Extra Big Poofy Hair

Zoals jullie in meerdere artikelen hebben kunnen lezen ben ik een die hard fan van The Beauty Bakery. Al meerdere producten heb ik gereviewd en over geschreven, zoals ook over de Big Hollywood Hair solid soap bar (klik hier voor het artikel). Ik was (en ben) hier aardig lyrisch over, maar ik heb nog wat leuks. Wederom een solid soap bar voor je haar, maar een andere versie. Extra Big Poofy hair! Deze beloofd eigenlijk nog meer te doen dan de Big Hollywood Hair die naar mijn mening al amazing is. Volgens The Beauty Bakery beloofd deze shampoo je freakin’ volume alsof je 220 volt door je vingers hebt laten lopen met als resultaat een coupe alla Dolly Parton of Fran Frine (love that show!). Nou laten we dat dan maar eens even gaan testen 😉

Je krijgt bij bestelling een stuk van een fel blauw cake soap afgesneden van +/- 110 gram voor E.5,90. Net zoals het stuk van the big hollywood hair, is het veel meer. Het is een stuk van maar liefst 152 gram. Lekker ruim afgesneden dus.

Voor het gemak onder de douche heb ik ook dit stuk gesneden in 4 delen. De zeep is zacht dus je kunt het zonder moeite snijden. 1 deel heb ik op een gastendoekje bij de douche liggen en de andere delen heb ik in vetvrij bakpapier verpakt en bewaard op een droge plek in de badkamer.

Hoe te gebruiken? Je maakt je haren nat zoals normaal en pakt een stuk zeep en wrijft hiermee een paar keer over je hoofdhuid. Het schuimt behoorlijk en je hebt maar weinig nodig. Daarna lekker je hoofdhuid goed masseren zodat je alle oude shampoo troep weg wast. Hij ruikt heerlijk fris naar tea tree en peppermunt. Daarna goed uitspoelen. Ook deze shampoo geeft een stroef gevoel, maar veel minder en niet zo squeeky als de bhh. Wanneer je lang haar hebt kunt je best wat conditioner gebruiken, maar echt maar een klein beetje en alleen in de punten. Anders is het effect van je big poofy foetsie.

Deze foto’s laten mijn haar zien na een wasbeurt waarbij mijn haar aan de lucht is opgedroogd. Ik heb geen enkel ander middel in mijn haar gedaan en kijk eens naar de wortels. Ze staan aardig overeind of niet? Het voelt ook wat stroef aan bij de wortels en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Er zitten geen chemische en zwaar makende middeltjes meer rondom de wortels. Het voelt heerlijk dik en volumineus aan.

Natuurlijk wil ik jullie ook het resultaat laten zien wanneer ik mijn haar na het wassen heb droog geföhnd. Ik heb dit keer wel een beetje serum van John Frieda Full repair in de lengte en puntjes gedaan om mijn haar tegen de hitte van de föhn te beschermen. En WOW … Hello there, It is I Dolly Pardon (euhm Parton!). Mijn haar heeft echt MEGA volume. Het is vol en het springt als een veer. Als ik even met mijn handen in het haar ga wrijven staat het 220 Volt recht overeind. Vroeger had ik 3 spuitbussen haarlak nodig om een kuif omhoog te houden (Yes I was one of those 🙂 ) en check this out! Niet dat ik nu nog met een kuif ga rondwandelen, maar hey het staat wel omhoog! En dat zonder enig volume product te gebruiken.

Ik ben super blij met deze uitvinding. Het gebruik van een solid soap bar is makkelijk. Even wennen, maar het is zoveel zuiniger in gebruik dan vloeibare zeep. En het scheelt enorm aan gewicht en formaat in je koffer als je op vakantie gaat. Ik moet er wel bij zeggen dat ik helaas niet blessed ben met een dikke volle haarbos en heel fijn haar heb. Ik kan me voorstellen wanneer je van jezelf al vol of ‘zwaar’ hebt dat het effect minder groot zal zijn. Een ander voordeel is dat je haar super makkelijk in model is te brengen en dat je heel goed je haar kunt opsteken. Juist omdat het bij de wortels stroef is.

Deze super zeep is te bestellen bij The Beauty Bakery voor E.5,90. Ik word persoonlijk altijd erg blij van deze website en van alle (natuurlijke) producten die er verkocht worden.

6 thoughts on “Extra Big Poofy Hair

  1. Wow deze ziet eruit als nog beter effect……Ik heb dus ondertussen die van lush een paar x gebruikt en ben er tevreden over.Op 1 ding na ik vind hem naar pis stinken (een mens moet toch wat te klagen hebben he)Ik smeer het dus niet zoals jij over mijn haar heen maar wrijf hem zoals je met zeep doet een paar x tussen mijn handen en in mijn haar(verloor het blokje steeds uit mijn handen vandaar)

    • Ieuwww stinkt die van Lush naar pis? Niet lekker 🙁 Deze ruikt heerlijk fris naar pepermunt. Deze is idd prettiger en geeft een beter resultaat dan de bhh. Ook omdat deze minder stroef is en wel meer volume geeft.

  2. Haha ja die stinkt echt naar mijn dementerende oudjes voordat ze gewassen zijn 😉
    Ik ga ga ddie van jou ook maar eens proberen

  3. Na nog een enthousiaste blog van jou toch ook maar besteld, vanmorgen een mailtje dat hij verzonden is, hopelijk werkt de post mee en kan ik snel gaan testen!

  4. Pingback: The Beauty Bakery |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *