Lekker in het sunneke

Hopelijk krijgen we snel een wat meer zomers gevoel met een heerlijk sunneke. Ook al is het weer in Nederland nu nog wat wisselvallig en draag je de ene dag een dun shirtje, terwijl je de volgende dag je winterjas weer tevoorschijn haalt, die zon zal er komen. En dan kun je maar beter goed voorbereid zijn zodat je alla minuut van dat sunneke kunt genieten. Sterker nog, eigenlijk schijnt die zon natuurlijk al elke dag ūüėČ

Het aller aller aller belangrijkste waar het om draait om te kunnen genieten van de zon is bescherming. En dan bedoel ik letterlijk bescherming van je hele lijf. Tuurlijk smeren we allemaal een beetje zonnebrandcrème op ons gezicht en als de zon fel in onze ogen schijnt zetten we een zonnebril op. Maar eigenlijk moet je denken aan een totale bescherming van alles wat op en aan je lijf zit. Dus tenzij je er over een paar jaar als een rimpelig rozijntje uit wil zien (effect kan ook ineens na 10 jaar opduiken), denk dan aan de bescherming van;

 • Huid
 • Ogen
 • Haar
 • Lippen
 • En dan nog dit

Huid

Vaak wordt er (onterecht) gedacht dat je van ‘dik’ smeren of een hoge factor niet bruin zal worden. Onzin! Het duurt iets langer misschien voordat je het bruine kleurtje ziet, maar vergeet niet dat de kleur langer blijft zitten dus dat je meer plezier van een je kleurtje hebt wanneer je juist goed (dik) insmeert met een hoge (voldoende) factor. Wanneer de factor te laag is of als je een klein piele beetje op je huid smeert, zal de bovenlaag (hoornlaag) van je huid misschien sneller kleuren, maar deze bovenlaag van dode huidcellen zul je toch ook weer snel verliezen (30.000 tot 40.000 dode huidcellen per dag) en ondertussen is de onderlaag in je huid (met levende huidcellen)¬†beschadigd doordat de schadelijke zonnestralen zo makkelijk door de factor heen kon komen. En dit¬†kan¬†weer blijvende schade toebrengen in de huid. Dus smeren met die handel! Door water en zweten verlies je ook redelijk snel het beschermende laagje op je huid, dus smeer met regelmaat. Zelfs bij zonnebrandcr√®mes die waterproof zijn is het belangrijk om na het zwemmen je opnieuw in te smeren.

Vergeet ook niet alles in te smeren wat blootstaat aan UVA-A en UV-B straling. Dus niet alleen je wangen of armen, maar ook je handen, voeten, nek en oren bijvoorbeeld. UVA-A zorgt trouwens voor veroudering van je huid en UV-B zorgt ervoor dat je huid verbrandt. Een zonnecrème die zowel tegen UVA-A als UVA-B beschermd, is dus het best optimale wat je kunt krijgen.

Gelukkig zijn in de zomer altijd wel aanbiedingen te vinden van zonneproducten waarbij je de 2e gratis krijgt of maar de helft betaald van de originele prijs. Bezuinig alleen niet TE veel op deze producten en zorg wel dat ze nog goed zijn. En daar doel ik eigenlijk op de koopjes van merken die normaal E.20,00 kosten en je voor  E.2,00 bij koopjes of budgetwinkels kunt kopen. Kijk hierbij goed op de houdbaarheidsdatum. Er wordt gezegd dat de beschermende factor binnen 1 tot 3 jaar weg is uit het flesje (2 a 3 jaar wanneer het flesje nooit open is geweest en koel is bewaard en 1 jaar wanneer het wel open is geweest, in de zon heeft gelegen etc). Dus E.2,00 lijkt dan een mooi koopje, maar is dan al heel gauw een restpartij die niet voor niets zo goedjoop is en uiteindelijk duurkoop is voor je huid. Wil je toch goed spul hebben en voldoende voorraad in huis hebben zonder een elke zomer een vermogen kwijt te zijn? Probeer dan eens No-Ad. Dit is puur natuur en te koop bij oa Kruidvat voor een gemiddelde prijs van E.4,00.

En dan nog even een handigheidje. Op de website van weeronline kun je op de wereldkaart per land zien wat de zonkracht is op dat moment. Real life dus. Je kunt daarmee zien tot in hoeverre de straling schadelijk is en hoevaak je moet smeren omdat je ziet hoelang je in de zon kunt zitten zonder direct te verbranden.

Bron

Ogen

Als je denkt dat je alleen een zonnebril op hoeft te doen om de letters in je boek te kunnen lezen¬†wanneer je¬†het strand ligt te luieren, dan zeg ik ai ai ai. Je ogen zijn namelijk ook kwetsbaar en kunnen flinke schade oplopen die soms pas op latere leeftijd zichtbaar zal worden.¬†Langdurige blootstelling aan UV straling aan de ogen¬†kan bijvoorbeeld zorgen voor¬†staar op latere leeftijd.¬†Bovendien denk eens aan de huid rondom je ogen. Deze is heel dun en kwetsbaar. Dus zorg dat je een zonnebril altijd bij de hand hebt en ook ‘gewoon’ draagt wanneer je buiten bent. Wel natuurlijk een zonnebril met UV-A en UV-B glazen ūüėČ Anders kun je net zo goed geen bril dragen omdat donkere lenzen (zonder bescherming) maken dat de oogpupillen zich opensperren waardoor meer UV-stralen binnenkomen die het netvlies en de ooglens zullen beschadigen.

Haar

Onze haren vergeten we ook vaak te beschermen in de zon. Mannen pleuren er wat gel ‘s morgens in en kunnen bij wijze van spreken hun haar met zand wassen. Terwijl vrouwen juist vaak haar hebben die dagelijks verzorging nodig hebben. Hoewel haar gewoon haar is en op dezelfde manier is opgebouwd bij mannen en vrouwen, hebben vrouwen vaker langer of gekleurd haar. Ook door het stylen en f√∂hnen beschadigd ons ‘vrouwen’¬†haar en vergeet niet welke invloeden onze heerlijke vrouwelijke hormonen (horrormonen) hebben op ons haar en huid waardoor het soms meer verzorging en dus bescherming nodig heeft. Lig je graag met je donder op het strand of waan je jezelf als de kleine zeemeermin in de zee, draag dan zeker iets over je haar. Een gewoon petje of een grote strandhoed is prima. Ikzelf draag vaak een katoenendoek geknoopt over mijn haar. Er bestaan overigens ook sprays voor het haar die zouden beschermen tegen UV-A en UV-B en de zee, maar ik heb hier zelf geen ervaringen mee en weet niet of ze echt goed werken/beschermen.

Ben je nou lekker eigenwijs en ga je toch met je haren in de zee op zoek naar Nemo, zorg dan dat je bij de eerste gelegenheid je haren uitspoelt zodat het zout er niet in blijft zitten. Dit droogt je haren GIGA uit en zorgt voor mat en droog haar. Heel hip natuurlijk die beach look, maar als de zomer voorbij is kun je flink aan de slag om de schade te herstellen.

Lippen

Dit is iets wat echt veel mensen vergeten. Je lippen beschermen met een factor lijkt nog iets raars te zijn of we vergeten het gewoon massaal te doen. Maar de huid van je lippen is erg dun en kan ook zeker verbranden en flink uitdrogen. Bij sommige mensen kan een overload aan zon ook zorgen voor een fijne koortslip. Er zijn heel veel lipbalms/sticks/rollers te koop met een SPF (Sun Protection Factor) in zowel neutrale kleuren als felle kleurtjes.

Wil je graag een beschermende kleur op je lippen? Kijk dan eens of een pout polish van Sleek met SPF15 wat voor je is (review).

Wil je graag een neutrale verzorgende bescherming? Kijk dan eens of een EOS lipbalm zoals Lemon drop met SPF15 niet wat voor je is (review) Alleen Lemon drop heeft een SPF de andere versies niet.

En dan nog dit

Sommige huidjes hebben niet voldoende aan 1 en dezelfde factor voor het hele lijf. Het kan zijn dat je gezicht gevoeliger is en bijvoorbeeld eerder factor 30 nodig kan hebben terwijl factor 15 voor de rest van je lijf voldoende is. Smeer dan niet dubbel zo vaak factor 15 op je gezicht in de hoop dat alle keren bij elkaar opgeteld wel factor 30 of 60 zal zijn want zo werkt het natuurlijk niet. Koop desnoods een mini bij de drogist met een hogere factor voor je gezicht of zorg dat je meerdere soorten factors/factoren (?) bij je hebt.

Heb je kinderen? bescherm deze dan sowieso met een hele hoge factor en vergeet de oren, voetjes en handjes niet. Kinderen hoeven echt geen ‘gezond’ bruin kleurtje te hebben, maar de allerbeste bescherming zodat hun huid nog vele jaren mee kan. Dus ook smeren wanneer de zon minder fel lijkt te schijnen, het gaat immers om de straling die van de zon afkomt. Ook voor je kinderen is het belangrijk dat ogen beschermd zijn tegen de straling. En laat ze niet ‘s middags op het strand in slaap vallen. Zorg dan voor een zonnescherm of een plekje in de schaduw. Hele kleine kindjes kun je sowieso beter niet hele dagen in de zon op het strand laten spelen. Zorg voor voldoende schaduw momenten omdat kleine kinderen niet alleen snel verbranden, maar ook snel last kunnen krijgen van de warmte door de zon en hoofdpijn, misselijkheid ed kunnen krijgen.

Misschien overbodig om te zeggen, maar je voeding is erg belangrijk wanneer je van zonnebaden houdt. Producten die goed zijn en bijdragen aan een natuurlijke bescherming van je huid zijn;

 • Tomaten
 • Pindakaas (yes really door de hoeveelheid vit.E)
 • Vette vis
 • Chocola
 • Groene thee
 • Wortels
 • Blauwe bessen
 • Watermeloen
 • Amandelen
 • Water, water, water en nog eens water ūüôā

Ik hoop dat ik op deze manier heel wat nuttige informatie heb kunnen geven, maar mocht je toch nog vragen hebben laat het me dan weten en geniet van de zomer!

EOS Lemon drop

De zomer is begonnen (sort of) en dat betekent een overload aan zon, die overigens nog even op zich laat wachten. Maar zelfs wanneer de zon niet vollop aan het schijnen is, hebben we te maken met straling van UV-A en UV-B. Tijd voor bescherming dus van … je lippen. Je lippen? YES, deze worden zo vaak vergeten wanneer we ons beschermen tegen de straling van de zon of andere weers invloeden. Maar vergeet niet dat de huid van je lippen erg dun en kwetsbaar is. Dus zoals gezegd tijd voor bescherming en verzorging. Ik ben al een enorme EOS fan en vond dat ik voor de zomer zeker eentje moest aanschaffen waarin een factor is opgenomen. And so I did. *drums please* May I present to you ‘Lemon Drop’.

Het is een klein schattig eitje. Een lief klein bolletje die je makkelijk uit je tas vist en perfect van samenstelling is. EOS (Evolution of smooth) komt uit Amerika en is daar een behoorlijke hype en bestaat voor 100% uit natuurlijke prodcuten en is voor 95% organisch en niet getest op dieren, met een hele hoop vitamine E en shea butter. En alleen deze Lemon drop versie heeft een SPF15. Niet mega hoog, maar voldoende voor de lippen.

En hoe smaakt hij dan? Nou zoals verwacht, lekker fris met een lichte lemon smaak, maar deze verdwijnt ook weer snel en daarna zit er geen smaakje meer op je lippen. De substantie is lekker smeerbaar en blijft lang en goed op je lippen zitten. Je lippen worden met dit product echt goed verzorgd.

Uit ervaring weet ik dat je vrij lang doet met 1 bolletje. Ik heb er standaard een in mijn tas, in de badkamer en op mijn make up tafel staan. Deze¬†groene HoneySuckle Honeydew heb ik een half jaar lang, elke dag intensief gebruikt en ik ben nu aangekomen bij de bodem (pan). Zo lang doe je er dus mee ūüôā De lipbalms zijn overigens niet alleen voor vrouwen. Sinds er een aantal Hollywood sterren mee zijn gesignaleerd zijn er veel meer mannen die ook de balm gebruiken voor zachte, verzorgde kissable lips.

EOS is in Nederland alleen online verkrijgbaar bij oa Alice and Jo en kost E.4,95

Garnier BB cream – Full report –

BB cream? Wat was dat nou ook alweer? Een BB cream (blemish balm) is een crème die verzorgend is voor je huid en tegelijk een lichte dekking geeft en oneffenheden weg werkt. Super ideaal dus wanneer je geen tijd of zin hebt om een foundation te gebruiken, maar toch net ff wel een egaal huidje wilt hebben.

Garnier heeft een nieuwe versie van de BB cream in het assortiment opgenomen. Eentje die speciaal geschikt is voor de gemengde tot vette huid. En dat is goed nieuws voor veel meiden en vrouwen waar de eerste versie toch echt te rijk was, waardoor ze last kon krijgen van puistjes en pukkeltjes. De eerste versie die Garnier heeft uitgebracht is op olie basis en daarom beter geschikt voor meiden en vrouwen met een normale tot droge huid. Ik heb zelf een droge huid dus met de eerste versie was ik erg tevreden. Toch was ik ook benieuwd naar deze nieuwe versie en heb hem gekocht en getest. Beide versies heb ik met elkaar vergeleken en getest.

De nieuwe versie is een dunnere en langere tube dan de 1e versie. Beide versies zijn verkrijgbaar in 2 kleuren, licht en medium, ik heb beide in medium.

Op mijn hand zie je links de nieuwe versie die behoorlijk dunner van vloeistof is dan versie 2 die op olie basis is. Je kunt ook goed zien dat de huid op mijn hand links een stuk droger is en meer in de porien gaat zitten dan het rechterstuk die wat glimmender en vetter eruit ziet. Op mijn hand lijkt de kleur te donker voor mijn huid, maar mijn gezicht is mede door de sproeten altijd wat donkerder dan mijn handen. Op mijn gezicht is de kleur perfect.

Deze nieuwe versie is wat betreft samenstelling dunner en inderdaad duidelijk zonder olie basis en voelt wat droger aan. Hij is ook wat dekkender dan de eerste versie. Ik vind hem erg goed matchen op mijn huid met mijn kleur en hij zorgt er inderdaad voor dat mijn huid er elager en frisser uitziet. De wittige vlekken tussen de sproetjes worden mooi weggewerkt zonder dat ik een dikke laag foundation hoef te gebruiken. Bij deze versie is het wel oppassen dat je niet teveel op je gezicht smeert. Ik kan me voorstellen dat het dan geen natuurlijk of mooi resultaat meer geeft, een beetje afhankelijk van je huidtype. Doordat de formule dun is komt deze makkelijk uit de tube. Hij is niet zuinig in gebruik.

Natuurlijk geen goede test zonder ook nog eens de 1e versie erbij te pakken en deze te vergelijken met het nieuwe goedje. De 1e versie is behoorlijk rijk door de olie basis. Voor mijn huid geen enkel probleem, ik krijg er geen puistjes of dergelijke van. Deze is wel wat minder dekkend, maar zorgt wederom voor een egaler en frisser gezicht. Op deze dag was het benauwder dan normaal en dan merk je wel dat hij wat glimmend en vettig blijft. Op zich is dit geen probleem wanneer je wat kleurloze losse poeder gebruikt om het af te matten (ik kan de mineral loose powder van de Hema aanraden). Doe er een beetje blush bij en een lipgloss en je hebt instant in no time een make upje op je gezicht zonder dicht geplamuurd te zijn.

Conclusie: Ik ben met beide soorten eigenlijk heel erg tevreden. Wat ik erg fijn vind is dat versie 2 een SPF20 Heeft, waarom versie 1 deze niet heeft weet ik niet. De 1e versie pak ik overigens wel sneller omdat deze mijn droge huid wat meer voeding geeft. De nieuwe 2e versie kan bij een hele droge huid in de porien gaan zitten waardoor je deze goed gaat zien. Heb jij dus een hele droge huid kan ik je zeker de 1e versie op olie basis aanraden. Heb je nou al een vettige (of gemengde huid) dan is de nieuwe 2e versie misschien een uitkomst. Dit is absoluut een product die je of helemaal geweldig gaat vinden of direct weg mietert. Je kunt beide versies bij de bekende drogisterijen zoals oa Etos en Kruidvat kopen met een gemiddelde prijs van E.10,00.

Ken jij de BB cream van Garnier al? Wat zijn jouw ervaringen?

Glossybox Juni

Het is weer bijna het einde van de maand en dus tijd voor jawel, de Glossybox! Ik hield mijzelf al voor dat ik niet teleurgesteld moest zijn wanneer de box minder vol zou zitten dan de Mei box, want ooo wat was die bommetje vol met full sizes en heerlijke producten. De box voelde inderdaad een stuk lichter aan dan de vorige, maar toen ik hem open maakte was ik wederom net zoals elke maand erg blij. Deze box moet ervoor zorgen dat je klaar bent voor een zomer vol zon, zee en strand. Nou, dan hoop ik dat de zomer snel gaat komen.

Wat zit er in?

Toni & Guy – Casual Sea salt texturising spray. Het is een flinke ‘mini’ van 75 ml en kost in de winkel voor 200 ml E.12,99. Deze spray moet je haar een instant beach look geven en moet zorgen voor stevige textuur.

Biotherm – Lait solaire. Het is een mini van 30 ml en kost in de winkel voor200 ml E.27,00. Een makkelijk klein flesje wat zo even mee kan in de tas. Daar hou ik wel van en ik ben benieuwd hoe het goedje verder bevalt.

Allesandro РHeel rescue balm. Het is een full size van 30 ml en kost in de winkel E.7,95. Deze balm moet zorgen voor heerlijke zachte zomerklare voetjes die meteen regenereert en vitaliseert.

Figs & Rouge – Balm. Het is een full size en kost in de winkel E.3,95. Een natuurlijke lip & gezichtbalm die wederom makkelijk is om in de tas mee te nemen.

Her√īme – Teenspreiders. Het is een full size ūüėČ en kost in de winkel E.2,50. Een heel handig hulpje natuurlijk bij het lakken van je teennagels. Dan toch wel jammer dat er geen felle nagellak bij zit ūüėČ

Wederom een box met naar verwachting fijne producten. Natuurlijk ga ik alles testen en kom ik terug met een product review. Mocht je interesse zijn gewekt voor de GlossyBox, kijk dan even op hun website voor meer informatie: http://www.glossybox.nl/

Wat vindt jij van de Glossybox?

Rub Rub Rub Scrub

Vandaag de 3e Lush review met daarin de Rub Rub Rub Scrub. Heerlijk die namen die Lush voor haar producten heeft bedacht! Ik kan hier ook weer kort over zijn. Deze Rub Rub Rub (RRR) is heerlijk! Het is een douchescrub met oa zeezout, citroen en mimosabloesem. Hij ruikt lekker fris en het fijne is dat de scrubdeeltjes niet zo grof zijn. Hij is daarom ook best geschikt voor een gevoelige huid. Doordat er zout in zit is het alleen wel oppassen met wondjes ūüėČ

Het fijne van Lush is ook dat alles handmade is met alleen natuurlijke producten. Op elk potje is een sticker geplakt met de afbeelding en naam van de medewerker die het lekkere goedje heeft gemaakt en een houdbaarheidsdatum.

De RRR is te koop bij 1 van de Lush winkels of online via lush.nl  en kost E.13,95 voor 330 gram.

Whoopie pie’s

Whoopie pie’s oftewel whoopies zijn kleine grappige stukjes cake/taart met vulling. Je kunt ze maken in tig miljoen smaakjes, soorten en kleurtjes, ze zijn snel¬†en makkelijk gemaakt en smaakvol. Een kleine traktatie die wat betreft formaat precies goed is. Niet te groot en niet te klein. De bakvorm (van Wilton)¬†waarin je deze kleine rakkers mee maakt lijkt een beetje op een vergrote poffertjespan of een verkleinde cupcakepan.

Je kunt de kleine taartjes maken van cakemix of biscuitdeeg waar je ook grote taarten mee maakt, maar ik heb brownie mix gepakt die een lekkere volle chocolade smaak heeft. Je doet wat klaargemaakte mix in de bakvorm en vult deze eigenlijk net zoals je cupcakes zou maken. Daarna gaan ze voor ongeveer 12 minuten even in de oven op 170 graden. Per mix kan de baktijd verschillen, maar dit kun je even in de gaten houden door met een satéprikker te kijken of ze gaar zijn. Deze steek je in het midden van een taartje, als de prikker er schoon uit komt dan zijn ze gaar. Brownies mogen overigens wel wat nat en kleverig zijn van binnen. Ik heb het bakblik wel vooraf ingespoten met speciaal bakvormvet van Dr. Oetker. Dit kun je kant en klaar in de supermarkt kopen.

Ik heb mijn whoopies gevuld met bavarois, maar je kunt ook botercr√®me, verse vruchten, slagroom en noem maar op gebruiken. Ik heb zowel vanille als hazelnoot bavarois gemaakt waarbij ik door de hazelnoot bavarois nog wat extra gecrushde hazelnoten heb gedaan. Je kunt ook een reep hazelnoot chocola crushen en door de bavarois doen. Voor de bavarois heb ik as always standaard mixjes gekocht waarbij je alleen een beetje water hoeft toe te voegen en deze rustig met opgeklopte slagroom kan doorspatelen. Even laten opstijfen in de koelkast en klaar is je bavarois om tussen 2 whoopies in te worden gespoten. Tegenwoordig verkoopt de Albert Heijn ook vers opgeklopte slagroom in bekers (geen spuitbussen, maar echt verse ongezoete slagroom). Scheelt best wat tijd wanneer je geen zin hebt om een hele middag in de keuken te staan. Deze slagroom heb ik dus dit keer gebruikt ūüôā

Vanille & hazelnoot bavarois

Een hele berg brownie whoopies

Een toef bavarois op een whoopie spuiten (klik hier hoe)

En hoppa net als een mini hamburgertje doe je er nog een whoopie bovenop

Daarna kun je eventueel nog wat spikkels, nougatcrunch of nootjes op de zijkant aanbrengen

Ik heb gebruikt;

 • Brownie mix (500 gram)
 • Hazelnoot bavarois (50 gram)
 • neutrale bavarois (50 gram)
 • Oranje spikkels
 • Dr. Oetker vanille extract¬†(theelepeltje)
 • Dr. Oetker bakspray
 • Wilton whoopie pie pan
 • Slagroom (250 ml per bavarois)

Alles (behalve Dr. Oetker) heb ik gekocht bij mijn favoriete taartjeswinkel Taartje tuttebelle.

Ik heb hele simpele whoopies gemaakt, maar je kunt je wel voorstellen dat met een creatieve geest, je de meest gekke en bijzondere whoopies kunt maken. Gebruik gesmolten chocola, maak een dubbeldekker, stop er vers fruit in of bestrooi ze met poedersuiker of icing. Name it and bake it ūüôā

bron

Dreamwash

Vandaag heb ik voor jullie de 2e Lush review. Deze is van de Dreamwash en gebruik je onder de douche. Dit goedje is speciaal gemaakt voor probleemhuidjes, maar natuurlijk is hij lekker voor iedereen. Alles wat kalmerend kan werken voor je huid zit in dit potje. Het bevat oa een combinatie van kalaminepoeder en de oli√ęn van tea tree, rozen, lavendel en kamille. De boventoon die je ruikt is lavendel. Wanneer je het potje openmaakt ruik je de lavendel heel sterk, maar eenmaal gemengd met water is het¬†een zachte lavendel geur. Deze blijf je ook na het afdrogen licht ruiken. Het grappige is dat wanneer je, je lichaam hiermee insmeert onder de douche dat het heel zacht aanvoelt, maar wanneer je het afspoelt voelt het juist heel stroef. Dat is even een minder fijn gevoel, maar met het afdrogen voelde mijn huid weer zacht aan *strange*.¬† Lush adviseert om hierna je lichaam in te smeren met Dreamcream, een huidcr√®me die ook weer speciaal gemaakt is voor gevoelige en probleemhuidjes. Zoals huidjes met eczeem of psoriasis. Ik twijfel nog of ik de Dreamcream ook ga bestellen aangezien ik ondertussen door alle potjes cr√®me bijna geen keuze meer kan maken. Welke ga ik nu weer gebruiken? Maar het potje klinkt erg aanlokkelijk aangezien ik eigenlijk in de categorie probleemhuid met psoriasis behoor.

Anyway, de Dreamwash vind ik erg lekker en is te koop bij 1 van de Lush winkels of online via lush.nl en kost E.14,95 voor 250 gram.

Parfum

Oehlala parfums, eau de toilettes, lekkere geurtjes op mijn lijf¬†… I love them! Naar mijn mening kan een vrouw niet zonder tenminste 1 goede parfum die past bij haar karakter en waarmee ze haar vrouwelijkheid naar buiten kan brengen. Ikzelf ben redelijk verknocht aan een paar geuren die ik elke keer opnieuw zou kopen wanneer ze op zijn. Zo heb ik in mijn bescheiden geurtjes assortiment de reukwatertjes die ik niet dagelijks gebruik of in een opwelling heb gekocht en daarnaast heb ik een 4tal geuren die mijn absolute favoriet zijn. Ik zou ze het liefst alle 4 elke dag willen ruiken … maarja een combi van dit alles zal vermoedelijk ruiken tot een smerig goedje ūüôā

Wist je trouwens dat in parfums vroeger veel dierlijke stoffen werden gebruikt zoals inwendige klieren van een bever of¬†inwendige beurzen van een muskusdier of civetkat (blegh!). Tegenwoordig mag dat gelukkig niet meer en is het verboden. Bloemen zijn wel nog altijd het hoofdbestanddeel van een parfum. Alhoewel er vroeger alleen maar olie uit echte bloemen werden gebruikt, zijn het tegenwoordig veelal synthetische producten. Ook niet zo gek want voor een kilo olie moet er vijf ton bloemen worden verwerkt. Een goede plukker plukt maar liefst 750 gram per uur! ¬†Met de hoeveelheid parfumflessen die dagelijks in de hele wereld over de toonbanken gaan van drogisterijen, warenhuizen en parfumeri√ęn is het gekkenwerk om zoveel ton bloemen te kweken, plukken¬†en te verwerken. Goedkoper en misschien ook wel duurzamer dus is het synthetische spul.

De meest gebruikte bloemen zijn rozen en jasmijn (Jasminum Grandiflorum). Naast bloemen worden er ook wortels, bladeren, takken, schors, hars, vruchten, zaden, pitten en kruiden vermalen en gebruikt in parfums. Er wordt wel eens beweert dat er in parfums urine of poep zou worden verwerkt, maar ik kan hier niets wetenschappelijks over terug vinden dus ik verwijs die uitspraken maar even naar het land der fabelen.

Mijn favoriete geuren

Chanel Chance is een bloemige maar toch ook een lichtelijk kruidige eau de toilette met een frisse kant. Er zijn drie versies van de Chance serie: chance, eau tendre en eau fraiche. Eau tendre heb ik afgelopen jaar in een rap tempo opgemaakt, zo lekker vond ik hem. Toen het flesje op was koos ik toch voor een andere versie omdat ik de originele Chance ook erg lekker vond. En zoals je ziet aan het flesje draag ik deze het meest. Ik ben al halverwege en wanneer deze op is, stap ik weer over naar de eau tendre. De eau fraiche vind ik persoonlijk niet zo erg lekker.

 • Topnoten: ananas, iris, patchouli, roze peper, hyacinth
 • Hartnoten: jasmijn, citroen
 • Basisnoten: musk, patchouli, vanille, vetiver

Gucci Eau de Parfum II is een super lekkere, wat zwaardere en zoete parfum. Op deze fles die redelijk nieuw is ben ik heel zuinig. De prijs is namelijk geen geintje, maar hij is het zeker waard. Dit is inmiddels de 3e fles, zo dol ben ik op deze geur. Het is een parfum en blijft echt lang zitten. Wanneer ik deze draag krijg ik regelmatig de vraag wat ik voor geur¬†draag of de opmerking ‘wat ruik je lekker’. Wanneer ik zoiets hoor maakt mijn hart toch een klein sprongetje want dan weet ik dat ik de juiste geur heb gekozen.

 • Topnoten: Mandarijn, sinaasappel & zwarte bes
 • Hartnoten: viooltjes & zwarte bes
 • Basisnoten: jasmijn, sandelhout, musk & heliotroop

Thierry Mugler Womanity heb ik leren kennen via de Glossybox. Ik vond de geur meteen lekker. Een tikkeltje zwaar dat wel en de geur van vijgen heeft wel een sterke boventoon en ruikt niet op elk huidje even lekker. Het is wel een parfum geworden die ik regelmatig gebruik. Ik kon helaas geen duidelijke top, hart en basisnoten vinden op het internet van deze geur, maar wat er zeker in zit zijn;

 • Vijgen, vijgenhout, vijgenbladeren, kaviaar & citrus.

Daisy van Marc Jacobs is mijn nieuwe liefje. Dit geurtje is zo ontzettend lekker, lekker en nog eens lekker. En sinds vorige maand aan mijn bescheiden verzameling van geurwatertjes toegevoegd. Alleen al van de fles met de lieve bloemblaadjes word ik vrolijk.

 • Topnoten: Aarbei, viooltjes & rode grapefruit
 • Hartnoten: Gardenia, vioolblaadjes & Jasmijn
 • Basisnoten: musk, vanille & white woods

Een parfum is een heerlijk luxe product wat ik graag dagelijks gebruik. Wanneer ik ga werken draag ik vaak chanel en als ik de stad in ga of een romantisch etentje heb met mijn vriend duikt absoluut Gucci mijn nekkie in. Wist je trouwens dat parfums juist op lichaamswarmte reageren en beter doet verspreiden? Slapen, pols, hals, nek, achter de oren, tussen de borsten en ellebogen, knieholten en enkels zijn ideale plekjes. Nou zul je vast niet zo snel dagelijks een dure parfum in je knieholten spuiten, maar als je een proefmonstertje hebt van een heerlijke geur en een spannende date ūüėČ probeer dan eens wat druppeltjes op die verborgen plaatsen te doen. Het beste moment om parfum op te doen is zelfs wanneer je onder de douche vandaan komt. Je lichaam is lekker warm en je pori√ęn staan open. Gebruik alleen geen parfum wanneer je lekker lang in het zonnetje op een terras gaat zitten of gaat zonnen. Want tuurlijk je lichaam wordt dan ook warm, maar door invloed van de zon kun je nare vlekken in je huid krijgen.

En dan ben je of course ook benieuwd naar welke prijzen er aan deze lekkertjes hangen. De prijzen zijn wel een indicatie. Op internet kun je namelijk soms goedkoper uit zijn en sommige parfumerie zaken zoals Douglas of Ici Paris hebben nog wel eens aanbiedingen of kun je korting krijgen met een klantenkaart. De geuren komen in grote en kleine flessen voor, maar voor het gemak geef ik alleen de prijsindicatie van de kleinste en de grootste fles.

 • Chanel Chance eau de toilette: 50 ml E.65,00¬†100 ml E.95,00
 • Gucci Eau de Parfum II: 30 ml E.60,00, 75 ml E.105,00
 • Thierry Mugler Womanity eau de parfum: 10 ml E.20,00,¬†80 ml E.90,00
 • Marc jacobc Daisy eau de toilette: 50 ml E.65,00, 100 ml E.90,00

Welke geuren zijn jouw favoriet?

Bron van geurnoten: www.basenotes.net

How 2: EK cupcakes

Is iedereen al een beetje over het drama heen van de eerste wedstrijd? Tjonge jonge wat heb ik me op zitten vreten tijdens de wedstrijd. We keken met een aantal bij mij (ons) thuis en dat vond ik meteen een mooie gelegenheid om even wat te bakken geheel alla EK style. De cupecakes zijn categorie easy peasy en binnen 45 minuten gemaakt. This is how …

Je hebt nodig:

 • Voetbal vormpjes
 • Voetbal marsepein
 • Oranje spikkels
 • Spuitzak (wel handig)
 • groene & oranje kleurstof
 • Royal muffin¬†mix (250 gram)
 • Slagroom (200 ml)
 • Mango/abrikoos bavarois (50 gram)

Alle ingredi√ęnten behalve de slagroom heb ik gekocht¬†in de winkel van¬†Taartje tuttebelle¬†waar je kunt ook bestellen via de webwinkel. Ik ben zelf dol op de eigen¬†(taart/muffin/bavarois)¬†mixen van deze winkel omdat ze niet alleen lekker zijn, maar super makkelijk in gebruik. Ze hebben een duidelijke beschrijving en zoals voor de Royal muffin mix en bavarois heb je alleen wat water en slagroom nodig.

Een spuitzak is voor de toef wel makkelijk, maar hoeft natuurlijk niet pers√©. Omdat ik het altijd gehannes vind om een spuitzak weer schoon te krijgen, gebruik ik tegenwoordig een druk & sluit zakje van de AH. Ik knip een klein puntje er af, schuif het spuitmondje erdoorheen en plak het nog even vast met plakband. Na gebruik kan ik het zakje weggooien en kan het spuitmondje in de vaatwasser ūüôā

Door de Royal Muffin mix heb ik een ietsie pietsie groene kleurstof gedaan zodat ik een lekkere felle graskleur krijg. Ik heb ook maar een beetje mix gebruikt. In een zak mix (1000 gram) zit voldoende voor 40 cupcakes, maar ik wilde er 8 flinke cupcakes van maken, dus heb de mixen van de royal muffin en bavarois zitten delen door 4.

Om de bavarois oranje te krijgen heb ik door de slagroom een heeeel klein beetje rood en een beetje geel gedaan. Ik had namelijk geen kant en klare oranje kleurstof. En whoop fel oranje werd het!

De muffin/cupcake mix heb ik in de papieren voetbalvormpjes verdeeld en gaan voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Wanneer ze zijn afgekoeld kun je de toef oranje bavarois erop doen. Wat spikkels erover en een voetbal erop en klaar is je cupecake. Easy peasy toch? De bavarois is fris/zoet en de cupcake was delicious yummy.

In bad met Lush

Jullie hebben naar aanleiding van mijn Maastricht sjoplog nog wat Lush reviews te goed. so there you go, hier is nummer 1: De bathbomb butterball. Zoals je ziet en al had verwacht is het een bruisbal die je in een lekker warm bad doet. Bij aanraking van het water begint de bal te bruisen en op te lossen waardoor de ingredi√ęnten vrij komen in het water en zich ook aan je huid kunnen hechten. De butterball bestaat uit cacaoboter die uit cacaozaadjes is geperst en dat zie je ook terug in het water bij het oplossen. Deze kleine stukjes cacaoboter zorgen ervoor dat je (droge) huid heerlijk zacht aanvoelt. Het laat een licht olie achtig laagje achter op je huid dus je hoeft je na het badderen niet meer in te smeren met een bodylotion of bodybutter.

Het ruikt een beetje poederig naar ylang ylang. Een lichte geur die je lekker doet relaxen en tegelijk verzorgend voor je huid werkt. Ik vind hem super lekker en heb spijt dat ik niet meer van deze lekkere ballen heb gekocht. Gelukkig is Lush ook online te koop. Deze lekkere butterball kost E.4,25 voor 95 gram en is bij Lush te koop in 1 van de winkels of online via http://www.lush.nl/