsof ik lig. Maar nee hoor, ik stond gewoon met een vlakke hand tegen de zijkant van mijn gezicht.

En zo kun je dus zelf op een heel makkelijke manier je eigen ‘glam’ pictures maken.

Heb je nog vragen? Laat het me weten in een comment!
bloglovin

9 thoughts on “Glamour pictures

  • Hahaha ja een term die mijn vader ooit heeft bedacht. Ik hem heb erin gehoude (Feestboek) 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *